Варіння рису, як приготування яєчні – здавалось би, нікчемна справа, що на практиці може закінчитися провалом. В залежності від виду рису та його подальшого призначення, технології варіння можуть відрізнятися, і те, що ви раніше вважали ідеальним рисом, на ділі може виявитися дуже далеким від класичного розуміння цього терміна. Як правильно зварити рис на гарнір ми обговоримо далі.
Як правильно зварити круглозерний рис на гарнір?
Варка круглого рису може стати найбільшою проблемою, так як круглі зерна характеризуються найвищим вмістом крохмалю. Тут необхідно суворо дотримуватися пропорцій і часу на підготовку.
Інгредієнти: круглий рис - 1 ст.; вода - 1 1/4 ст. Приготування Спочатку промийте рисові зерна у великій кількості води, змінюючи рідина 3-4 рази. Залийте рисову крупу новою порцією свіжої води і залиште на півгодини. Ця процедура дозволить відновити вміст вологи в підсушених зернах і уникнути їх розварювання надалі. По закінченні часу дайте надлишків рідини стекти, пересипте рис в каструлю і залийте водою і розрахунку 1:12. Розмістивши каструлю над вогнем, відразу ж накрийте її кришкою і залиште все варитися на 12-13 хвилин на слабкому спеки. По закінченні часу, загляньте під кришку, щоб переконатися, що вся вода вбереться. Знову накрийте каструлю і залиште рис на 10 хвилин вже не над вогнем. Приготування розсипчастого рису на гарнір закінчено, залишається лише перемішати його
спеціальною лопаткою і можна пробувати.
Як правильно відварити рис для гарніру?
Правила варіння рису з довгими зернами аналогічні, якщо ви хочете отримати розсипчасту крупу, тільки у випадку з довгозерним рисом, воду для приготування слід додавати виходячи із співвідношення 1:1.
Перед тим, як приготувати смачний рис на гарнір, крупу промийте до чистої води, залийте її свіжою водою і залиште на півгодини. Відкиньте рис на друшляк і дайте всій зайвій воді стекти, після чого пересипте крупу в посуд з товстим дном і кришкою, що щільно закривається. Влийте в два рази більше води і залиште зерна на слабкому вогні на 12-14 хвилин. По закінченні приготування дайте залишками рідини повністю вбратися, залишивши рис під кришкою ще хвилин на 20.
Ви також можете приготувати рис на гарнір в мультиварці вибравши на пристрої відповідний режим автоматично встановлюється час. По закінченні варіння, рис перемішують виделкою, заправляють вершковим маслом.