Вернуться назад Распечатать

Солодка піца

Солодка піца
Основа солодкої піци не робиться зі звичного дріжджового тесту, оскільки вони занадто грубувато для делікатного начинки. Корж замінюють бісквітом, тонкими пшеничними коржами і навіть скибочками кавуна.

Солодка піца з фруктами – рецепт


В якості основи ви можете використовувати готові пшеничні тортильї, або зробити їх домашній аналог, слідуючи поданій далі рецептом.
Інгредієнти:
Для коржів:

  • борошно – 275 г;

  • вода – 185 мл;

  • оливкова олія – 15 мл


  • Для начинки:

  • сир – 65 г;

  • мікс ягід (полуниця, ожина, чорниця) – 2 ст.;

  • арахісове масло – 25 г;

  • кокосова стружка – 15 р.


  • Приготування
    Злегка підсолити борошно і змішайте її з прохолодною водою до отримання однорідного тіста. Додайте в тісто олію і залиште його полежати на 20 хвилин. Розділіть тісто на порції і розкачайте кожну в диск. Обсмажте на сухій сковороді до зарум'янювання і дайте повністю охолонути.
    Збийте сир з арахісовим маслом в однорідну пасту. Якщо суміш виходить сухуватою, додайте в неї трохи води або вершків до отримання соусу з консистенцією крем-сиру. Доповніть соус цукром, при бажанні, і всипте кокосову стружку.
    Покрийте коржі сирним соусом і викладіть ягоди поверх. Солодка піца з сиром, полуницею та іншими ягодами подається відразу ж.

    Солодка піца з грушею – рецепт


    Інгредієнти:

  • пшеничні коржі – 2 шт.;

  • кленовий сироп – 45 мл;

  • яблуко – 115 г;

  • груша – 115 г;

  • щіпка меленої кориці;

  • полуничний джем – 25 р.


  • Приготування
    Змастіть коржі кленовим сиропом або медом. Покрийте кожну з них тонкими скибочками яблука і груші, присипте корицею і відправте запікати 20 хвилин при 190 градусах. Готові піци полийте полуничним джемом і подавайте.

    Як приготувати солодку піцу?


    Інгредієнти:

  • кавун (без кісточок) – 1 шт.;
  • Солодка піца

  • йогурт – 460 мл;

  • мед – 35 мл;

  • жменя кокосової стружки;

  • листя м'яти для сервірування;

  • полуниця – 165 г;

  • чорниця – 130 г;

  • насіння чіа – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розділіть кавун поперек на шматочки товщиною в 25 див. Соус для солодкої піци до смішного простий і являє собою просту суміш з йогурту з медом. Змастіть один з кавунових шматочків отриманим соусом і розділіть на сегменти, як зробили б це з звичайною піцою. Посипте основу фруктової піци стружкою кокоса і викладіть ягоди. Доповніть ласощі м'ятою, насінням чіа і/або гранолой перед подачею.