Рецепт сирних ледачих вареників знайомий кожній господині. Така страва стане прекрасним варіантом поживного і корисного вечері. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати ліниві вареники з сиром!
Ліниві вареники з сиром
Інгредієнти: сир – 400 р; яйце – 1 шт.; борошно – 3 ст. ложки; цукор – за смаком; вода фільтрована; сметана – за смаком; сіль. Приготування Домашній сир гарненько протираємо через сито, додаємо цукровий пісок і вбиваємо яйце. Далі додаємо борошно і старанно розминаємо до однорідності. Обробну дошку посипаємо борошном і гарненько розкачуємо тісто в тонку ковбаску. Після цього нарізаємо її шматочками і формуємо з них круглі «монетки». У серединку кожної заготовки робимо невелику вм'ятину. Тепер беремо каструлю, наповнену фільтрованою водою, ставимо на вогонь і доводимо до закипання. Кидаємо вареники і варимо їх, обережно розмішуючи, щоб вони не прилипли до дна. Через 10 хвилин виймаємо їх і приправляємо сіллю і сметаною.
Ліниві вареники з сиром і манкою
Інгредієнти: сир – 400 г; манна крупа – 3 ст. ложки; цукор – за смаком; сіль дрібна – щіпка; борошно. Приготування Сир гарненько розтираємо, додаємо манку, цукор і поступово вводимо муку. Гарненько вимішуємо тісто і залишаємо його постояти хвилин на 20. Робочий стіл присипаємо борошном, поділяємо отриману масу на однакові частини і кожну розкачуємо в ковбаску. Потім нарізаємо їх невеликими шматочками і скачуємо в акуратні кульки. Викладаємо заготовки в киплячу воду і варимо після того як спливуть 5 хвилин. Потім виймаємо готові вареники і подаємо, полив варенням або сметанкою. За рахунок використання манки, страва виходить більш ніжним і повітряним.
Ледачі солоні вареники з сиром
Інгредієнти: жирний сир – 1 кг; яйце – 1 шт.; сіль – за смаком; борошно – 2 ст.; масло вершкове – 50 р. Приготування Сир і куряче яйце збиваємо міксером і кидаємо дрібку солі. Потім всипаємо борошно, висипаючи її порціями і постійно при цьому перемішуючи. Після цього готову масу накриваємо чистим рушником і відставляємо на 15 хвилин. Поверхня кухонного столу присипаємо пшеничним борошном і викладаємо тісто. Поділяємо його на частини, скачуємо кожну ковбаскою і нарізаємо маленькими шматочками. В центрі кожної заготовки робимо поглиблення і викладаємо їх у киплячу воду, підсолену за смаком. Після того як спливуть проварюємо їх хвилин 5 а потім за допомогою шумівки виловлюємо і розкладаємо по тарілках. Якщо страва здається сухуватим, поливаємо його розтопленим маслом або подаємо зі сметаною.
Ліниві вареники з сиром для дітей
Інгредієнти: мука – 4 ст. ложки; сир жирний – 400 г; яйце – 1 шт.; цукор білий – 3 ст. ложки; масло вершкове – 30 г; молочний шоколад – 40 р. Приготування З сиру, яєць, цукру і борошна вимішуємо пластичне тісто. Потім розкачуємо його вологими руками на столі, формуємо кульки і в центр кожного, вставляємо шоколадні шматочки і прибираємо на 30 хвилин у морозилку. Далі відварюємо вареники і подаємо, поливши розтопленим маслом.
Як приготувати сирні ліниві вареники з картоплею?
Інгредієнти: борошно – 2 ст. ложки; сир – 300 г; картопля – 3 шт.; яйце – 2 шт.; крохмаль картопляний – 1 ст. ложка; сіль; масло вершкове – 30 р. Приготування Картопля очищаємо, відварюємо і з'єднуємо з сиром. Усе ретельно розтираємо, додаємо яйця, додаємо борошно і крохмаль. Розкачуємо тісто в тонку ковбаску і розрізаємо на шматочки. Формуємо однакові рівні кульки і опускаємо їх у підсолену закипілу воду, помішуючи. Готові вареники подаємо, полив розтопленим вершковим маслом.