Насолода від скибочки білого хліба або хрусткого тосту , присмаченого шоколадною пастою «Нутелла», не можна порівняти ні з чим. Ніжний смак і тонкий аромат ласощі з горіховою ноткою просто зводять з розуму. Але ейфорія від його дегустації у багатьох відразу ж проходить, як тільки вони починають вивчати склад продукту, викладений найдрібнішим шрифтом на привабливою баночці. Консерванти, емульгатори, стабілізатори та інші шкідливим компоненти, присутні в купленої в магазині шоколадної пасти, просто відбивають бажання купувати її знову. Особливо категоричні в цьому турботливі мами, які вже точно не будуть напихати таким сумнівним ласощами своє улюблене чадо.
Пропонуємо не ризикувати здоров'ям і приготувати пасту «Нутелла» в домашніх умовах з натуральних продуктів. Ви будете приємно вражені схожістю отриманого десерту з оригіналом, але на відміну від останнього зроблений власноруч продукт принесе вам і вашому організму тільки користь.
Як приготувати нутеллу в домашніх умовах?
Інгредієнти: фундук або інші горіхи – 190 г; яйця курячі добірні – 190 г; молоко незбиране – 490 мл; цукровий пісок – 560 г; борошно – 115 г; порошок какао – 60 г; масло селянське вершкове – 60 г; ванілін або ванільний цукор – 1 щіпка або 20 р. Приготування Приготування нутелла в домашніх умовах починаємо з обробки яєць. З'єднуємо їх з цукровим піском і трохи збиваємо за допомогою міксера. Потім всипаємо борошно, порошок какао і ще раз розмішуємо до однорідності і розчинення грудочок. Обсмажений фундук перетворюємо на дуже дрібну крихту і додаємо до загальної маси. Тепер вводимо м'яке вершкове масло, додаємо ванілін або ванільний цукор, вливаємо молоко і ще раз розмішуємо до максимально можливої однорідності. Далі маємо посудину на конфорки плити і прогріваємо вміст при безперервному помішуванні до кипіння і загустіння.
Шоколадна паста «Нутелла» в домашніх умовах - рецепт без яєць
Інгредієнти: фундук або інші горіхи – 180 г; молоко незбиране – 980 мл; цукровий пісок – 780 г; борошно – 120 г; порошок какао – 90-120 г; масло селянське вершкове – 190 г; сіль – 1 щіпка. Приготування Шоколадну пасту можна приготувати і без яєць. За смаком таке ласощі мало чим відрізняється від попереднього варіанту, але виходить більш калорійним з-за більшої кількості вершкового масла в його складі.
Спочатку з'єднуємо в каструлі сухі компоненти, а саме додаємо цукровий пісок, порошок какао і борошно і все гарненько розмішуємо. Тепер потроху вливаємо молоко при безперервному перемішуванні, щоб не утворювалося грудочок, і поміщаємо ємність на конфорки плити. Продовжуючи перемішувати дерев'яною лопаткою, прогріваємо масу до кипіння.
Обсмажений фундук заздалегідь перемелюємо в ємності блендера до дуже дрібної крихти і додаємо в киплячу шоколадну масу. Туди ж кидаємо масло вершкове, трохи солі і уварюємо пасту до загустіння, не забуваючи весь час помішувати.
Рецепт нутелла в домашніх умовах без горіхів
Інгредієнти: молоко незбиране – 980 мл; цукровий пісок – 390 г; борошно – 120 г; порошок какао – 120 г; ванілін – 1 щіпка; масло селянське вершкове – 60 г; Приготування Для тих, хто по тим або іншим причинам не вживає в їжу горіхи, рекомендуємо рецепт приготування нутелла
в домашніх умовах без їх участі. З'єднуємо спочатку в мисці, ковшике або каструльці борошно, порошок какао і цукровий пісок, перемішуємо і вливаємо молоко. Збиваємо тепер суміш міксером до повного позбавлення від борошняних грудочок. Після цього маємо ємність з сумішшю на конфорки плити і прогріваємо при безперервному помішуванні до кипіння. Вогонь під спудом не повинен бути сильним при цьому. Уварюємо вміст до загустіння, але тримаємо на плиті не більше двадцяти хвилин. Тепер вмішуємо в пасту вершкове масло до його повного розпускання і рівномірного розподілу в ласощах, після чого перекладаємо в банку, даємо охолонути, прикриваємо кришкою і зберігати в холодильнику.