Питання заповнення новорічного столу хвилює кожну господиню напередодні свята. Ми радимо вам зробити кілька традиційних страв – оселедець під шубою, олів'є, а також пару простих новорічних салатів.
Рецепт простого новорічного салату
Інгредієнти: куряче філе – 200 г; яйце – 4 шт.; сир – 100 г; картопля – 2 шт.; майонез – 5 ст. ложок; спеції; консервована кукурудза – 2 ст. ложки. Приготування Картоплю відварюємо в мундирі, очищаємо, натираємо на крупній тертці і першим шаром викладаємо на блюдо у формі мавпячою мордочки. Трохи змащуємо поверхню майонезом і розподіляємо таким шаром відварне, дрібно нарубленное куряче філе. Знову робимо сіточку з майонезу і підсолюємо м'ясо за смаком. Посипаємо рясно тертим сиром, а потім – вареними яєчними білками. Зону носа і очей виділяємо солодкою кукурудзою, прикрашаємо салат за бажанням і подаємо до новорічного столу.
Простий новорічний ананасовий салат
Інгредієнти: куряче філе – 2 шт.; консервований ананас – 200 г; спеції; волоські горіхи – 100 г; майонез для заправки; цибулина – 1 шт.; яйце варене – 3 шт. Приготування Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і заливаємо окропом. Через 10 хвилин відкидаємо його на друшляк і обсушуємо. Консервований ананас і відварне куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Яйця чистимо і натираємо окремо білки з жовтками. Тепер викладаємо салат в квадратну форму шарами: куряче філе, цибулю, кубики ананаса, білки і жовтки. Зверху промазуємо салат майонезом, посипаємо рубаними горіхами і прикрашаємо за бажанням.
Простий і смачний новорічний салат
Інгредієнти: куряче філе – 250 г; свіжий огірок – 1 шт.; маслини без кісточок – 15 шт.; волоські горіхи – 10 шт.; сир – 100 г; ківі – 4 шт.; спеції; майонез – за смаком. Приготування Відварене куряче філе нарізаємо кубиками й викладаємо на кругле плоске блюдо, поставивши в центр широкий стакан. Довільно промазуємо м'ясо майонезній сіточкою. Маслини шаткуємо півкільцями і викладаємо зверху. Свіжий огірок шаткуємо й розподіляємо наступним шаром, підсолюємо за смаком і змастити майонезом. Тепер посипаємо рясно тертим сиром, зверху розкладаємо ківі, тонко нарізаний скибочками і прикрашаємо волоськими горіхами. Потім акуратно прибираємо склянку і подаємо салат до столу.
Простий салат до новорічного столу
Інгредієнти: копчена сьомга – 100 г; листя салату – 5 шт.; яйце – 1 шт.; помідор – 1 шт.; лимонний сік – 15 ст. ложки; мелений перець – щіпка. Приготування Яйця відварюємо, чистимо і разом з помідорами і рибою нарізаємо кубиками. Листя салату промиваємо, обсушуємо і розриваємо на дрібні шматочки. Тепер перемішуємо всі інгредієнти в мисці, заправляємо лимонним соком, посипаємо меленим перцем і добре вимішуємо.
Рецепт простого і смачного новорічного салату
Інгредієнти: яловичина – 300 г; житній хліб – 3 скибочки; солоний огірок – 2 шт.; яйце – 1 шт.; цибуля червоний – 05 шт.; майонез для заправки; картопля – 2 шт. Приготування Хліб нарізаємо соломкою і підрум'янюємо в розігрітому рослинному маслі. Солоний огірок тонко шаткуємо, а яловичину заздалегідь відварюємо і остуджуємо. Після цього розбираємо м'ясо на волокна. Картопля промиваємо, відварюємо в мундирі, чистимо і розрізаємо кубиками. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями, злегка підсолюємо і розминаємо руками. Очищене яйце варене подрібнюємо ножем. Тепер викладаємо всі підготовлені інгредієнти в глибоку миску, заправляємо за смаком майонезом, ретельно перемішуємо і подаємо до столу приблизно через годину, коли сухарики трохи просочаться і розм'якшаться.