Вернуться назад Распечатать

Як правильно варити хінкалі?

Як правильно варити хінкалі?
Хінкалі – страва грузинської кухні, трохи нагадує наші пельмені. Як правильно варити хінкалі, ми вам зараз і розповімо.
Як варити хінкалі в каструлі?

  • каструлю, в якій будемо варити хінкалі перед початком приготування потрібно змастити рослинним маслом. Тільки після цього вливаємо воду. Завдяки такої нехитрої процедури хінкалі під час варіння не прилипнуть і залишаться цілими. Це дуже важливо, адже всередині них дуже смачний бульйон;

  • використовувана каструля повинна бути глибокою;

  • каструля повинна бути наповнена водою приблизно на 2/3 потім солимо її і доводимо до кипіння;

  • хінкалі опускаємо у воду акуратно за допомогою шумівки про 1 штучці. Відразу все опускати не можна ні в якому разі, адже вони можуть злипнутися;

  • у киплячій воді вироби повинні вільно плавати і не торкатися один до одного, саме тому за 1 раз не варто варити більше 10-12 шт.;

  • варити хінкалі в каструлі потрібно, періодично помішуючи, близько 10 хвилин. Це стосується свіжоприготовлених виробів. Якщо ж ми варимо заморожені хінкалі, то час варіння збільшиться до 15-20 хвилин;

  • після закінчення зазначеного вище часу вливаємо в каструлю приблизно 250 мл холодної води і знову даємо їй закипіти, після чого вогонь відразу вимикаємо;

  • витягаємо хінкалі з каструлі шумівкою.


  • Як варити хінкалі на пару?
    Спочатку готуємо пароварку . Якщо в ній немає спеціального покриття, яке запобігає прилипання, то грати потрібно змастити рослинним маслом. Викладаємо на них хінкалі, у відповідну ємність вливаємо воду, включаємо прилад і виставляємо таймер на 35 хвилин.
    Як довго варити хінкалі в мантоварке?
    У нижню частину мантоварки вливаємо воду і даємо їй закипіти. Гуртки прибоа змащуємо маслом, на них поміщаємо хінкалі, встановлюємо гуртки на верхню частину
    Як правильно варити хінкалі?
    мантоварки і варимо хінкалі близько 30 хвилин.
    Як варити хінкалі в домашніх умовах в мультиварці?
    У мультиварочную ємність вливаємо воду. Чашу для варіння на пару змащуємо рослинним маслом, покласти в неї хінкалі, встановлюємо кошик над водою в мультиварці. Виставляємо режим «Варка на пару» і час 30 хвилин.
    Як правильно варити хінкалі у воді в мікрохвильовці?
    У глибоку тарілку, придатну для мікрохвильової печі викладаємо в хінкалі, вливаємо близько склянки води і додаємо трохи рослинного масла, накриваємо ємність кришкою. І на повній потужності варимо 12 хвилин.