Вернуться назад Распечатать

Яловичина по-французьки в духовці

Яловичина по-французьки в духовці
Серед різноманіття наших рецептів, є яловичина по-французьки, щедро присмачена майонезом з сиром, а після запечена в духовці непристойно довгий час. Зрозуміло, жоден француз про таке м'ясній страві не чув і до французької кухні воно не має абсолютно ніякого відношення. Ми не можемо втратити цей перл від російськомовних домогосподарок і не описати його в наступному рецепті, але далі повернемося до класики і подивимося на те, як французи дійсно готують м'ясо.

М'ясо по-французьки з яловичини в духовці


Пропонуємо стартувати з того самого російського м'яса по-французьки. Для нього зазвичай беруть шматочки свинини, але в цій варіації наш вибір припав на яловичину.
Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини - 550 г;

  • твердий сир - 165 г;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • майонез - 65 р.


  • Приготування
    Підготуйте яловичу м'якоть, сполоснувши і обсушивши її, а після нарізавши на пласти рівної товщини. Змастіть придатну для випікання форму і розподіліть в неї м'ясо. Приправити м'ясо і змажте шаром майонезу. Поверх розподіліть ріпчасту цибулю і в довершення покрийте все сиром. Надішліть яловичину в духовку під фольгою при 170 градусах на 35 хвилин. Якщо хочете, щоб кірка на поверхні схопилася, зніміть фольгу на пару хвилин.

    Яловичина по-французьки в духовці з картоплею


    Тепер перейдемо до справжньої французької класики, томленої яловичини з овочами бет бургиньон. Готується ця страва недовго, але за кожну витрачену на себе хвилину платить приголомшливим смаком.
    Інгредієнти:

  • бекон - 220 г;

  • томатна паста - 10 р;

  • морква - 85 м;

  • червоне вино - 520 мл;

  • яловичина - 13 кг;

  • яловичий бульйон - 520 мл;

  • шалот - 95 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • листя чебрецю - 1 ч. ложка;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • борошно - 25 г;

  • вершкове масло - 65 г;

  • картопля - 330 г;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Наріжте бекон соломкою і обсмажте його до хрускоту. Шматочки бекону відправте в жаровню, а на останньому жиру спасеруйте соломку моркви і цибульні півкільця. Яловичину зачистите, а потім посоліть і обваляйте шматочки в борошні. Кожен з шматочків залиште схопитися в добре розігрітій посуді і перекладіть в жаровню з овочевою засмажкою. Слідом додайте томатну пасту, трави, часник, влийте вино з бульйоном і поставте жаровню в розігріту до 160 градусів духовку, нудитися м'яса доведеться 3 години. В середині приготування покладіть до м'яса нарізану часточками картоплю. Готова яловичина, запечена в духовці по-французьки виходить настільки м'якою, що не здатна утримати форму при натисканні виделкою. Подавати краще за все з скибкою свіжого хліба і келихом вина.

    Яловичина по-французьки в духовці з грибами – рецепт


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 12 кг;

  • вершкове масло - 35 г;

  • коньяк - 15 мл;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • часник - 2 зубки;

  • печериці - 135 г;

  • сухе біле вино - 180 мл;

  • томатна паста - 15 г;

  • бульйон - 115 мл
  • Яловичина по-французьки в духовці


    Приготування
    Перед тим, як приготувати яловичину по-французьки в духовці, очистіть м'ясо від плівок, змастіть маслом і натріть сіллю, поставте вирізку в розігріту до 235 градусів духовку на 15 хвилин. Накривати м'ясо не потрібно. Після того, як шматок схопився зовні, зменшіть температуру до 160 градусів і залиште м'ясо запікатися на годину і 15 хвилин. Поки вирізка запікається, візьміться за соус. Обсмажте кільця ріпчастої цибулі з грибами, а коли з останніх вийде вся волога, покладіть пюрированный часник. Через півхвилини влийте вино і залиште рідину випаруватися наполовину. Влийте коньяк, зачекайте пару хвилин і всипте борошно. Коли борошно завариться, розбавте її бульйоном і покладіть томатну пасту. Нарізавши готову яловичину через 15 хвилин після вилучення її з духовки, подавайте м'ясо разом з легким грибним соусом.