Ми не будемо зупинятися на корисні властивості кефіру. Всі знають про значущість цього кисломолочного продукту для дієтичного і здорового харчування. Сьогодні ми поговоримо про його затребуваності в кулінарії. Насправді існує незліченну кількість страв, які можна приготувати на основі кефіру. Найменше, для чого можна використовувати продукт - це для приготування заправок для багатьох овочевих, а також фруктових салатів . Влітку дуже популярні холодні супи на основі кефіру, такі, наприклад, як борщ або окрошка.
Але все ж саму значну частку складають рецепти приготування тесту на кефірі для найрізноманітнішої випічки. Причому вироби з нього значно виграють в смаку над тими, що приготовані на молоці, воді чи будь-якій іншій основі.
Враховуючи це, беремося розповісти, що ж можна приготувати з тесту на кефірі і яку випічку можна отримати, маючи той чи інший набір продуктів.
Кефір, яйця, борошно: що можна приготувати?
Маючи в запасі цей простий набір продуктів і, доповнивши його деякими компонентами, можна приготувати неймовірно смачні і пишні млинці, оладки, заливні пироги з різними начинками, а також солодку випічку. Далі для вас кілька таких простих рецептів.
Солодкий кекс з варенням Інгредієнти: борошно пшеничне – 335 г; кефір – 265 мл; веренье – 240 мл; два курячих яйця; цукровий пісок – 85 м; гашене харчова сода – 1/2 ч. ложки. Приготування Готується такий кекс в два рахунки. Змішуємо всі компоненти зі списку в мисці до отримання однорідного тіста, а потім випікаємо його в промасленим формі при 180 градусах протягом сорока п'яти-п'ятдесяти хвилин. Перед подачею можна присипати виріб цукровою пудрою.
Заливний пиріг з начинкою Інгредієнти: кефір – 550 мл; якісна пшеничне борошно – 380 г; цукровий пісок – 25 г; два курячих яйця; одна щіпка солі; чайна ложка гашеної соди. Приготування Гашене соду змішати з кефіром, а через п'ять хвилин додаємо інші компоненти зі списку і перемішуємо. Підсумкова текстура готового тіста повинна бути трохи густіше, ніж на оладки. Тепер виливаємо половину у форму, попередньо промазав її маслом, розподіляємо бажану начинку, заливаємо рештою тіста і випікаємо в духовій шафі до сухою дерев'яною лучинки при 180-185 градусах.
Млинці Інгредієнти: пшеничне борошно – 390 г; кефір – 495 мл; вода гаряча – 495 мл; чотири курячих яйця; цукровий пісок – 75 г; олія рослинна рафінована – 75 мл; половинка чайної ложки соди; щіпка солі. Приготування До збитим з цукром яйця вливаємо малими порціями гарячу воду, збиваючи, а потім додаємо інші компоненти і добиваємося однорідної текстури тіста для млинців. Випікаємо вироби традиційно на розпеченій, промасленого блиннице, підрум'янюючи з двох сторін.
Старий кефір і сметана: що приготувати?
Що можна приготувати з кефіру і яєць, ви тепер знаєте. Наступний рецепт буде без яєць. Пропонуємо вдалий варіант утилізації старого кефіру. Додавши в тісто на його основі зовсім трохи сметани, отримаємо неймовірно смачні оладки.
Інгредієнти: пшеничне борошно; старий кефір – 240 мл; столова ложка сметани; цукровий пісок – 75 г; олія рослинна рафінована – 75 мл; щіпка ваніліну; половинка чайної ложки гашеної соди; рафінована рослинна олія. Приготування Старий кефір змішуємо зі сметаною, ваніліном і цукровим піском і всипаємо просіяне борошно. Перемішуючи, домагаємося однорідної досить густої консистенції, що нагадує за текстурою густу сметану, а потім вводимо гашену соду і знову перемішуємо. Випікаємо оладки на прогрітій сковороді в рослинному рафінованому маслі, домагаючись рум'янцю з двох сторін.