Вернуться назад Распечатать

Який гарнір підходить до риби?

Який гарнір підходить до риби?
Дати точну відповідь на питання, який гарнір підходить до рибі практично неможливо, і причина тому проста: під кожен індивідуальний рецепт і вид риби підходить свій гарнір, з певною гамою текстур і смаків. У цьому матеріалі ми маємо намір розібрати декілька універсальних рецептів, які складуть ідеальну компанію будь-якої риби на вашому столі.

Гарнір до смаженої риби – рецепт


Так як смажена риба сама володіє вираженим смаком, жирністю і хрустку текстуру, гарнір до неї краще підбирати ніжний і максимально однорідний, наприклад, картопляне пюре.
Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 640 г;

  • корінь селери - 210 г;

  • головка часнику;

  • гілочки чебрецю - 4 шт.;

  • оливкова олія - 45 мл


  • Приготування
    Шкірку на картопляних бульбах наколіть виделкою і натріть їх сіллю. Помістіть картоплини в духовку при 190 градусах на півгодини. По закінченні часу додайте до бульб конверт з фольги з кубиками селери, листочками чебрецю і зубками часнику всередині. Ще півгодини в духовці і можна знімати шкірку з картоплі і пюрировать його з часниковими зубками і селерою, не забувши додати оливкову олію.

    Що приготувати на гарнір до запеченої риби?


    Інгредієнти:

  • кускус - 240 г;

  • мелений кумін - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • червоний цибуля - 55 г;

  • жменя свіжої м'яти і коріандру;

  • томати - 170 г;

  • сік лимона - 35 мл


  • Приготування
    Змішайте кус-кус з кумином і паприкою, а потім залийте водою так, щоб покрити. Залиште крупу на 10 хвилин, а потім змішайте її з кубиками томатів, тонкими цибульними кільцями і зеленню. Збризніть цитрусовим соком і олією перед подачею.

    Кращий овочевий гарнір до риби


    Воістину універсальним гарніром є будь-які сезонні овочі. Ми зупинимося на тих, що достигають у середині літа, але ви можете адаптувати рецепт виходячи з пори року і того, що є під рукою. Заморожені овочі також допустимі.
    Який гарнір підходить до риби?

    Інгредієнти:

  • томати-вершки - 6 шт.;

  • червоний цибуля - 130 г;

  • солодкий перець - 420 г;

  • часник - 6 зубчиків;

  • каперси - 1 ст. ложка;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • сік 1/2 лимона.


  • Приготування
    Розділіть томати на четвертинки разом з перцем і цибулею. Зубки часнику залиште в оболонці. Збризніть овочі маслом, приправити сіллю і відправте запікатися на 45 хвилин при 220. Зніміть почорнілу з перців шкірку і розділіть м'якоть на смужки, видавіть вміст часникових зубков. Надішліть всі овочі на тарілку разом з соком, що виділився. Збризніть цитрусовим соком.