Традиційні страви починають повільно втрачати свої позиції, на тлі нових оригінальних закусок. Деяким з останніх ми і вирішили приділити увагу в цьому матеріалі, розглядаючи аналоги новорічних салатів, які можна поставити на стіл замість «Олів'є» та «Шуби».
Смачний новорічний салат з тунцем – рецепт
Інгредієнти: тунець у власному соку - 310 г; яйця - 5 шт.; кукурудза консервована - 530 г; солоні огірки - 80 г; майонез - 45 р. Приготування Злийте зайву рідину з банки з тунцем, а рибну м'якоть розберіть виделкою на невеликі шматочки. Яйця відваріть і подрібніть. Дрібно наріжте і солоні огірки. З'єднайте всі компоненти між собою і додайте кукурудзу. Заправте блюдо майонезом і охолодіть перед дегустацією.
Новий новорічний салат «Мавпа»
Новинки серед новорічних салатів з'являються щорічно, декор деяких з них, на зразок популярного салату «Мавпа», адаптований до символів східного календаря.
Інгредієнти: солоні огірки - 270 г; ріпчаста цибуля - 45 г; томат - 1/2 шт.; яйце - 1 шт.; печінка яловича - 310 г; плавлений сирок - 1 упаковка; пара маслин; майонез - по смаку. Приготування Очистивши печінка, виріжте з неї пару шматочків імітують за формою вуха мавпи. Решту печінка розділіть приблизно навпіл: одну половину натріть, а другу наріжте кубиками. Відваріть і подрібніть яйце. Сир дрібно натріть. Огірок розділіть на кубики, а шматочки цибулі спасеруйте. Змішайте майонез з кубиками печінки, огірка і цибулею. Викладіть салат у формі мавпячою голови (розподіліть салат вісімкою) з шапочкою. Нижню частину мордочки покрийте сиром, а верхню – тертої печінкою. По боках покладіть вуха, шапку покрийте кубиками помідори, а її обідок – тертим яйцем. З маслин зробіть ніздрі і очі, а брови викладіть із залишків сиру.
Новий рецепт новорічного салату
Ще одна, трохи більш витратна заміна традиційних новорічних салатів – ця проста закуска з сьомги, яка крім свого смаку, вирізняється ще й користю.
Інгредієнти: консервована сьомга - 310 г; свіжий огірок - 45 г; томати черрі - 60 г; ріпчаста цибуля - 20 г; бальзамічний оцет - 10 мл; діжонська гірчиця - 10 г; йогурт - 60 мл; майонез - 15 р. Приготування Наріжте ріпчасту цибулю і залийте оцтом. Залиште промаринуватися на час приготування інших складових. Рибу розберіть виделкою. Свіжий огірок і помідори наріжте дрібними кубиками. Змішайте всі салатні компоненти і заправте сумішшю йогурту, майонезу та гірчиці.