Немає, мабуть, крупи навколо якої б ходило стільки суперечок, як навколо манки . Раніше манною кашею годували діток мало не з дитинства. Ну а сучасні педіатри її не рекомендують вводити занадто рано, посилаючись на те, що користі від неї ніякої немає, а от шкоди може завдати. Але все одно цю кашку діткам дають, так як вона поживна і смачна, і малюки їдять її з задоволенням. Тільки от діткам, які мають надлишкову вагу, давати її часто все ж не варто, так як на цій каші вони стануть набирати його ще більше.
Як зварити рідку манку для грудничка?
Інгредієнти: манна крупа – 1 ч. ложка; вода фільтрована – 1/2 склянки; молоко коров'яче – 1/2 склянки. Приготування Манну крупу просіваємо. Воду доводимо до кипіння, якщо потрібно, підсолюємо, але зовсім трохи, так як діткам до року сіль, як і цукор, не зовсім потрібні. Всипаємо крупу тоненькою цівкою, помішуючи. Варимо близько 10 хвилин, помішуючи. Потім вливаємо молоко. Якщо потрібно, трохи сахарим, розмішуємо і доводимо до кипіння. Манна кашка вийде досить рідкою, але ж нам так і треба. Таку 5% манну кашку можна налити у пляшечку і запропонувати малюкові. Спочатку слід замінити лише частина годування, а згодом, коли стане зрозуміло, що дитина засвоює кашку добре, і немає небажаних реакцій, манкою можна замінити ціле годування.
Як манку варити на молоці для грудничка?
Інгредієнти: коров'яче молоко – 3/4 склянки; фільтрована вода – 1/4 склянки; манна крупа – 1 ст. ложка; масло вершкове натуральне – 5 г; свіжі фрукти або ягоди. Приготування Для дитини 8-9 місяців можна вже зварити більш густу кашу. У каструльці змішуємо молоко з водою. На незбираному молоці кашку варити не рекомендується, так як даний продукт часто викликає алергію у малюків. Та й
засвоїти дитині таку кашку буде складніше. А якщо використовуємо домашнє молоко жирне, то взагалі краще розводити його не менше 1:1 тобто на півсклянки молока потрібно півсклянки води. Отже, молоко з водою закипіло, повільно додаємо в суміш манку, ретельно розмішуючи. Проварюємо близько 10 хвилин. Коли кашка добре розбухне, кладемо маленький шматочок вершкового масла. Якщо малюк вже знайомий з фруктами або ягідками, додаємо їх у готову кашку. Так її смак прекрасно збагатиться, і можна взагалі не класти туди цукор.
Тепер ви знаєте, як манку варити дитині 8 місяців. Як бачите, це просто. Приємного апетиту маленьким гурманам!