День народження для самого іменинника може легко перетворитися з довгоочікуваного свята в справжнє пекло, якщо завчасно не продумати меню. Прості рецепти – ключ до спокійного торжества, на якому, його винуватцю не доведеться випустити сім потів. Деякі приклади таких рецептів святкового столу на День народження ми обговоримо нижче.
Салат для святкового столу на День народження
Обов'язковим атрибутом будь-якого меню є салати, швидкі в приготуванні і, бажано, ситні, на зразок цього свіжого салату з курятиною і стеблами селери, який можна подавати окремо або поверх тосту.
Інгредієнти: копчене куряче філе - 430 г; соус барбекю - 115 мл; йогурт - 75 мл; майонез - 75 мл; солодка гірчиця - 5 г; солодкий цибуля - 35 г; стебло селери - 1 шт.; пучок листового салату. Приготування Розберіть копчену курятину на волокна. Приготуйте салатну заправку на основі суміші з йогурту, майонезу і солодкої гірчиці. Розділіть солодкий цибуля на тонкі півкільця. Дрібно наріжте і стебла селери. Нарвете пучок листового салату і змішайте його з підготовленими інгредієнтами, включаючи заправку. Подавайте салат відразу після приготування.
Рецепти страв на святковий стіл на День народження - кошики з сиром
Переходячи до закусок, хочеться віддати хвалу всім виробникам готового тесту, так як з його допомогою можна приготувати апетитну і ситну закуску буквально за півгодини. Відмінною ідеєю для святкового столу на День народження стануть листкові кошички з вершковим сиром.
Інгредієнти: лист листкового тіста (без дріжджів); вершковий сир - 175 г; йогурт - 115 мл; жменю свіжого базиліка; твердий сир - 45 г; бекон - 8-10 смужок. Приготування Розкачайте і розділіть лист листкового тіста на невеликі квадратики. Кожен із квадратиків покладіть у форму для кексу і поставте підрум'янитися в духовці при температурі зазначеної виробником. Охолодіть кошики.
Подрібніть базиліковим зелень. Бекон підрум'яньте до хрускоту. Більшу частину базиліка збийте з вершковим сиром і йогуртом, додайте дрібно натертий твердий сир. Розподіліть сирну масу в кошиках, посипте крихтою бекону і залишками базиликовых листя.
Закуски для святкового столу на День народження
Меню святкового столу на День народження повинно бути як можна більш різноманітним, саме тому ми рекомендуємо зробити акцент на різноманітності закусок, доповнивши стіл класикою – фаршированими яйцями.
Інгредієнти: яйця - 8 шт.; вершковий сир - 115 г; сметана - 45 г; копчена сьомга - 115 г; червоний цибуля - 30 р; паприка - 1/4 ч. ложки; каперси і кріп - для декору. Приготування Відваривши яйця круто, розріжте їх навпіл і вийміть жовтки. Збийте жовтки з подрібненою цибулею, шматочки червоної риби, сиром та сметаною до пастоподібної консистенції. Додайте паприку і не забудьте про сіль. Розподіліть суміш між білками і прикрасьте каперсами з кропом.
М'ясо для святкового столу на День народження
Список страв до святкового столу на День народження не буде повним, якщо не подати гостям м'ясне гаряче. Для більшого ефекту і простоти рекомендуємо запікати м'ясо цілісним шматком.
Інгредієнти: яловичий оковалок - 12 кг; сушений орегано, базилік - по 2 ч. ложки; часникові зубки - 3 шт.; пластівці чилі - 1 1/2 ч. ложки. Приготування За ніч до початку приготування, натріть шматок сіллю з свежесмолотым перцем і оберніть плівкою. Перед початком приготування залиште м'ясо на пару годин при кімнатній температурі. Натріть поверхню яловичини розтертими з травами часниковими зубками і чілі пластівцями. Залиште яловичину запікатися при 130 градусах півтори години, а потім вимкніть духовку і дайте м'ясу полежати ще 40 хвилин.