Вернуться назад Распечатать

Пісне дріжджове тісто

Пісне дріжджове тісто
У період посту не хочеться сильно голодувати і обмежувати себе в харчуванні. У такій ситуації для вас стане справжньою знахідкою рецепт пісного дріжджового тіста.

Пісне дріжджове тісто для пиріжків


Інгредієнти:

  • свіжі дріжджі – 30 г;

  • цукор дрібний – 3 ст. ложки;

  • кип'ячена вода – 2 ст.;

  • борошно – 5 ст.;

  • олія рослинна – 40 мл


  • Приготування
    Свіжі дріжджі дробимо і викладаємо в миску. Всипаємо цукор і гарненько розтираємо до однорідності. Потім поступово вливаємо трохи теплої води, перемішуємо і просіваємо туди склянку борошна. Ставимо опару на водяну баню і засікаємо хвилин 25. Після цього вливаємо воду, що залишилася, порціями вводимо борошно і додаємо рослинне масло. Викладаємо отримане тісто на стіл і вимішуємо тісто кілька хвилин чистими руками до гладкого і м'якого стану. Тепер знову перекладаємо його в миску і встановлюємо на водяну баню, прикривши зверху чистим рушником. Через 20 хвилин пісне дріжджове тісто готове і можна приступати до формування пиріжків і випічці їх в духовці.

    Рецепт пісного дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • сухі швидкорозчинні дріжджі – 1 ч. ложка;

  • пісне масло – 35 мл;

  • вода фільтрована – 500 мл;

  • борошно – 2 ст.;

  • сіль харчова – щіпка;

  • цукор – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    В гранований стакан наливають теплу воду, кидаємо туди цукор, сіль і швидкорозчинні тремтіння. Гарненько все перемішуємо ложкою і залишаємо на деякий час постояти, до появи піни. Тим часом в чисту миску просіваємо борошно, а потім вводимо розведені дріжджі і додаємо олію. Помішуючи все ложкою, акуратно вливаємо склянку окропу, вимішуємо пісне дріжджове тісто і використовуємо його для приготування булочок.

    Швидке пісне дріжджове тісто


    Інгредієнти:

  • борошно – 220 г;

  • вода тепла – 220 мл;

  • манка – 4 ст. ложки;

  • кухонна сіль – щіпка;

  • цукровий пісок – 1 ч. ложка;

  • сухі дріжджі миттєві – 1 ч. ложка;
  • Пісне дріжджове тісто

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Для приготування такого тесту, дріжджі заливаємо теплою водою, додаємо трохи борошна, додаємо манку і залишаємо на 20 хвилин. Потім у підійшла опару додаємо цукор, сіль і поступово всипаємо залишилася пшеничне борошно. Вимішуємо чистими руками м'яке тісто, змащуємо її рослинним маслом і прибираємо в тепле місце приблизно на 35 хвилин. Не гаючи часу, готуємо будь-яку овочеву або солодку начинку і переходимо до формування пиріжків.