Серед різноманіття наших рецептів, є яловичина по-французьки, щедро присмачена майонезом з сиром, а після запечена в духовці непристойно довгий час. Зрозуміло, жоден француз про таке м'ясній страві не чув і до французької кухні воно не має абсолютно ніякого відношення. Ми не можемо втратити цей перл від російськомовних домогосподарок і не описати його в наступному рецепті, але далі повернемося до класики і подивимося на те, як французи дійсно готують м'ясо.
М'ясо по-французьки з яловичини в духовці
Пропонуємо стартувати з того самого російського м'яса по-французьки. Для нього зазвичай беруть шматочки свинини, але в цій варіації наш вибір припав на яловичину.
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 550 г; твердий сир - 165 г; ріпчаста цибуля - 135 г; майонез - 65 р. Приготування Підготуйте яловичу м'якоть, сполоснувши і обсушивши її, а після нарізавши на пласти рівної товщини. Змастіть придатну для випікання форму і розподіліть в неї м'ясо. Приправити м'ясо і змажте шаром майонезу. Поверх розподіліть ріпчасту цибулю і в довершення покрийте все сиром. Надішліть яловичину в духовку під фольгою при 170 градусах на 35 хвилин. Якщо хочете, щоб кірка на поверхні схопилася, зніміть фольгу на пару хвилин.
Яловичина по-французьки в духовці з картоплею
Тепер перейдемо до справжньої французької класики, томленої яловичини з овочами бет бургиньон. Готується ця страва недовго, але за кожну витрачену на себе хвилину платить приголомшливим смаком.
Інгредієнти: бекон - 220 г; томатна паста - 10 р; морква - 85 м; червоне вино - 520 мл; яловичина - 13 кг; яловичий бульйон - 520 мл; шалот - 95 г; часникові зубки - 2 шт.; листя чебрецю - 1 ч. ложка; листя лавра - 2 шт.; борошно - 25 г; вершкове масло - 65 г; картопля - 330 г; жменя зелені петрушки. Приготування Наріжте бекон соломкою і обсмажте його до хрускоту. Шматочки бекону відправте в жаровню, а на останньому жиру спасеруйте соломку моркви і цибульні півкільця. Яловичину зачистите, а потім посоліть і обваляйте шматочки в борошні. Кожен з шматочків залиште схопитися в добре розігрітій посуді і перекладіть в жаровню з овочевою засмажкою. Слідом додайте томатну пасту, трави, часник, влийте вино з бульйоном і поставте жаровню в розігріту до 160 градусів духовку, нудитися м'яса доведеться 3 години. В середині приготування покладіть до м'яса нарізану часточками картоплю. Готова яловичина, запечена в духовці по-французьки виходить настільки м'якою, що не здатна утримати форму при натисканні виделкою. Подавати краще за все з скибкою свіжого хліба і келихом вина.
Яловичина по-французьки в духовці з грибами – рецепт
Інгредієнти: яловича вирізка - 12 кг; вершкове масло - 35 г; коньяк - 15 мл; ріпчаста цибуля - 65 г; часник - 2 зубки; печериці - 135 г; сухе біле вино - 180 мл; томатна паста - 15 г; бульйон - 115 мл Приготування Перед тим, як приготувати яловичину по-французьки в духовці, очистіть м'ясо від плівок, змастіть маслом і натріть сіллю, поставте вирізку в розігріту до 235 градусів духовку на 15 хвилин. Накривати м'ясо не потрібно. Після того, як шматок схопився зовні, зменшіть температуру до 160 градусів і залиште м'ясо запікатися на годину і 15 хвилин. Поки вирізка запікається, візьміться за соус. Обсмажте кільця ріпчастої цибулі з грибами, а коли з останніх вийде вся волога, покладіть пюрированный часник. Через півхвилини влийте вино і залиште рідину випаруватися наполовину. Влийте коньяк, зачекайте пару хвилин і всипте борошно. Коли борошно завариться, розбавте її бульйоном і покладіть томатну пасту. Нарізавши готову яловичину через 15 хвилин після вилучення її з духовки, подавайте м'ясо разом з легким грибним соусом.