Вернуться назад Распечатать

Маринад для яловичини для запікання в духовці

Маринад для яловичини для запікання в духовці
Всі ми любимо поласувати смачненьким, добре приготованим шматочком м'яса. Так давайте побалуємо себе! Для цього вам всього лише потрібно вибрати найкрасивіший шматок яловичини, так як вона смачніше і набагато корисніше інших видів м'яса. І тоді ми вам підкажемо декілька рецептів смачних маринадів для приготування яловичини і для запікання її в духовці. Адже якщо перед приготуванням ви дасте м'яса добре просочитися підходящим для нього маринадом, то на виході ви отримаєте м'яке, ніжне, дивовижно смачне блюдо.

Маринад для яловичини в духовці


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 900 г;

  • морква – 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • майонез (50%) – 180 г;

  • кетчуп (шашличний) – 90 г;

  • мелений волоський горіх – 3 ч. ложки;

  • суміш перців – за смаком.


  • Приготування
    Яловичину нарізаємо приблизно на стограмові шматочки і перекладаємо їх у досить глибоку миску. Довільно ріжемо очищений цибулю, моркву і складаємо овочі в ємність блендера, після подрібнюємо до стану пюре. До отриманої маси додаємо змішаний з кетчупом майонез, присипаємо всі меленим волоським горіхом, сумішшю перців і розмішуємо отриманий маринад. Заливаємо рівномірно їм все наше м'ясо і ставимо миску в холодильник для маринування на 4 години. Тепер вам залишається тільки викласти яловичину у форму і запекти її в духовці.

    Маринад для запікання яловичини в рукаві


    Інгредієнти:

  • яловиче філе – 12 кг;

  • апельсин – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • солоний соєвий соус – 2 ст. ложки;

  • кріп – 20 г;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • вода – 50 р.


  • Приготування
    М'ясо яловичини наріжемо як нам подобається, головне щоб шматки були не товщі 5 сантиметрів. Вичавлюємо сік апельсина і теж саме робимо з лимоном. З'єднуємо два соку разом, виливаємо до них воду, солоний соєвий соус і все розмішуємо ложкою. Кріп з'єднуємо з очищеним і порізаною цибулею в чашу блендера і подрібнюємо їх до стану рідкої кашки.
    Яловичі шматочки м'яса по одному занурюємо на 3-5 секунд в маринад, потім кожен натираємо отриманої кашкою з блендера і вкладаємо їх у глибоку чашу. Залишаємо м'ясо на столі на 25 години, після, переклавши його в рукав, завершуємо приготування в духовій шафі.

    Маринад для запікання яловичини в духовці у фользі


    Інгредієнти:

  • філе яловичини – 800 г;

  • суха гірчиця – 1/3 ч. ложки;

  • мед – 1 ст. ложка;

  • сік граната – 4 ст. ложки;

  • соєвий соус – 2-3 ст. ложки;
  • Маринад для яловичини для запікання в духовці

  • кефір – 3 ст. ложки;

  • сіль «Екстра» – за смаком.


  • Приготування
    В одній ємності змішуємо сік граната, соєвий соус і кефір. Додаємо до них мед, гірчицю і розмішуємо їх ложкою до розчинення. Свіжий шматок яловичини нарізаємо пластинами, притрушиваем їх сіллю і рясно намазуємо маринадом. Потім укладаємо м'ясо в зручну ємність, яку ми відставляємо на 35 годинки в досить прохолодне місце. Коли яловичина промаринується закриваємо її у фольгу, а після готуємо все в духовці.