Як і курятина, індичка практично не володіє власним смаком, а тому легко може стати частиною будь-якої страви з вашого меню. Крім іншого, залишки птиці також можна використовувати для приготування закусок і страв, які зручно брати з собою. З свіжої птиці можна приготувати цілий асортимент страв до вечері. Детальніше про те, що приготувати з індички швидко і смачно ми розповімо далі.
Швидкий і смачний рецепт сендвіча з індички
Для першої страви можна використовувати залишки птиці з вечері. Такі сендвічі швидко збираються і легко переживають час до обіду у ланч-бокс.
Інгредієнти: соус песто - 45 мл; швейцарський сир - 4 скибочки; жменя зелені шпинату; запечена індичка - 90 г; вершкове масло - 15 г; хліб - 4 скибочки. Приготування З одного боку змастіть хліб соусом песто, а на іншу нанесіть тонкий шар масла. На бік з песто покладіть шпинат, індичку і сир. Накрийте все другою половиною хліба і підсмажте на сухій добре розігрітій сковороді. Завдяки тонкому шару масла, сендвіч покриється рум'яною скоринкою і стане хрустким.
Смачний гуляш з індички
Що ж стосується повноцінного швидкого і смачного вечері з індички, то в якості одного з гарячих страв можна подати ситний гуляш – блюдо просте за своїм складом і технології.
Інгредієнти: індичка - 530 г; ріпчаста цибуля - 85 м; часник - 4 зубки; паприка - 1 ст. ложка; картопля - 3-4 бульби; оцет - 5 мл; томати ( консервовані у соку) - 820 мл; вода - 235 мл; жменя зелені петрушки. Приготування Розділіть ріпчасту цибулю на кільця і обсмажте їх до зарум'янювання. До цибулі додайте кубики картоплі і індички, дочекайтеся зажаривания обох, полийте все оцтом і додайте паприку з щедрою пучкою солі. Видавіть часник і вилийте томати. Додайте воду і залиште все на середньому вогні на 45-55 хвилин. Подавайте зі сметаною і петрушкою.
Як приготувати смачні котлети з індички?
Ці котлети з індички ви можете подавати окремо з салатом і гарніром або використовувати як бургер, виклавши на булочку, полив соусом і доповнивши овочами.
У цих котлетах не буде ні яєць, ні розмоченого в молоці хлібного м'якушки, смак залишиться максимально чистим, а котлети будуть містити мінімум вуглеводів і максимум білка.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 45 г; фарш з індички - 730 г; часник - 3 зубки; вустерширський соус - 45 мл; жменя зелені петрушки. Приготування Подрібніть цибулю, але не пропустіть його через м'ясорубку, якщо він пустить занадто багато рідини, то котлети розповзуться. Часник пюрируйте і додайте до фаршу разом з цибулею і щедрою пучкою солі. Влийте вустер і всипте нарізану петрушку. Перемішавши всі компоненти разом, сформуйте з фаршу котлетки будь-якого бажаного розміру, обсмажте звичним для вас способом і подавайте.
Смачний суп з індички – рецепт
З індички, особливо з червоного м'яса з шкірою, виходять дивовижні наваристі бульйони, зігріваючі і насичують в холоди. Ми вирішили надати насиченого бульйону трохи більш густу, кремову текстуру, а в якості доповнень до м'яса використовувати широко доступні овочі і прованські трави.
Інгредієнти: картопля - 230 г; вершкове масло - 95 г; борошно - 115 г; бульйон з індички - 17 л; морква - 115 г; стебла селери - 3 шт.; індичка варена - 430 г; свіжий розмарин, шавлія - по 1 ст. ложці. Приготування Так як бульйон вже готовий, залишається лише розігріти його на середньому вогні і покласти шматочки картоплі. Поки картопля розм'якшується, обсмажте скибочки моркви з селерою. Додати зажарку в суп і відправте індичку слідом. Покладіть свіжі трави і зменшіть жар.
Муку обсмажте на вершковому маслі і розведіть пасту парою ополоників бульйону. Влийте борошняну суміш у суп і перемішайте.