В майбутню новорічну ніч на столі можуть бути не тільки складні, оригінальні страви, але й свіжі, прості салати. Ми розповімо вам декілька рецептів легких салатів на новорічний стіл, якими ви неодмінно здивуйте ваших гостей.
Легкий і смачний новорічний салат з гранатом
Інгредієнти: філе куряче – 500 г; зелений салат – 350 г; кус-кус – 200 г; зерна граната – 200 г; сир фета – 125 г; спеції. Для заправки:
гранатовий сік – 2 ст. ложки; курячий бульйон – 60 мл; олія оливкова – 50 мл; винний червоний оцет – 1 ст. ложка; спеції. Приготування Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і підрум'янюємо до готовності на розтопленому вершковому маслі. Кус-кус відварюємо на пару. У мисці змішуємо гранатовий сік, оцет, бульйон і оливкове масло. Приправляємо спеціями і ретельно перемішуємо. На блюдо викладаємо салатні листя, зверху розподіляємо курку і посипаємо гранатовими зернами. Збризкуємо готовий новорічний легкий салат з кедровими горішками заправкою і посипаємо раскрошенным сиром.
Рецепт новорічного легкого салату з виноградом
Інгредієнти: куряче філе – 450 г; сир твердий – 150 г; виноград кишмиш – 450 г; мигдаль – 100 г; яйце – 5 шт.; порошок каррі – 30 г; масло вершкове – 50 г; майонез. Приготування Шматочки філе обсмажуємо на сковороді у вершковому маслі. Яйця відварюємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Тепер викладаємо всі продукти в прозору салатницю шарами в будь-якій послідовності, промазуючи кожен майонезом і посипаючи злегка обсмаженими подрібненими горіхами. В останню чергу розподіляємо виноград, нарізаний половинками, і прикрашаємо листям салату.
Легкий новорічний салат без майонезу
Інгредієнти: батон – 200 г; куряче філе – 250 г; сир – 150 г; огірок – 300 г; цибулина – 1 шт.; зелений салат. Для заправки:
масло рослинне – 4 ст. ложки; часник – 3 зубчики; оцет – 1 ст. ложка; спеції. Приготування Філе заздалегідь відварюємо, остуджуємо і поділяємо на тонкі волокна. Батон шаткуємо кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслечко кілька хвилин. Огірки рубаємо соломкою, а очищену подрібнюємо цибулину півкільцями. Сир натираємо на дрібній терочке. Далі готуємо заправку для салату: змішуємо в мисці рослинне масло з оцтом, приправляємо спеціями і видавлюємо часник. Листя салату обполіскуємо, струшуємо і нарываем руками. Додаємо огірки, м'ясо, цибуля, сир, поливаємо соусом і посипаємо легкий новорічний салат сухариками.