Вернуться назад Распечатать

Що можна приготувати з кефіру?

Що можна приготувати з кефіру?
Ми не будемо зупинятися на корисні властивості кефіру. Всі знають про значущість цього кисломолочного продукту для дієтичного і здорового харчування. Сьогодні ми поговоримо про його затребуваності в кулінарії. Насправді існує незліченну кількість страв, які можна приготувати на основі кефіру. Найменше, для чого можна використовувати продукт - це для приготування заправок для багатьох овочевих, а також фруктових салатів . Влітку дуже популярні холодні супи на основі кефіру, такі, наприклад, як борщ або окрошка.
Але все ж саму значну частку складають рецепти приготування тесту на кефірі для найрізноманітнішої випічки. Причому вироби з нього значно виграють в смаку над тими, що приготовані на молоці, воді чи будь-якій іншій основі.
Враховуючи це, беремося розповісти, що ж можна приготувати з тесту на кефірі і яку випічку можна отримати, маючи той чи інший набір продуктів.

Кефір, яйця, борошно: що можна приготувати?


Маючи в запасі цей простий набір продуктів і, доповнивши його деякими компонентами, можна приготувати неймовірно смачні і пишні млинці, оладки, заливні пироги з різними начинками, а також солодку випічку. Далі для вас кілька таких простих рецептів.
Солодкий кекс з варенням
Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 335 г;

  • кефір – 265 мл;

  • веренье – 240 мл;

  • два курячих яйця;

  • цукровий пісок – 85 м;

  • гашене харчова сода – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Готується такий кекс в два рахунки. Змішуємо всі компоненти зі списку в мисці до отримання однорідного тіста, а потім випікаємо його в промасленим формі при 180 градусах протягом сорока п'яти-п'ятдесяти хвилин. Перед подачею можна присипати виріб цукровою пудрою.
    Заливний пиріг з начинкою
    Інгредієнти:

  • кефір – 550 мл;

  • якісна пшеничне борошно – 380 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • два курячих яйця;

  • одна щіпка солі;

  • чайна ложка гашеної соди.


  • Приготування
    Гашене соду змішати з кефіром, а через п'ять хвилин додаємо інші компоненти зі списку і перемішуємо. Підсумкова текстура готового тіста повинна бути трохи густіше, ніж на оладки. Тепер виливаємо половину у форму, попередньо промазав її маслом, розподіляємо бажану начинку, заливаємо рештою тіста і випікаємо в духовій шафі до сухою дерев'яною лучинки при 180-185 градусах.
    Млинці
    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 390 г;

  • кефір – 495 мл;

  • вода гаряча – 495 мл;

  • чотири курячих яйця;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • олія рослинна рафінована – 75 мл;

  • половинка чайної ложки соди;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    До збитим з цукром яйця вливаємо малими порціями гарячу воду, збиваючи, а потім додаємо інші компоненти і добиваємося однорідної текстури тіста для млинців. Випікаємо вироби традиційно на розпеченій, промасленого блиннице, підрум'янюючи з двох сторін.

    Старий кефір і сметана: що приготувати?


    Що можна приготувати з кефіру і яєць, ви тепер знаєте. Наступний рецепт буде без яєць. Пропонуємо вдалий варіант утилізації старого кефіру. Додавши в тісто на його основі зовсім трохи сметани, отримаємо неймовірно смачні оладки.
    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно;

  • старий кефір – 240 мл;

  • столова ложка сметани;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • олія рослинна рафінована – 75 мл;
  • Що можна приготувати з кефіру?

  • щіпка ваніліну;

  • половинка чайної ложки гашеної соди;

  • рафінована рослинна олія.


  • Приготування
    Старий кефір змішуємо зі сметаною, ваніліном і цукровим піском і всипаємо просіяне борошно. Перемішуючи, домагаємося однорідної досить густої консистенції, що нагадує за текстурою густу сметану, а потім вводимо гашену соду і знову перемішуємо. Випікаємо оладки на прогрітій сковороді в рослинному рафінованому маслі, домагаючись рум'янцю з двох сторін.