Вернуться назад Распечатать

Запіканка з гарбуза з манкою

Запіканка з гарбуза з манкою
Запропонуйте своїм близьким скуштувати неймовірно ніжну і ароматну запіканку з гарбуза з манкою, і вони навряд чи відмовляться від такого чудового десерту. Страва чудово підійде для тих, хто стежить за фігурою, але іноді хоче побалувати себе смачненьким.

Запіканка сирна з гарбузом і манкою


Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;

  • сир – 300 г;

  • молоко – 1 ст.;

  • манна крупа – 3 ст. ложки;

  • яйце – 2 шт.;

  • сода – щіпка;

  • ванілін – за смаком;

  • кунжутне насіння – 1 ч. ложка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Гарбуз промиваємо, обробляємо, нарізаємо кубиками, заливаємо водою і відварюємо до м'якого стану. Потім, обережно зливаємо всю рідину, розминаємо овоч товкачиком до отримання пюре і перекладаємо в глибоку посудину. Сир розминаємо блендером і з'єднуємо з гарбузовим пюре. Тепер варимо в ковшичке молочну манну кашу, а потім додаємо її до решти продуктів. Окремо збиваємо міксером яйця з цукром, содою і ваніліном. Отриману суміш змішуємо з основною масою і перемішуємо. Круглу форму промазуємо маслом, заповнюємо рівномірно сирно-гарбузовим тестом і присипаємо зверху кунжутом. Після цього, відправляємо запіканку з гарбуза з манкою в духовку і засікаємо 30 хвилин.

    Рецепт запіканки з гарбуза з манкою


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 200 г;

  • молоко – 2 ст.;

  • крупа манна – 1 ст.;

  • сир – 500 г;

  • сметана – 1 ст.;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • цукор – 1 ст.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати запіканку з гарбуза, варимо на молоці манну кашу. Гарбуз обробляємо, нарізаємо брусочками і викладаємо в сковороду. Тушкуємо овоч на маслечко до напівготовності. У сир додаємо цукор, кладемо сметану і збиваємо все блендером. Отриману масу з'єднайте з теплою кашею і тушкованою гарбузом. Форму промазуємо соняшниковим маслом, вкладаємо тісто, розрівнюємо поверхню і випікаємо 45 хвилин в духовій шафі при 180 градусах.

    Запіканка з гарбуза з манкою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сир – 200 г;

  • цукор білий – 2 ст. ложки;

  • гарбуз – 200 г;

  • манна крупа – 2 ст. ложки;

  • сметана 15% – 4 ст. ложки;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування
    Яйце гарненько збиваємо з цукром до повного розчинення всіх кристалів. Далі кидаємо манну крупу і викладаємо сир і гарбуз, заздалегідь пропарену на сковороді. Додаємо кілька ложок сметани, додаємо розпушувач і перемішуємо масу. Вибираємо на мультиварці програму «Випічка», викладаємо тісто і готуємо 45 хвилин. Після закінчення часу акуратно перевертаємо домашню запіканку на іншу сторону і засікаємо ще 15 хвилин, не переставляючи даний режим.

    Запіканка з гарбуза і яблук з манкою


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;

  • яйце – 3 шт.;

  • яблука – 5 шт.;

  • крупа манна – 05 ст.;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • сіль – щіпка;

  • сметана – 1 ст.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо, видаляємо все насіння і натираємо на тертці м'якоть. Перекладаємо овочеву масу в каструлю, додаємо шматочок масла, закриваємо кришкою і тушкуємо на
    Запіканка з гарбуза з манкою
    слабкому вогні. Потім додаємо яблука, подрібнені на крупній тертці, і проварюємо ще 5 хвилин. Тепер знімаємо посуд з плити і охолодити. Тим часом замочуємо в гарячому молоці манку і додаємо кашу в основну масу. Далі вводимо яєчні жовтки, перетерті з цукром і сіллю. Збиваємо до міцних піків білки, з'єднуємо з гарбузово-яблучною масою і знову перемішуємо. Деко промазуємо маслом, присипаємо тертими сухарями, викладаємо гарбузову масу і запікаємо в розігрітій духовці. Готове ласощі остуджуємо, перекладаємо на тарілку і подаємо повітряну запіканку з гарбуза з манкою зі сметаною або нежирним класичним йогуртом.