Сьогодні ми розповімо вам декілька способів, як замаринувати свинину для запікання в духовці. Таке м'ясо буде бажаним на вашому столі не тільки в гарячій, але і в охолодженому вигляді. Воно виходить неймовірно соковитим, ароматним і дуже смачним.
Свинина, маринована в гірчиці, в духовці
Інгредієнти: м'якоть свинини – 15 кг. Для маринаду:
петрушка свіжа; лимон – 1 шт.; суха гірчиця – 1 ст. ложка; часник – 2 зубчики; спеції . Приготування Лимон промиваємо і вичавлюємо в миску сік. М'якоть розрізаємо на четвертинки і додаємо туди ж. Свіжу петрушку обполіскуємо, рубаємо ножем, а часник чистимо і видавлюємо через прес. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в широкій мисці, кидаємо суху гірчицю і приправляємо спеціями. Ставимо посуд на слабкий вогонь і трохи прогріваємо суміш, помішуючи. М'ясо обробляємо, викладаємо в теплий маринад і залишаємо на 5 годин. Після цього обсмажуємо м'ясо кілька хвилин на розпеченій сковороді, а потім перекладаємо у форму і відправляємо мариновану свинину запікатися в духовку приблизно на 45 хвилин. Під час приготування, кілька разів поливаємо блюдо соком, що виділився, щоб свинина вийшла соковитою і ароматною. Готове м'ясо акуратно перекладаємо на тарілку, нарізаємо тонкими порційними шматочками і подаємо з будь-яким соусом на ваш розсуд.
Свинина, маринована в кефірі, в духовці
Інгредієнти: свинина – 15 кг; цибулина – 2 шт.; кефір – 15 л; спеції. Приготування М'ясо добре промиваємо і розрізаємо на шматочки. Потім викладаємо його у велику каструлю, кидаємо цибулю, нашатковану кільцями, солимо і перчимо за смаком. Далі заливаємо свинину кефіром, перемішуємо і залишаємо на 5 годин. По закінченні часу, викладаємо мариновану свинину на деко і запікаємо 35 хвилин в духовці при температурі 200 градусів.
Рецепт маринованої свинини в духовці
Інгредієнти: свинина – 800 г; сухе біле вино – 200 г; часник – 1 шт.; спеції; сушений базилік – 1 ч. ложка; коріандр – щіпка. Приготування М'ясо промиваємо, обрізаємо зайвий жир, обтираем паперовим рушником і робимо зверху проколи ножем. Висипаємо В миску спеції, перемішуємо і натираємо ними зі всіх сторін підготовлений шматок. Потім очищаємо часник, шаткуємо його пластинами і вставляємо в підготовлені отвори. Тепер перекладаємо свинину в каструлю з білим вином і залишаємо маринуватися на 3 години. Деко застеляємо фольгою, викладаємо замариноване м'ясо, загортаємо його і відправляємо на 45 хвилин у розігріту духовку. Запікаємо страву при температурі 200 градусів, а потім нарізаємо тоненькими скибочками і подаємо до столу.