Запропонуйте своїм близьким скуштувати неймовірно ніжну і ароматну запіканку з гарбуза з манкою, і вони навряд чи відмовляться від такого чудового десерту. Страва чудово підійде для тих, хто стежить за фігурою, але іноді хоче побалувати себе смачненьким.
Запіканка сирна з гарбузом і манкою
Інгредієнти: гарбуз – 1 кг; сир – 300 г; молоко – 1 ст.; манна крупа – 3 ст. ложки; яйце – 2 шт.; сода – щіпка; ванілін – за смаком; кунжутне насіння – 1 ч. ложка; олія рослинна. Приготування Гарбуз промиваємо, обробляємо, нарізаємо кубиками, заливаємо водою і відварюємо до м'якого стану. Потім, обережно зливаємо всю рідину, розминаємо овоч товкачиком до отримання пюре і перекладаємо в глибоку посудину. Сир розминаємо блендером і з'єднуємо з гарбузовим пюре. Тепер варимо в ковшичке молочну манну кашу, а потім додаємо її до решти продуктів. Окремо збиваємо міксером яйця з цукром, содою і ваніліном. Отриману суміш змішуємо з основною масою і перемішуємо. Круглу форму промазуємо маслом, заповнюємо рівномірно сирно-гарбузовим тестом і присипаємо зверху кунжутом. Після цього, відправляємо запіканку з гарбуза з манкою в духовку і засікаємо 30 хвилин.
Рецепт запіканки з гарбуза з манкою
Інгредієнти: гарбуз – 200 г; молоко – 2 ст.; крупа манна – 1 ст.; сир – 500 г; сметана – 1 ст.; масло вершкове – 2 ст. ложки; цукор – 1 ст. Приготування Перед тим, як приготувати запіканку з гарбуза, варимо на молоці манну кашу. Гарбуз обробляємо, нарізаємо брусочками і викладаємо в сковороду. Тушкуємо овоч на маслечко до напівготовності. У сир додаємо цукор, кладемо сметану і збиваємо все блендером. Отриману масу з'єднайте з теплою кашею і тушкованою гарбузом. Форму промазуємо соняшниковим маслом, вкладаємо тісто, розрівнюємо поверхню і випікаємо 45 хвилин в духовій шафі при 180 градусах.
Запіканка з гарбуза з манкою в мультиварці
Інгредієнти: сир – 200 г; цукор білий – 2 ст. ложки; гарбуз – 200 г; манна крупа – 2 ст. ложки; сметана 15% – 4 ст. ложки; розпушувач – 1 ч. ложка; яйце – 1 шт. Приготування Яйце гарненько збиваємо з цукром до повного розчинення всіх кристалів. Далі кидаємо манну крупу і викладаємо сир і гарбуз, заздалегідь пропарену на сковороді. Додаємо кілька ложок сметани, додаємо розпушувач і перемішуємо масу. Вибираємо на мультиварці програму «Випічка», викладаємо тісто і готуємо 45 хвилин. Після закінчення часу акуратно перевертаємо домашню запіканку на іншу сторону і засікаємо ще 15 хвилин, не переставляючи даний режим.
Запіканка з гарбуза і яблук з манкою
Інгредієнти: гарбуз – 1 кг; яйце – 3 шт.; яблука – 5 шт.; крупа манна – 05 ст.; масло вершкове – 2 ст. ложки; сіль – щіпка; сметана – 1 ст. Приготування Гарбуз очищаємо, видаляємо все насіння і натираємо на тертці м'якоть. Перекладаємо овочеву масу в каструлю, додаємо шматочок масла, закриваємо кришкою і тушкуємо на
слабкому вогні. Потім додаємо яблука, подрібнені на крупній тертці, і проварюємо ще 5 хвилин. Тепер знімаємо посуд з плити і охолодити. Тим часом замочуємо в гарячому молоці манку і додаємо кашу в основну масу. Далі вводимо яєчні жовтки, перетерті з цукром і сіллю. Збиваємо до міцних піків білки, з'єднуємо з гарбузово-яблучною масою і знову перемішуємо. Деко промазуємо маслом, присипаємо тертими сухарями, викладаємо гарбузову масу і запікаємо в розігрітій духовці. Готове ласощі остуджуємо, перекладаємо на тарілку і подаємо повітряну запіканку з гарбуза з манкою зі сметаною або нежирним класичним йогуртом.