Вернуться назад Распечатать

Як замаринувати курку для гриля?

Як замаринувати курку для гриля?
Кожен з нас хоча б раз у житті купував курку-гриль. А знаєте, що її можна без праці приготувати самостійно в домашніх умовах? Найголовніше в цьому процесі – стадія маринування. І сьогодні ми розповімо вам, як правильно замаринувати курку для гриля.

Як замаринувати курку гриль в духовці?


Інгредієнти:

  • лимон – 1 шт.;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • часник – 1 зубчик;

  • приправа – 2 ст. ложки;

  • спеції .


  • Приготування
    Лимон промиваємо, розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік в миску. Потім додаємо до нього рослинне масло, видавлюємо через прес зубчик часнику, підсолюємо за смаком і додаємо приправу. Ретельно все перемішуємо і наполягаємо 20 хвилин. Після цього обмазуємо отриманою сумішшю заздалегідь підготовлену курку і залишаємо на 2 години маринуватися.

    Як правильно замаринувати курку для гриля?


    Інгредієнти:

  • харчова дрібна сіль – 1 ст.;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • вода фільтрована – 4 л;

  • ароматна приправа для птиці – за смаком.


  • Приготування
    Беремо глибоку каструлю, наливаємо холодну воду, додаємо цукровий пісок і солимо за смаком. Перемішуємо до повного розчинення всіх кристалів, додаємо за смаком приправи для птиці і акуратно опускаємо в отриманий маринад підготовлену тушку. Засікаємо 5 годин і прибираємо курку маринуватися в холодильник.

    Як замаринувати курку для гриля цілком?


    Інгредієнти:

  • йогурт питний без добавок – 1 ст.;

  • свіжий лимонний сік – 3 ст. ложки;

  • імбир – 10 г;

  • сіль і кмин – щіпка;

  • куркума – щіпка.


  • Приготування
    Для маринаду виливаємо в миску питний йогурт, видавлюємо лимонний сік і кидаємо спеції за смаком. Імбир подрібнюємо за допомогою терки і додаємо в ароматну суміш. Після цього обмазуємо маринадом підготовлену курочку, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на 8 годин в холодильник.

    Як замаринувати курку гриль в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • лимонний сік – 40 мл;

  • зелень кінзи – за смаком;

  • часник – 3 зубчики;

  • мед – 1 ст. ложка;

  • томатна паста – за бажанням;
  • Як замаринувати курку для гриля?

  • олія оливкова – 1 ст. ложка;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Свіжу зелень кінзи обполіскуємо, дрібно рубаємо ножем і кидаємо в миску. Відправляємо туди ж очищений і видавлений через прес часник, кладемо рідкий мед, томатну пасту, вливаємо оливкове масло і ретельно перемішуємо. Потім видавлюємо лимонний сік, приправляємо спеціями за смаком і опускаємо підготовлену курку в маринад приблизно на півгодини.