Вернуться назад Распечатать

Як загустити сметанний крем для торта?

Як загустити сметанний крем для торта?
Навіть незважаючи на те, що сметанний крем носить назву крему, на ділі він більше нагадує просочення для коржів з цією метою він найчастіше використовується в різних бісквітних тортах кшталт «Медовика». Незважаючи на це, більшість господинь мріють про те, щоб зробити крем на основі сметани простіше в обігу, густіше, щоб потім їм можна було не тільки промащувати коржі, але і декорувати готовий кондитерський виріб. Про те, як загустити сметанний крем для торта читайте в наших порадах далі.

Як зробити сметанний крем густим?


Найпопулярнішим способом того, як зробити сметанний крем гущі, є усунення надлишків сироватки. З цією метою сметану підвішують у марлевому мішечку над тарілкою, а потім поміщають в холодильник на період від 3 до 12 годин.
Густий сметанний крем для торта можна також приготувати з додаванням м'якого масла. В даному випадку зміниться не тільки консистенція крему, але й його смакові якості разом з калорійністю. Для приготування такого крему на півкіло сметани беруть 100 г м'якого вершкового масла. Масло збивають з цукровою пудрою до смаку, а вже потім додають сметану.
Поєднуючи різні кисломолочні продукти між собою ви також можете приготувати сметанний крем густий. До сметані можна додавати готовий крем-сир, який сам по собі є прекрасною основою для крему, а також сир, попередньо перетертий до пастоподібного стану.
В якості універсального згущувача для різних кремів може виступати і желатин. На півкілограма
Як загустити сметанний крем для торта?
сметани потрібно близько 10 г желатину, який попередньо потрібно замочити, дотримуючись інструкції. Готовий желатиновий розчин охолодіть, влийте до сметані, збийте, а потім залиште готовий крем охолодитися години на 3 перед відсадків.
Якщо продуктів для всіх перерахованих вище способів не виявилося під рукою, а густий крем приготувати необхідно, то скористайтеся невеликою кількістю крохмалю. Збийте сметану до пишноти хвилин 10 потім додайте до неї крохмаль і повторіть збивання. Залиште крем в холодильнику на 25-30 хвилин, щоб крохмаль розбухнув, а потім приступайте до нанесення на коржі.