Вернуться назад Распечатать

Суп з кукурудзяної крупи

Суп з кукурудзяної крупи
Даний матеріал допоможе вам зварити з кукурудзяної крупи смачний і корисний суп. Для цього знадобиться мінімальний набір завжди доступних продуктів і зовсім трохи вільного часу. Ваше сімейство по достоїнству оцінить приготоване (з урахуванням запропонованих рекомендацій) страву і неодмінно попросить добавки.

Курячий суп з кукурудзяною крупою - рецепт


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 415 г;

  • крупа кукурудзяна – 80 г;

  • олія рослинна без аромату – 45 мл;

  • картопля – 340 г;

  • морква – 95 г;

  • цибулина ріпчаста – 95 г;

  • вода – 19 л;

  • паста томатна – 30 г;

  • запашний перець (горошини);

  • зубчик часнику – 1 шт.;

  • невеликий лавровий лист – 1 шт.;

  • кам'яна йодована сіль;

  • зелень.


  • Приготування
    В даному випадку супчик ми будемо готувати з куркою. Краще вибирати для цього домашню птицю, тоді для бульйону можна взяти будь-яку частину тушки. Якщо ж м'ясо ви збираєтеся купувати в магазині, то краще зупинити свій вибір на курячій грудці. У ній найменше скупчуються різні шкідливості, якими вигодовують в даний час птахів на птахофабриці.
    Отже, куряче м'ясо промиваємо, заливаємо в каструлі водою очищеною і відварюємо до готовності. Виймаємо птицю на тарілку, даємо трохи охолонути, позбавляємося від кісток, а м'якоть розбираємо на волокна або нарізаємо дрібно. У киплячий курячий бульйон закладаємо промиту крупу кукурудзяну, а хвилин через п'ять очищені і дрібно нарізані картоплини.
    Тепер підготуємо овочеву піджарку. Для цього очищену цибулину шаткуємо кубиками, а моркву соломкою і викладаємо підготовлену овочеву масу в прогріту з рослинною олією сковороду. Смажимо овочі до м'якості скибочок, після чого вводимо томатну пасту, подрібнений часниковий зубчик і припускаємо вміст ще пару хвилин, помішуючи.
    По готовності картоплі викладаємо в суп піджарку, кидаємо лавровий лист, горошини запашного перець і сіль за смаком, даємо пару хвилин прокипіти, закладаємо дрібно нарубану зелень і знімаємо з вогню.

    Суп-пюре з кукурудзяною крупою і гарбузом для дитини в мультиварці


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 240 г;

  • крупа кукурудзяна – 40 г;

  • олія рослинна без аромату – 45 мл;

  • морква – 45 г;

  • цибулина ріпчаста – 45 г;

  • вода – 620 мл;

  • прованські сухі трави (мікс) – щіпка;

  • лист лавровий (невеликий) – 1/2 шт.;

  • кам'яна йодована сіль – за смаком.


  • Приготування
    Кукурудзяна крупа гіпоалергенна, тому ідеально підійде для дитячого чи дієтичного харчування. Не менш відомі цінні властивості гарбуза. А в комплексі, приготувавши супчик з гарбуза та кукурудзяної крупи, отримаємо просто незамінний страва для свого улюбленого чада. Та й домочадці навряд чи відмовляться від тарілочки такого апетитного супу на обід.
    В даному випадку для приготування супу ми скористаємося мультиварка. Спочатку промиємо і заллємо водою кукурудзяну крупу і залишимо її на деякий час, після чого плесни в мультикастрюлю трохи рослинного без аромату масла і включимо режим «Випічка». Очищаємо і подрібнюємо цибулину і моркву і
    Суп з кукурудзяної крупи
    викладаємо в прогріте масло. Даємо овочам трохи спассероваться, після чого додаємо гарбуз, нашатковану кубиками, і витримуємо в тому ж режимі ще кілька хвилин. Тепер вливаємо гарячу воду, додаємо кукурудзяну крупу, кидаємо сіль, лаврушку і прованські трави і переводимо пристрій в режим «Суп». По завершенні програми пробиваємо компоненти супу блендером і можемо подавати страву, доповнивши подрібненою зеленню і за бажанням сухариками.
    Якщо ваш малюк віком до трьох років, то етап пасерування овочів краще пропустити. У цьому випадку заливаємо всі компоненти відразу ж водою і готуємо їх до м'якості.