Вернуться назад Распечатать

Корона з мастики

Корона з мастики
Такі вироби з мастики як корона, краще всього робити з желатинової мастики , т. до. вона при висиханні ідеально тримає форму, що просто необхідно для таких тендітних прикрас. Єдиним мінусом буде, то що вони будуть досить твердими і відкусити шматочок буде проблематично. Хоча такий декор можна зберегти на пам'ять у вигляді сувеніра. Краще зробити таку прикрасу за пару днів до того, як буде подаватися торт , щоб вона добре просохла.

Корона на торт з мастики - майстер клас


Для початку потрібно визначитися з дизайном корони. Оскільки в цьому випадку – це ажурна корона, то почнемо з того, що намалюємо трафарет. Тут вже можна дати волю фантазії і вміння, беручи до уваги розмір торта. Зазвичай корони симетричні, тому можна почати з однієї половинки. Готовий трафарет кладемо в канцелярський файл, це і буде наша робоча поверхня. Тепер головне завдання скачати з мастики тоненькі джгутики. Адже, чим тонше вони будуть, тим ажурніше і витонченіше вийде наша корона. Тепер ці джгутики викладаємо по трафарету. Зайві краї краще зрізати гострим ножем.




Корона з мастики

Корона з мастики

Корона з мастики






Повинна вийти заготовка у вигляді однієї половинки корони. Тепер потрібно зробити трафарет на іншу половинку, т. до. вона повинна відображати першу, ми просто переводимо шаблон на інший бік аркуша. Це легко зробити, якщо прикласти до вікна. Листочок буде просвічуватися і ви легко откопируете малюнок. Повторюємо всі дії і отримуємо другу половину корони. З'єднуємо їх між собою, змастивши місця стиків водою, як, втім, і на протязі всієї попередньої роботи. Особливий шик такий короні додадуть їстівні намистинки різних розмірів. Тепер файл потрібно акуратно скрутити в трубочку і зафіксувати краю. Так корона висохне і придбає потрібну форму. Варто лише відокремити її від файлу і при бажанні пофарбувати.




Корона з мастики






href="/sites/default/files/39/2016-05-20_1440/master_klass_korona_na_tort_iz_mastiki_5.jpg" title="Корона з мастики">
Корона з мастики

Корона з мастики






Ось така краса виходить у підсумку, варто тільки пофантазувати з кольорами і формами.




Корона з мастики

Корона з мастики

Корона з мастики






Як зробити золоту корону з мастики на торт?


Така технологія дуже проста і не вимагає особливих інструментів і умінь. Мастику, бажано жовтого або гірчичного кольору, розгортаємо в тонкий пласт. Фарбуємо її кандурином золотого кольору і вирізаємо трикутник, щоб він вийшов симетричним, складаємо навпіл і рівняємо. Для декору можна використовувати будь-які підручні матеріали, наприклад, насадки на кондитерський мішок.




Корона з мастики

Корона з мастики

Корона з мастики






Вирізаємо отвори різного розміру або залишаємо відбитки. Можна прикрасити різними їстівними намистинками або бісером і відправляємо сушитися на будь-яку круглу основу відповідного діаметру: банку, стакан, бутилку і т. д. Так готове виріб отримає потрібну форму і не попливе під час сушіння.




Корона з мастики

Корона з мастики

Корона з мастики






За такої технології можна зробити як прості, так і більш багаті прикраси.




Корона з мастики

Корона з мастики

Корона з мастики