Кожен з нас хоча б раз у житті купував курку-гриль. А знаєте, що її можна без праці приготувати самостійно в домашніх умовах? Найголовніше в цьому процесі – стадія маринування. І сьогодні ми розповімо вам, як правильно замаринувати курку для гриля.
Як замаринувати курку гриль в духовці?
Інгредієнти: лимон – 1 шт.; масло рослинне – 20 мл; часник – 1 зубчик; приправа – 2 ст. ложки; спеції . Приготування Лимон промиваємо, розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік в миску. Потім додаємо до нього рослинне масло, видавлюємо через прес зубчик часнику, підсолюємо за смаком і додаємо приправу. Ретельно все перемішуємо і наполягаємо 20 хвилин. Після цього обмазуємо отриманою сумішшю заздалегідь підготовлену курку і залишаємо на 2 години маринуватися.
Як правильно замаринувати курку для гриля?
Інгредієнти: харчова дрібна сіль – 1 ст.; цукровий пісок – 150 г; вода фільтрована – 4 л; ароматна приправа для птиці – за смаком. Приготування Беремо глибоку каструлю, наливаємо холодну воду, додаємо цукровий пісок і солимо за смаком. Перемішуємо до повного розчинення всіх кристалів, додаємо за смаком приправи для птиці і акуратно опускаємо в отриманий маринад підготовлену тушку. Засікаємо 5 годин і прибираємо курку маринуватися в холодильник.
Як замаринувати курку для гриля цілком?
Інгредієнти: йогурт питний без добавок – 1 ст.; свіжий лимонний сік – 3 ст. ложки; імбир – 10 г; сіль і кмин – щіпка; куркума – щіпка. Приготування Для маринаду виливаємо в миску питний йогурт, видавлюємо лимонний сік і кидаємо спеції за смаком. Імбир подрібнюємо за допомогою терки і додаємо в ароматну суміш. Після цього обмазуємо маринадом підготовлену курочку, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на 8 годин в холодильник.
Як замаринувати курку гриль в домашніх умовах?
Інгредієнти: лимонний сік – 40 мл; зелень кінзи – за смаком; часник – 3 зубчики; мед – 1 ст. ложка; томатна паста – за бажанням; олія оливкова – 1 ст. ложка; спеції – за смаком. Приготування Свіжу зелень кінзи обполіскуємо, дрібно рубаємо ножем і кидаємо в миску. Відправляємо туди ж очищений і видавлений через прес часник, кладемо рідкий мед, томатну пасту, вливаємо оливкове масло і ретельно перемішуємо. Потім видавлюємо лимонний сік, приправляємо спеціями за смаком і опускаємо підготовлену курку в маринад приблизно на півгодини.