Іноді так хочеться приготувати що-небудь легке і одночасно смачне і корисне. У цьому випадку пропонуємо вам зробити гарбузову запіканку. Вона виходить приголомшливо ароматною, насиченою і не тільки вгамує голод, але і своїм яскравим кольором, підніме вам настрій.
Рецепт гарбузового запіканки
Інгредієнти:
гарбуз – 400 г; манна крупа – 2 ст. ложки; масло вершкове – 30 м; сир – 300 г; яйце – 2 шт.; цукор – 3 ст. ложки; сметана нежирна – 2 ст. ложки; сік лимонний – за смаком; сода харчова – щіпка. Приготування Пропонуємо вам простий спосіб, як приготувати гарбузову запіканку. Овоч очищаємо від шкірки, обробляємо і натираємо м'якоть на середній тертці. У глибоку миску викладаємо сир, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Потім вводимо яйця, додаємо за смаком цукор, манну крупу і кладемо сметану. Соду беремо чайною ложкою, трохи поливаємо лимонним соком і додаємо до нашої основі. Все ретельно перемішуємо, з'єднуючи з подрібненої гарбузом. Форму для випічки промазуємо розтопленим шматочком масла, викладаємо підготовлену масу і розрівнюємо її лопаткою. Відправляємо гарбузову запіканку в розігріту духовку і залишаємо там приблизно на 50 хвилин. Після цього подаємо ласощі як десерт до чаю з варенням, сметаною або просто так.
Гарбузова запіканка з яблуками
Інгредієнти: м'якоть гарбуза – 500 г; яблука – 500 г; цукор білий – 2 ст. ложки; ванілін – за смаком; яйце – 1 шт.; манна крупа – 3 ст. ложки; панірувальні сухарі – 3 ст. ложки; кориця – 1 ст. ложка. Для крему:
яйце – 1 шт.; сир – 250 г; цукор – 1 ст. ложка. Приготування Гарбузову м'якоть викладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і варимо при слабкому кипінні близько 10 хвилин. Після цього, обережно виливаємо вміст в друшляк і даємо стекти зайвої рідини. Тим часом в мисці з'єднуємо манку з цукром. Остиглу гарбуз збиваємо блендером до отримання однорідного пюре і всипаємо суху солодку суміш. Ретельно перемішуємо і залишаємо масу на 20 хвилин, щоб розчинилися всі кристали, і манка розбухла. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і шаткуємо м'якоть маленькими кубиками. Збризкуємо фрукти лимонним соком і перемішуємо. Форму для запікання промазуємо вершковим маслом. В гарбузову масу додаємо за смаком ванілін, яйце і мелені сухарі. Яблука викладаємо на суху сковороду і тушкуємо на слабкому вогні 2 хвилини до м'якості. У форму викладаємо гарбузову масу і розрівнюємо її поверхню. Посипаємо меленою корицею і зверху розподіляємо тушковані фрукти. Яєчний жовток з'єднуємо з сиром і цукром, а білок збиваємо міксером до стійкої піни і підмішуємо до сирної маси. Покриваємо отриманим кремом яблука і відправляємо запіканку в розігрітий духову шафу на 20 хвилин.
Сирно-гарбузова запіканка в мультиварці
Інгредієнти: крупа манна – 2 ст. ложки; сир – 200 г; гарбуз – 200 г; цукор – 2 ст. ложки; яйце – 1 шт.; сметана нежирна – 4 ст. ложки; розпушувач для тіста – 1 ч. ложка. Приготування Для приготування гарбузової запіканки в мікрохвильовці, яйце гарненько збиваємо з цукром. Потім додаємо манну крупу і знову все перемішуємо до однорідності. Тепер додаємо сир і гарбуз, заздалегідь запечену в духовці. Ретельно все розминаємо, додаємо сметану і розпушувач. Викладаємо отриману масу в чашу мультиварки, вибираємо програму «Випічка». Закриваємо кришкою і готуємо 45 хвилин. Після звукового сигналу акуратно перевертаємо запіканку і підрум'янюємо ще 15 хвилин. Таке блюдо відмінно поєднується з йогуртом і нежирною сметаною.