Основа солодкої піци не робиться зі звичного дріжджового тесту, оскільки вони занадто грубувато для делікатного начинки. Корж замінюють бісквітом, тонкими пшеничними коржами і навіть скибочками кавуна.
Солодка піца з фруктами – рецепт
В якості основи ви можете використовувати готові пшеничні тортильї, або зробити їх домашній аналог, слідуючи поданій далі рецептом.
Інгредієнти: Для коржів:
борошно – 275 г; вода – 185 мл; оливкова олія – 15 мл Для начинки:
сир – 65 г; мікс ягід (полуниця, ожина, чорниця) – 2 ст.; арахісове масло – 25 г; кокосова стружка – 15 р. Приготування Злегка підсолити борошно і змішайте її з прохолодною водою до отримання однорідного тіста. Додайте в тісто олію і залиште його полежати на 20 хвилин. Розділіть тісто на порції і розкачайте кожну в диск. Обсмажте на сухій сковороді до зарум'янювання і дайте повністю охолонути.
Збийте сир з арахісовим маслом в однорідну пасту. Якщо суміш виходить сухуватою, додайте в неї трохи води або вершків до отримання соусу з консистенцією крем-сиру. Доповніть соус цукром, при бажанні, і всипте кокосову стружку.
Покрийте коржі сирним соусом і викладіть ягоди поверх. Солодка піца з сиром, полуницею та іншими ягодами подається відразу ж.
Солодка піца з грушею – рецепт
Інгредієнти: пшеничні коржі – 2 шт.; кленовий сироп – 45 мл; яблуко – 115 г; груша – 115 г; щіпка меленої кориці; полуничний джем – 25 р. Приготування Змастіть коржі кленовим сиропом або медом. Покрийте кожну з них тонкими скибочками яблука і груші, присипте корицею і відправте запікати 20 хвилин при 190 градусах. Готові піци полийте полуничним джемом і подавайте.
Як приготувати солодку піцу?
Інгредієнти: кавун (без кісточок) – 1 шт.; йогурт – 460 мл; мед – 35 мл; жменя кокосової стружки; листя м'яти для сервірування; полуниця – 165 г; чорниця – 130 г; насіння чіа – 1 ст. ложка. Приготування Розділіть кавун поперек на шматочки товщиною в 25 див. Соус для солодкої піци до смішного простий і являє собою просту суміш з йогурту з медом. Змастіть один з кавунових шматочків отриманим соусом і розділіть на сегменти, як зробили б це з звичайною піцою. Посипте основу фруктової піци стружкою кокоса і викладіть ягоди. Доповніть ласощі м'ятою, насінням чіа і/або гранолой перед подачею.