Дати точну відповідь на питання, який гарнір підходить до рибі практично неможливо, і причина тому проста: під кожен індивідуальний рецепт і вид риби підходить свій гарнір, з певною гамою текстур і смаків. У цьому матеріалі ми маємо намір розібрати декілька універсальних рецептів, які складуть ідеальну компанію будь-якої риби на вашому столі.
Гарнір до смаженої риби – рецепт
Так як смажена риба сама володіє вираженим смаком, жирністю і хрустку текстуру, гарнір до неї краще підбирати ніжний і максимально однорідний, наприклад, картопляне пюре.
Інгредієнти: картопляні бульби - 640 г; корінь селери - 210 г; головка часнику; гілочки чебрецю - 4 шт.; оливкова олія - 45 мл Приготування Шкірку на картопляних бульбах наколіть виделкою і натріть їх сіллю. Помістіть картоплини в духовку при 190 градусах на півгодини. По закінченні часу додайте до бульб конверт з фольги з кубиками селери, листочками чебрецю і зубками часнику всередині. Ще півгодини в духовці і можна знімати шкірку з картоплі і пюрировать його з часниковими зубками і селерою, не забувши додати оливкову олію.
Що приготувати на гарнір до запеченої риби?
Інгредієнти: кускус - 240 г; мелений кумін - 1 ч. ложка; паприка - 1 ч. ложка; червоний цибуля - 55 г; жменя свіжої м'яти і коріандру; томати - 170 г; сік лимона - 35 мл Приготування Змішайте кус-кус з кумином і паприкою, а потім залийте водою так, щоб покрити. Залиште крупу на 10 хвилин, а потім змішайте її з кубиками томатів, тонкими цибульними кільцями і зеленню. Збризніть цитрусовим соком і олією перед подачею.
Кращий овочевий гарнір до риби
Воістину універсальним гарніром є будь-які сезонні овочі. Ми зупинимося на тих, що достигають у середині літа, але ви можете адаптувати рецепт виходячи з пори року і того, що є під рукою. Заморожені овочі також допустимі.
Інгредієнти: томати-вершки - 6 шт.; червоний цибуля - 130 г; солодкий перець - 420 г; часник - 6 зубчиків; каперси - 1 ст. ложка; паприка - 1 ч. ложка; сік 1/2 лимона. Приготування Розділіть томати на четвертинки разом з перцем і цибулею. Зубки часнику залиште в оболонці. Збризніть овочі маслом, приправити сіллю і відправте запікатися на 45 хвилин при 220. Зніміть почорнілу з перців шкірку і розділіть м'якоть на смужки, видавіть вміст часникових зубков. Надішліть всі овочі на тарілку разом з соком, що виділився. Збризніть цитрусовим соком.