Новий рік - особливе свято, якого чекають і дорослі, і діти. Святковий стіл завжди хочеться накрити по-особливому, щоб було і смачно, і ситно, і обов'язково – красиво! Зараз ми вам розповімо кращі оригінальні рецепти недорогих новорічних салатів і холодних закусок.
Новорічна закуска «Мандаринки» Інгредієнти: плавлені сирки – 2 шт.; морква – 2 шт.; яйця – 2 шт.; часник – 2 зубчики; кріп – 1 пучок; майонез – 3 ст. ложки. Приготування Яйця варимо круто, моркву – до готовності. Потім інгредієнти чистимо. Трьом плавлені сирки на тертці, точно так само чинимо і з яйцями. Додаємо до них подрібнений часник і дрібненько нарізану кріп. Додаємо майонез і гарненько перемішуємо. Подрібнюємо на дрібній тертці відварну моркву. З сирної маси скачуємо кульки та покриваємо їх тертою морквою. Прикрашаємо зеленню і лавровими листами.
Тарталетки з червоною ікрою до новорічного столу Інгредієнти: готові тарталетки – 10 шт.; плавлений сир вершковий – 150 г; червона ікра – 120 г; варені яйця – 4 шт.; маслини без кісточок – 10 шт.; часник – 1 зубчик; майонез. Приготування Плавлений сир тремо на тертці, додаємо до нього подрібнений часник. Маслини без кісточок нарізаємо кільцями. Відварені круто яйця чистимо і тремо на тертці з середніми зубчиками. З'єднуємо яйця, сир, часник, майонез і добре розмішуємо. Отриманою масою наповнюємо тарталетки, зверху розкладаємо червону ікру і колечка маслин.
Новорічний салат «Мавпочка»
Інгредієнти: крабові палички – 200 г; твердий сир – 200 г; яйця – 2 шт.; часник – 2 зубчики; майонез; чорнослив – 1 шт.; варена морква – 1 шт.; морква по-корейськи – 50 г; чорний перець горошком. Приготування Крабові палички беремо злегка підморожені і трьом їх на середній тертці. Пару червоних смужок залишаємо для декору. Сир тремо на тертці. Приблизно 1/4 частину сиру і тертих крабових паличок залишаємо для прикраси. Яйця варимо 10 хвилин, а потім остуджуємо і чистимо від шкаралупи. Також подрібнюємо їх на маленькій
тертці. Часник також подрібнюємо. З'єднайте підготовлені інгредієнти, додаємо майонез і перемішуємо. Тепер поміщаємо масу на плоску тарілку гіркою і вирівнюємо її у вигляді напівкулі. Це буде голова мавпочки. По боках викладаємо ще по ложці салату, формуючи вушка. Тепер за допомогою смужок корейської моркви оформляємо мордочку і посипаємо її тертим сиром, також сиром притрушиваем вушка. Навколо мордочки посипаємо тертими крабовими паличками. З чорносливу вирізаємо оченята, ротик і вії. Носик викладаємо з горошин чорного перчика. Бантик робимо з смужок крабових паличок. Варену моркву нарізаємо кружальцями – 2 кружечка – це щічки мавпочки. Ось і все, новорічний салат готовий.