Печиво на Хеллоуїн – саме по собі є відмінною декорацією в честь свята, адже хіба можливо не звернути увагу на ласощі у формі гарбуза, павуків і пальців відьми?
Печиво «Пальці» на Хеллоуїн – рецепт
Печиво у формі пальців відьми встигло стати зіркою тематичних рецептів ще кілька років тому. Якщо ви вирішите повторити цей простий, але, безумовно ефектний рецепт, то на допомогу прийде наш майстер-клас.
Інгредієнти: вершкове масло – 220 г; цукрова пудра - 1 ст.; яйце – 1 шт.; борошно – 2 3/4 ст.; розпушувач – 5 г; мигдаль – 3/4 ст.; зелений харчовий барвник – за бажанням; червоний харчовий гель – за бажанням. Приготування Замісіть стандартне тісто для печива, з'єднавши разом першу п'ятірку інгредієнтів. Збивши тісто, загорнути його плівкою і залиште охолоджуватися на півгодини. По закінченні часу ком тесту можна підфарбувати зеленим харчовим барвником.
Коли тісто забарвлене, розділіть його на невеликі порції і скачайте в брусок. Чим більше нерівним він буде, тим краще.
Один з країв брусочки доповніть бланшованим мигдальним горішком, який покликаний імітувати ніготь.
Пальцем злегка натисніть на центр печива, імітуючи розширення в місці суглоба.
Зубочисткою домалюйте на місці передбачуваного згину пальця складки.
При бажанні під мигдальний «ніготь» можна крапнути трохи гелевого харчового барвника, щоб надати вигляд сочащейся з-під нігтьової пластини крові.
Випікайте страшні печива на Хеллоуїн при 160 градусах 20-25 хвилин.
Солодке печиво-гарбуз на Хелловін
Якщо ви не знаєте, як і чим намалювати бажані візерунки на печиві Хеллоуїн, то можете скористатися звичайними харчовими маркерами або більш простою і поширеною альтернативою – цукровою глазур'ю, яку можна придбати у вигляді порошку в будь-якому кондитерському відділі, і підфарбувати харчовим барвником перед отсаживанием на печиво.
Використовуючи рецепт описаний вище, замісіть звичайне цукрове тісто і охолодіть його. Розкачайте пласт з тіста, і з допомогою вирубки у формі гарбузики виріжте самі фігури. Випікайте гарбузики при 190 градусах 10-12 хвилин або до легкого зарум'янювання країв.
Приготуйте цукрову глазур , дотримуючись інструкції на упаковці до неї. Дві третини глазурі фарбуйте помаранчевим харчовим барвником, а решту - зеленим. Розподіліть глазур в кондитерських мішках і зробіть на них крихітний отвір.
Помаранчевої глазур'ю окресліть сегменти гарбуза з боків і в центрі.
Бічні частини гарбуза відразу ж залийте глазур'ю, залиште приблизно на півгодини, щоб підсохли, а потім заповніть і середній сегмент на гарбузі.
За допомогою зеленої глазурі прорисуйте стебло на гарбузі і додайте листочки.
Імбирне печиво на Хеллоуїн
Класичні імбирні чоловічки актуальні не тільки на Новий рік і Різдво, особливо, якщо прикрасити їх милими шоколадними павучками.
Використовуйте перший рецепт цукрового печива з цієї статті, але на етапі замішування інгредієнтів додайте ще і третина чайної ложки меленого імбиру.
Остигле тісто розкачайте і виріжте з нього фігурки чоловічків. Випікайте їх 12-14 хвилин при 190 градусах. Приблизно за пару хвилин до готовності покладете поверх тіста, біля основи фігурок, невеликі шоколадні «крапельки». Після того, як шоколад розтане, перемішайте його зубочисткою.
З допомогою розтопленої шоколадної глазурі намалюйте ніжки павучків.
Глазур'ю з білого шоколаду намалюйте перелякані обличчя на головах імбирних чоловічків.
Ідеї оформлення печива на Хеллоуїн