Вернуться назад Распечатать

Дитяче яблучне пюре на зиму

Дитяче яблучне пюре на зиму
Яблучне пюре на зиму — відмінне ласощі для малюків. А приготувати його самостійно, можна бути точно впевненим, що отриманий продукт дійсно корисний і натуральний.
Дитяче яблучне пюре на зиму — рецепт
Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі — 25 кг;

  • очищена вода — 100 мл;

  • цукор — 25 склянки.


  • Приготування
    Попередньо вимиті яблучка чистимо від шкірки і серцевини. Пошкодження також обов'язково усуваємо. Нарізаємо їх середніми шматочками і складаємо у велику каструлю. Всипаємо цукор і на ніч залишаємо. До ранку утворюється досить багато яблучного соку. Вливаємо ще близько 100 мл води. Ставимо каструлю на вогонь і проварюємо близько чверті години. Після цього масу потрібно пюрировать. Знову поміщаємо на 3 хвилини на плиту, а потім розподіляємо по пропаренным баночках і закатуємо.
    Як заготовити дитяче яблучне пюре на зиму з чорносливом?
    Інгредієнти:

  • очищена вода — 1 літр;

  • кисло-солодкі яблука — 4 кг;

  • цукор коричневий — 100 г;

  • чорнослив — 1 кг.


  • Приготування
    Вливаємо В каструльку воду, ставимо на невеликий вогонь, всипаємо цукор і, помішуючи, доводимо до його розчинення. Очищені від шкірки і насіння яблука нарізаємо кубиками і висипаємо в воду. Поки варяться яблука, чистимо чорнослив від шкірки і кісточок. Коли яблука проварилися зо хвилин 15 додаємо сливи. Всі разом готуємо ще хвилин 15. Потім всю проварену масу пюрируем і розкладаємо по пропаренным баночках.
    Заготівля дитячого яблучного пюре на зиму
    Інгредієнти:

  • яблука — 3 кг;

  • пісок цукровий — 1 кг.


  • Приготування
    Вимиті яблучка чистимо від шкірки, серцевиною видаляємо. Нарізаємо м'якоть скибочками. Складаємо в каструлю і ставимо на плиту на малий вогонь. Коли яблучка будуть м'якими за бажанням всипаємо цукор, доводимо до його розчинення і пюрируем масу заглибним блендером. Готове яблучне пюре розподіляємо по пропаренным баночках і укупориваем.
    Дитяче яблучне пюре на зиму
    Інгредієнти:

  • пісок цукровий — 700 г;

  • яблука — 5 кг;

  • свіжовичавлений сік лимона — 10 мл


  • Приготування
    Вимиті яблука очищаємо і ріжемо шматочками. Після цього складаємо їх в каструлю, засипаємо цукром, додаємо лимонний сік. На малому вогні варимо хвилин 10 не забуваючи розмішувати. Потім вимикаємо вогонь і даємо масі трохи охолонути. Масу пюрируем заглибним блендером. Знову ставимо на плиту, даємо закипіти, розподіляємо по баночках і укупориваем.
    Як зробити дитяче яблучне пюре на зиму з гарбузом?
    Інгредієнти:

  • гарбуз — 1 кг;

  • кисло-солодкі яблука — 1 кг;

  • цедра лимона терта — 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок.


  • Приготування
    Очищені яблука і гарбуз нарізаємо шматочками, кладемо в каструлю і тушкуємо чверть години до м'якості інгредієнтів. Продукти гарячими пюрируем, додаємо лимонну цедру і цукор за смаком. Підготовлене пюре прогріваємо, розмішуємо і гарячим розкладаємо по підготовленим баночках. Ставимо їх в ємність з водою і на водяній бані стерилізуємо хвилин 12. Після цього їх закатуємо.