Цибуля – надзвичайно корисний продукт. Це відомо, мабуть, усім. Але при цьому він має достатньо специфічний смак, який не всім подобається. А щоб від цього позбутися, ми вам зараз розповімо, як правильно маринувати цибулю в оцті.
Як швидко замаринувати цибулю в оцті - рецепт
Інгредієнти: цибуля ріпчаста – 200 г; оцет 9% – 4 ст. ложки; сіль – 1 ч. ложка; вода. Приготування Очищений цибулю шаткуємо півкільцями. Укладаємо його в посуд, придатну для мікрохвильової печі. Зверху цибулька заливаємо водою. Її потрібно не дуже багато, цибулю просто повинен бути покритий рідиною. Далі додаємо сіль і вливаємо оцет. Накриваємо ємність і ставимо її в мікрохвильовку. При максимальній потужності готуємо 5 хвилин. Далі виймаємо його і остуджуємо під холодною водою. Після цього він вже повністю готовий. Як бачите, маринована в оцті цибулю можна приготувати дуже швидко і легко.
Маринований цибулю в оцті – рецепт
Інгредієнти: вода – 1 склянка; оцет 9% – 75 мл; сіль – 30 г; цукор – 25 г; цибуля – 250 г; кріп. Приготування Вимитий цибулю нарізаємо тоненькими півкільцями. Вимитий кріп дрібненько шаткуємо. З'єднуємо його з цибулею. Для маринаду воду змішуємо з оцтом, додаємо цукор, сіль і добре розмішуємо. Кладемо цибулю з кропом в ємність з щільно закривається кришкою і заливаємо зверху маринадом. Ставимо в прохолодне місце і через пару годин маринована цибулька буде готовий.
Маринований лук в яблучному оцті – рецепт
Інгредієнти: великий ріпчаста цибуля – 2 шт.; чорний мелений перець – щіпка; цукор – 10 г; сіль – за смаком; оцет яблучний – 3 ст. ложки. Приготування Цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом, заливаємо його окропом – це прибере зайву гіркоту. Хвилин через 5 воду зливаємо і вливаємо нову порцію води, додаємо в неї цукор, сіль і перчик. Вливаємо яблучний оцет, перемішуємо і даємо постояти близько 2 годин.
Як маринувати цибулю в рисовому оцті?
Інгредієнти: цибуля – 200 г; рисовий оцет – 3 ст. ложки; вода. Приготування Подрібнюємо цибулю, поміщаємо його в глибоку ємність і заливаємо окропом. Залишаємо так хвилин на 5 а потім воду зливаємо, а цибулька поливаємо рисовим оцтом. Вичікуємо хвилин 5 пару разів за цей час перемішавши його. В кінці оцет зливаємо, а цибулю використовуємо за призначенням.
Як маринувати цибулю в оцті для салату?
Інгредієнти: цибуля – 500 г; вода – 500 мл; бальзамічний оцет – 1 склянка; цукор – 150 г; лавровий лист – 3 шт.; зерна гірчиці – 2 ч. ложки; запашний перець – 3 шт.; корінь імбиру – 5 г; сіль – щіпка. Приготування Вливаємо В каструльку воду, кладемо цукор, сіль і ставимо на плиту. Після закипання вогонь вимикаємо, додаємо запашний перець, гірчицю, тоненько нарізаний корінь імбиру і лаврові листочки. Заливаємо отриманим маринадом нарізану цибулю і залишаємо приблизно на годину.