Улюблені страви можна легко адаптувати до свята, прикрасивши салати очима, полив яблука шоколадної павутиною або зробивши гарячу закуску в оболонці з хрусткою тесту у формі черепа. Про всіх подібних модифікаціях ми розповімо в нижченаведених покрокових рецептах.
Рецепт гарячого блюда на Хеллоуїн
Оскільки вечірки в честь Хэллоуна зазвичай проходять у форматі фуршетів, зручно готувати гарячі страви, які легко їсти руками, не за столом. Одним з таких страв можуть стати ці гарячі «черепа» з тіста для піци, які наповнені начинкою із курятини і брокколі.
Щоб адаптувати блюдо відповідної тематики, вам доведеться придбати форми для випікання у вигляді черепів, а також замісити (або купити) тісто для піци.
Інгредієнти: соус бешамель – 340 мл; суцвіття брокколі – 115 г; куряче філе – 270 г; тертий сир – 75 г; тісто для піци – 400 г; яйце – 1 шт. Приготування Відваріть курятину і брокколі. М'ясо розберіть на тонкі волокна, а суцвіття капусти дрібно порубаєте. Змішайте підготовлені складові з соусом бешамель і сиром.
Змастіть спеціальні форми у вигляді черепів, а потім викладіть в них шматочки тонко розкатаного тіста для піци. Наповніть тісто курячої начинкою з брокколі, потім скріпіть всі краї разом, щоб закрити її, і змастіть поверхню яйцем.
Випікайте блюдо в розігрітій до 190 градусів духовці 25 хвилин.
Салат на Хеллоуїн
Холодні страви на Хеллоуїн також легко прикрасити до свята. Наприклад, цей звичайний салат з сиром і томатами легко перетворюється в невідомих мініатюрних монстрів з величезними чорними очима-маслинами.
Інгредієнти: тертий твердий сир – 90 г+для прикраси; томати – 140 г; часник – 2 зубки; зелень кропу – 2 ст. ложки; майонез – 45 г; міні тарталетки – 15 шт.; маслини – 30 шт.; сир моцарелла – 45 р. Приготування Для начинки досить змішати тертий твердий сир з скибочками томатів, пюрированным часником, зеленню і майонезом.
Отриману суміш нанести в тарталетках і посипте зверху сиром.
Всередину кожної маслини, на місце кісточки, вставити шматочок моцарели.
Помістіть очі-маслини поверх салату в тарталетке і подавайте блюдо в стилі Хелловін, попередньо охолодивши.
Десерт на Хеллоуїн – рецепт
Солодощі займають величезне місце в меню дня всіх святих, але традиційним блюдом на Хеллоуїн вважаються саме карамельні яблука. Навіть просто подавши до столу яблука у камелі, ви вже витримайте канони свята, але ми пропонуємо декорувати їх павутиною з шоколаду, щоб зробити десерт трохи більш похмурим.
Ніякого точного рецепту запам'ятовувати не потрібно, достатньо просто запастися красивими зеленими яблуками, карамельними цукерками, шоколадом і горіхами для декору.
Перед тим, як прикрасити страву на Хеллоуїн, яблука слід вимити і обсушити, а на місце плодоніжки вставити паличку для льодяника, трубочку або красиву гілочку, як у нашому випадку.
Користуючись водяний лазнею, розтопіть улюблені карамельні цукерки і занурте в них яблука так, щоб покрити плоди рівномірним шаром карамелі практично повністю. Застигати яблука залишають на промасленому аркуші пергаменту.
Після того, як карамель схопиться, розтопіть шоколад і занурте в нього фрукти приблизно на третину.
Обсипте шоколадну частина рубаними горіхами.
Коли шоколад застигне, поверніть яблука в колишнє положення на пергаменті і як можна більш акуратно, орудуючи кондитерським мішком з розтопленим шоколадом, намалюйте навколо верхівки плода узор павутини.