Для тих, хто не проти поласувати смачним жувальним мармеладом, пропонуємо рецепти приготування ласощів в домашніх умовах. На відміну від покупного, такий продукт абсолютно не містить консервантів та інших шкідливих речовин.
Як зробити жувальний мармелад в домашніх умовах з желатином?
Інгредієнти: желатин з фруктовим або ягідним смаком – 85 м; листи желатину без смаку – 12-13 шт.; цукровий пісок – 220 г; вода – 260 мл; цукрова пудра (за бажанням); олія рафінована. Приготування Листи желатину без смаку замочуємо в невеликій порції холодної води і залишаємо хвилин на тридцять. Потім наливаємо в кухлик воду, додаємо цукровий пісок і прогріваємо її до кипіння, розмішуючи, щоб всі кристали розчинилися. Після цього знижуємо жар конфорки і додаємо желатин з фруктовим або ягідним смаком. Безперервно розмішуємо масу до розчинення всіх желатинових гранул, після чого додаємо набряклі листи желатину і розмішуємо до повного їх розпускання.
Спостерігаємо за зміною консистенції маси, і коли вона почне згущуватися, розливаємо його по заздалегідь підготовленим силіконових формочках. Їх необхідно завчасно промазати за допомогою серветки або збризнути маслом масляним спреєм. Виймаємо форму з заготовками на полицю холодильника і даємо їм годин десять-дванадцять для застигання.
Тепер витягуємо жувальний мармелад з формочок, даємо йому трохи підсохнути протягом десяти хвилин, після чого при бажанні обвалюємо в цукрі або цукровій пудрі і насолоджуємося.
Дитячий жувальний мармелад з соку - рецепт
Інгредієнти: будь фруктовий або ягідний сік – 220 мл; желатин – 30 г; цукровий пісок – 420 г; цукрова пудра (за бажанням). Приготування Для дітей можна приготувати жувальний мармелад без усіляких смакових добавок, взявши за основу ласощі будь-фруктовий або ягідний сік. Набагато краще, якщо сік буде свіжовіджатим, а не придбаними в магазині.
У невеликій кількості соку замочуємо желатин і залишаємо хвилин на тридцять. В цей час з'єднуємо в ковшике сік, що залишився з цукровим піском і прогріваємо, помішуючи, до розчинення всіх кристалів. Тепер додаємо набряклий желатин і розмішуємо, щоб всі його гранули розчинились в сиропі. Проціджуємо масу через дрібне ситечко або марлю і розливаємо по підготовленим формочках для мармеладу. Їх краще заздалегідь трохи промазати рафінованим маслом або збризнути кулінарним масляним спреєм.
Після повного застигання мармеладу в холодильнику, а для цього знадобиться в середньому десять годин, витягуємо його з форм і при бажанні обсипаємо цукром або цукровою пудрою.
Жувальний мармелад своїми руками з чорної смородини без желатину
Інгредієнти: стиглі ягоди чорної смородини – 19 кг; очищена вода – 350 мл; цукровий пісок – 950 г; ванільний цукор – 20 г; цукрова пудра. Приготування Принцип приготування цього мармеладу значно відрізняється від технологічного процесу, описаного в попередніх рецептах. Для початку промиті стиглої ягоди чорної смородини розминаємо товкачем або подрібнюємо блендером, після чого заливаємо масу підігрітою до кипіння водичкою, проварюємо пару трійку
хвилин, після чого протираємо через сито, а жорстку складову викидаємо. Засипаємо до ягодному пюре цукровий пісок, ставимо на вогонь і уварюємо, помішуючи, до загустіння маси. Тепер викладаємо її на деко, застелене змоченим пергаментом, і розміщуємо в духовці для підсушування. Для цього витримуємо заготівлю протягом тридцяти хвилин при температурі 170 градусів. В окремих випадках може відрізнятися в залежності від початкової густоти ягідної маси.
Тепер розрізаємо мармелад на скибочки, обсипаємо їх цукровою пудрою, змішаною з перемеленим в пудру ванільним цукром і насолоджуємося.