Перші страви, як невід'ємна частина раціону будь-якої людини, займають почесне місце у всіх кулінарних розділах тематичних ресурсів. Сьогодні ми запропонуємо варіанти супу з яловичини з картоплею, які, безсумнівно, припадуть вам до смаку.
Як зварити суп з яловичини з рисом і картоплею?
Інгредієнти: яловичина 450 г; рис – 65 г; картопляні бульби – 350 г; ріпчаста цибулина середнього розміру; середня за розміром морква; фільтрована вода – 26 л; горошини чорного і запашного перцю – по 5 шт.; олія рафінована – 50 мл; два лаврові листки; кухонна сіль і мелений перець; рубана свіжа зелень . Приготування Починаємо приготування супу з того, що ставимо варитися яловичину. Її попередньо необхідно помити, нарізати брусочками, закласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь, знімаємо піну, додаємо горошки перчиком і лаврові листочки, прикриваємо ємність кришкою і варимо яловичину протягом приблизно півтори години.
Після закінчення часу очищаємо картопляні бульби, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в каструлю. Через десять хвилин промиваємо рисову крупу і закладаємо в бульйон до м'яса з картоплею.
Після цього беремося за пасерування овочів. Чистимо і шаткуємо кубиками цибулину, а соломкою моркву. Закладаємо овочі в прогріту сковороду з рафінованою олією, обсмажуємо їх протягом п'яти хвилин. Викладаємо готову овочеву піджарку в суп, проварюємо страва до м'якості і готовності всіх овочів і рисових зерняток, потім кидаємо дрібненько нарізану свіжу зелень, сіль і перець і через пару хвилин знімаємо ємність з вогню.
Суп з яловичини з картоплею - рецепт з локшиною
Інгредієнти: яловичина 450 г; локшина – 175 г; картопляні бульби – 450 г; ріпчаста цибулина середнього розміру; середня за розміром морква; фільтрована вода – 26 л; горошини чорного і запашного перцю – по 5 шт.; олія рафінована – 50 мл; два лаврові листки; три зубці часнику; кухонна сіль і мелений перець; свіжа рубана зелень. Приготування Починаємо процес приготування супу традиційно з обробки м'яса. Моєму яловичину, розрізаємо на порції заливаємо водою і ставимо варитися на тихий вогонь, не забуваючи спочатку варіння зняти піну. Також підготуємо овочі. Очищаємо і шаткуємо кубиками ріпчасту цибулину і соломкою
моркву. Відбираємо половину підготовленої овочевої маси і закладаємо до м'яса. Туди ж кидаємо лаврове листя, горошини запашного і чорного перцю і підсолюємо бульйон за смаком. Прикриваємо після цього каструлю кришкою і варимо м'ясо протягом півтора або двох годин, в залежності від якості м'яса.
Після цього закладаємо очищені і подрібнені кубиками картопляні бульби, а через п'ятнадцять хвилин пасеровані на рафінованій олії залишилися моркву, цибулю і подрібнений часник. Даємо прокипіти дві хвилинки, кидаємо локшину і варимо супчик до її м'якості. По готовності приправляємо страва дрібненько нарубаної зеленню і можемо подавати до столу, розлив по тарілках.