Важко перетворити залишки картопляного пюре в легкотравний гарнір, а тому краще пустити його на щось інше: гарячу закуску або основну страву. Про те, що можна приготувати з картопляного пюре ми і вирішили поговорити в цьому матеріалі.
Запіканка з картопляного пюре в духовці
Інгредієнти: картопляне пюре - 980 р; бекон - 235 г; тертий сир - 235 г; сметана - 115 мл; молоко - 65 мл; часник сушений - 1 ч. ложка; зелень цибулі. Приготування Повторно підігрійте готове картопляне пюре з молоком, щоб повернути йому колишню консистенцію. Злегка охолодіть пюре і змішайте зі сметаною. Додайте часник сушений. Шматочки бекону підрум'яньте до хрускоту, подрібніть і додайте до пюре. Розподіліть всі в формі і посипте сиром. Залиште запіканку в розігрітій до 200 градусів духовці 10-15 хвилин, а перед сервіровкою посипте зеленню.
Що приготувати з залишків картопляного пюре?
Альтернативою звичному гарніру можуть стати так звані «гнізда» з картопляного пюре – звичні для французької кухні, запечені порції пюрированной картоплі, які фігурно відсаджують на пергамент перед відправкою в духовку.
Інгредієнти: картопляне пюре - 11 кг; яєчні жовтки - 6 шт; мелений мускатний горіх - 1/8 ч. ложки; пучку свіжозмеленого перцю; тертий сир - 55 р. Приготування Остигле картопляне пюре збийте з яєчними жовтками, не забувши додати мускат і перець. Підготовлену суміш доповніть сиром і розкладіть по кондитерських мішків з зубчастою насадкою. Спершу зробіть дно «гнізда» викладаючи пюре кільце за кільцем до утворення кола, а потім почніть повільно нашаровувати бічні кільця, рухаючись вгору і вибудовуючи подобу колодязя. Випікайте всі 15 хвилин при 200 градусах.
Оладки з картопляного пюре - рецепт
Якщо ви не вирішили, що зробити з картопляного пюре, то зупиніться на простому рецепт оладок, які можна подавати окремо, як деруни , зі сметаною, або в компанії копченої риби та яєць-пашот.
Інгредієнти: картопляне пюре - 510 г; ріпчаста цибуля - 75 г; борошно - 135 г; хлібні крихти - 190 г; яйця - 2 шт.; лимон - 1 шт. Приготування Припустив подрібнену цибулю, змішайте його з остившім картоплею. Додайте цитрусовий сік і цедру, всипте борошно і вбийте пару яєць. Ретельно перемішавши, сформуйте з пюре невеликі оладки і обваляйте в хлібній крихті. Обсмажуйте у великій кількості олії до рум'янцю.