Вернуться назад Распечатать

Легкі салати на новорічний стіл

Легкі салати на новорічний стіл
В майбутню новорічну ніч на столі можуть бути не тільки складні, оригінальні страви, але й свіжі, прості салати. Ми розповімо вам декілька рецептів легких салатів на новорічний стіл, якими ви неодмінно здивуйте ваших гостей.

Легкий і смачний новорічний салат з гранатом


Інгредієнти:

  • філе куряче – 500 г;

  • зелений салат – 350 г;

  • кус-кус – 200 г;

  • зерна граната – 200 г;

  • сир фета – 125 г;

  • спеції.


  • Для заправки:

  • гранатовий сік – 2 ст. ложки;

  • курячий бульйон – 60 мл;

  • олія оливкова – 50 мл;

  • винний червоний оцет – 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і підрум'янюємо до готовності на розтопленому вершковому маслі. Кус-кус відварюємо на пару. У мисці змішуємо гранатовий сік, оцет, бульйон і оливкове масло. Приправляємо спеціями і ретельно перемішуємо. На блюдо викладаємо салатні листя, зверху розподіляємо курку і посипаємо гранатовими зернами. Збризкуємо готовий новорічний легкий салат з кедровими горішками заправкою і посипаємо раскрошенным сиром.

    Рецепт новорічного легкого салату з виноградом


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 450 г;

  • сир твердий – 150 г;

  • виноград кишмиш – 450 г;

  • мигдаль – 100 г;

  • яйце – 5 шт.;

  • порошок каррі – 30 г;

  • масло вершкове – 50 г;

  • майонез.


  • Приготування
    Шматочки філе обсмажуємо на сковороді у вершковому маслі. Яйця відварюємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Тепер викладаємо всі продукти в прозору салатницю шарами в будь-якій послідовності, промазуючи кожен майонезом і посипаючи злегка обсмаженими подрібненими горіхами. В останню чергу розподіляємо виноград, нарізаний половинками, і прикрашаємо листям салату.

    Легкий новорічний салат без майонезу


    Інгредієнти:

  • батон – 200 г;

  • куряче філе – 250 г;

  • сир – 150 г;

  • огірок – 300 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • зелений салат.


  • Для заправки:

  • масло рослинне – 4 ст. ложки;

  • часник – 3 зубчики;
  • Легкі салати на новорічний стіл

  • оцет – 1 ст. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Філе заздалегідь відварюємо, остуджуємо і поділяємо на тонкі волокна. Батон шаткуємо кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслечко кілька хвилин. Огірки рубаємо соломкою, а очищену подрібнюємо цибулину півкільцями. Сир натираємо на дрібній терочке. Далі готуємо заправку для салату: змішуємо в мисці рослинне масло з оцтом, приправляємо спеціями і видавлюємо часник. Листя салату обполіскуємо, струшуємо і нарываем руками. Додаємо огірки, м'ясо, цибуля, сир, поливаємо соусом і посипаємо легкий новорічний салат сухариками.