Смачне і пишне тісто в беляшах звичайно ж , буде не зайвим. Але без соковитою начинки це блюдо втратить всю свою особливість і, як наслідок, значну частку шанувальників. Тому в кожному рецепті присутні рекомендації про те, як зробити фарш для біляшів більш соковитим і смачним, а також зберегти соковитість до кінця процесу приготування, щоб в результаті отримати справжню насолоду від поїдання цієї, здавалося б, простий, але такий улюбленої багатьма закуски.
Пропонуємо добірку найбільш дієвих порад, що дозволяють підвищити соковитість фаршу для біляшів, про які розповімо в наступному рецепті.
Як приготувати соковитий фарш для біляшів з м'ясом?
Інгредієнти: фарш – 650 г; цибуля ріпчаста – 320 г; колотий лід або крижане молоко – 100 г; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Для біляшів краще не купувати готовий фарш, а приготувати його самостійно, взявши в рівній кількості жирну свинину і яловичину. Вимите м'ясо обсушуємо і перемелюємо на м'ясорубці з дрібною решіткою. При бажанні, якщо є необхідність отримати більш ніжну структуру начинки, перекручуємо м'ясо двічі. Додаючи цибулю, враховуємо, що його у фарші повинно бути досить багато, приблизно в половину менше, ніж м'яса. Очищаємо його і шаткуємо кубиками як можна дрібніше, але не варто перекручувати овоч разом з м'ясом на м'ясорубці, це зіграє ніяк не на користь соковитості, швидше навпаки.
Далі черговий рада для соковитості. У фарш потрібно додати трохи охолодженого молочка, краще з домішкою кристалів льоду або просто подмороженную водичку. Але в цьому випадку після того, як вироби будуть перевернуті на другий бік, продовжуємо готувати під кришкою на помірному вогні, щоб начинка встигла просмажиться, адже крига все таки уповільнює процес.
Приправляємо фарш меленим перцем і, якщо є бажання, улюбленими спеціями і даємо настоятися протягом деякого часу. Солимо масу безпосередньо перед формуванням виробів, що також дозволить зробити начинку більш соковитою.
Багато радять не залишати отвір при ліпленні біляшів, щоб зберегти соковитість по максимуму. Але автентичний
варіант класичного блюда припускає інший вихід з положення. Приступаючи до обсмажуванню виробів, занурюємо їх неодмінно в добре прогріту олія і обов'язково отвором вниз. Таким чином начинка запечатується та всі соки залишаються всередині. При цьому дотримуємося єдина умова: біляші можна перевернути тільки один раз і досмажити до кінця отвором догори, тому слід підтримувати не занадто високу температуру масла в цей момент, щоб начинка встигла просмажиться, а тісто не підгоріти. При цьому після перевертання можна влити в отвір до начинки ложку киплячого масла, що кілька прискорить процес прожарювання і додатково додасть соковитості.