Навіть незважаючи на те, що сметанний крем носить назву крему, на ділі він більше нагадує просочення для коржів з цією метою він найчастіше використовується в різних бісквітних тортах кшталт «Медовика». Незважаючи на це, більшість господинь мріють про те, щоб зробити крем на основі сметани простіше в обігу, густіше, щоб потім їм можна було не тільки промащувати коржі, але і декорувати готовий кондитерський виріб. Про те, як загустити сметанний крем для торта читайте в наших порадах далі.
Як зробити сметанний крем густим?
Найпопулярнішим способом того, як зробити сметанний крем гущі, є усунення надлишків сироватки. З цією метою сметану підвішують у марлевому мішечку над тарілкою, а потім поміщають в холодильник на період від 3 до 12 годин.
Густий сметанний крем для торта можна також приготувати з додаванням м'якого масла. В даному випадку зміниться не тільки консистенція крему, але й його смакові якості разом з калорійністю. Для приготування такого крему на півкіло сметани беруть 100 г м'якого вершкового масла. Масло збивають з цукровою пудрою до смаку, а вже потім додають сметану.
Поєднуючи різні кисломолочні продукти між собою ви також можете приготувати сметанний крем густий. До сметані можна додавати готовий крем-сир, який сам по собі є прекрасною основою для крему, а також сир, попередньо перетертий до пастоподібного стану.
В якості універсального згущувача для різних кремів може виступати і желатин. На півкілограма
сметани потрібно близько 10 г желатину, який попередньо потрібно замочити, дотримуючись інструкції. Готовий желатиновий розчин охолодіть, влийте до сметані, збийте, а потім залиште готовий крем охолодитися години на 3 перед відсадків.
Якщо продуктів для всіх перерахованих вище способів не виявилося під рукою, а густий крем приготувати необхідно, то скористайтеся невеликою кількістю крохмалю. Збийте сметану до пишноти хвилин 10 потім додайте до неї крохмаль і повторіть збивання. Залиште крем в холодильнику на 25-30 хвилин, щоб крохмаль розбухнув, а потім приступайте до нанесення на коржі.