Картопляне пюре – смачне просте блюдо, яке люблять практично всі з самого дитинства. Як смачно приготувати картопляне пюре з молоком, дізнаєтеся з цієї статті.
Секрети смачного приготування пюре
Для пюре краще вибирати жовтий картопля – він краще розварюється. Для ароматної картопляного пюре при варінні в каструлю можна додати зубчик часнику, цибулину або моркву. Щоб вийшло повітряне пюре, картоплю недостатньо просто потовкти, пюре потрібно збити. Картопляне пюре вийде дуже ніжним з додаванням сметани, майонезу або несолодкого йогурту. Пюре буде пластичним з додаванням сирого яйця. Щоб колір готового пюре не став сірим, молоко потрібно вливати тільки гарячим. Смачне картопляне пюре – рецепт
Інгредієнти: картопля середнього розміру – 12 шт.; масло вершкове 73% жирності – 2 ст. ложки; вершки 10% жирності – 05 склянки; сіль. Приготування Очищений картопля варимо до готовності. Потім зливаємо воду, каструльку прикриваємо кришкою і на малому вогні выпариваем до побіління. Тобто картоплю потрібно підсушити, щоб пішла вся зайва волога. Це потрібно, щоб картопля зміг увібрати більше вершків і масла. Далі бульби добре розминаємо, додаємо вершкове масло, попередньо розтоплене, гарячі вершки (їх можна сміливо замінити молоком) і гарненько розмішуємо. І тільки тепер додаємо за смаком сіль. Все, смачне картопляне пюре повністю готове!
Найсмачніше картопляне пюре – рецепт
Інгредієнти: картопля – 1 кг; молоко 32% жирності – 15 склянки; масло вершкове 73% жирності – 50 г; сіль; лавровий лист; чорний перець мелений. Приготування Очищений картопля опускаємо в киплячу воду. Після закипання, зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою, залишаючи щілину для виходу пари, і варимо хвилин 10 потім кладемо лавровий лист, щіпку чорного перцю і варимо ще хвилин 5-10. Далі, якщо картопля готова, воду зливаємо, а лавровий листочок викидаємо. Розминаємо бульби, вливаємо приблизно половину гарячого молока, вершкове масло і добре розмішуємо. Міксером збиваємо пюре, підливаючи залишився молочко.
Як смачно приготувати картопляне пюре з молоком і яйцем?
Інгредієнти: картопля – 1 кг; яйце – 1 шт.; вершкове масло 73% жирності – 50 г; молоко – 05 склянки; сіль. Приготування У каструлю покласти очищену картоплю і заливаємо водою, якою має бути не надто багато. Рідина повинна просто покритий бульби. Відварюємо до готовності, воду зливаємо, а картоплю розминаємо товкачиком. Поступово вливаємо гаряче молоко, сире яйце, вершкове масло і добре розмішуємо. Солимо за смаком і регулюємо густоту, якщо маса вийшла занадто густий, то вливаємо ще трохи молока. Смачне картопляне пюре з яйцем готовий, приємного апетиту!