Цінність сирних продуктів для нашого організму не можна переоцінити. Це ідеальне джерело кальцію, різних вітамінів, елементів і мінералів. Але багато хто не надто поважають смак сиру в чистому вигляді. І навіть варіації у вигляді сирної маси не рятують. Тоді на допомогу приходять прості рецепти випічки з участю цього корисного кисломолочного продукту. Сьогодні в нашій статті ми розповімо, як приготувати смачні і пишні сирні сирники. Для вас простий рецепт виробів з сирної маси на сковороді і варіант ласощі з манкою в духовці.
Пишні сирники з сирної маси - простий рецепт
Інгредієнти: маса сирна солодка (за бажанням з родзинками або іншими добавками) – 500 г; борошно просеянная пшеничне (в тісто) – 125 г; борошно пшеничне (для панірування) – 125 г; яйце велике добірне – 1 шт.; масло вершкове селянське – 55 г; олія рослинна без аромату для смаження – скільки буде потрібно. Приготування Реалізувати даний рецепт абсолютно нескладно. Досить трохи збити куряче яйце до пишноти і ввести його в сирну масу, викладену в тарілку. Для додаткової пишності можна додати на даному етапі трохи погашеної оцтом або лимонним соком соди. Масло вершкове м'яке розтираємо разом з просіяним борошном в крихту, після чого вмішуємо в сирну основу і тут же починаємо смажити сирники.
Набираємо зволоженою порцію ложкою для одного сирника, викладаємо в миску з борошном, паніруємо кульку і даємо йому трохи плескату форму. Викладаємо заготовки у розігріте на сковороді рослинне без аромату масло і смажимо на вогні середньої інтенсивності до рум'яного апетитного кольору з двох сторін.
Як приготувати сирні сирники з манкою в духовці?
Інгредієнти: сир сухий з мінімальним вмістом сироватки – 500 г; цукровий пісок – 80 г; борошно просеянная пшеничне – 60 г; крупа манна – 85 м; яйце велике добірне – 1 шт.; ванільний порошок – 1 щіпка; сода харчова погашена оцтом або лимонним соком – 5 г; сіль кам'яна – 1 щіпка; масло вершкове – 20 р. Приготування Смажені сирники гарні і смаком і ароматом, і апетитною рум'яною скоринкою. Але саме ця сама скоринка багатьом не дає спокою та викликає сумніви з приводу доцільності їх приготування та вживання. Особливо скептично ставляться до такого ласощів прихильники здорового харчування або ті, які мають певні проблеми зі здоров'ям, що вимагають дотримання дієти.
Даний рецепт - прекрасна альтернатива смаженою сирників. Ми приготуємо їх в духовці, тим самим звівши нанівець всі сумніви з приводу корисності страви.
Отже, сухий сир розтираємо хорошенечко з цукровим піском, сіллю кам'яної, погашеної харчовою содою, ваніліном і яйцем, всипаємо манну крупу і просіяне борошно пшеничне, ще раз розмішуємо для рівномірного розподілу компонентів між собою і залишаємо хвилин на тридцять для набухання манної крупи.
Для випікання сирників в духовці краще всього використовувати паперові формочки для мафінів або силіконові форми для кексів. Таким способом можна повністю убезпечити себе від неприємних сюрпризів при випіканні виробів. Адже не завжди якість сиру дозволяє отримати бажаний ефект. Часто заготовки зовсім не тримають форму і просто розтікаються по листу. А у формах нікуди вони не дінуться і вийдуть як треба.
Промасливаем формочки, заповнюємо їх наполовину підготовленим сирним тестом і розташовуємо на деку, який згодом ставимо в прогріту до 185 градусів духовку хвилин на тридцять або до приємного золотистого кольору.