Вернуться назад Распечатать

Новорічне меню в рік Мавпи

Новорічне меню в рік Мавпи
Прийнято вважати, що для того, щоб господарям будинку весь рік супроводжувала удача, слід задобрити символ прийдешнього року. Символом 2016 вважається пустотлива Вогняна Мавпа, а тому і новорічне меню в рік Мавпи слід продумувати під стати гості з теплих країн.

Рік Вогняної Мавпи: меню на новорічний стіл


Давайте швидко пройдемося по головним продуктам, які обов'язково слід включити в страви святкового меню і не обійдемо стороною інгредієнти, що знаходяться під забороною.
Додати яскравості банкету зможуть фрукти (обов'язково знайдіть місце для бананів), яскраві овочі та зелень. Рибні страви повинні повністю витіснити або значно превалювати над м'ясними – Вогняна Мавпа не любить м'ясо, а особливо яловичину і кролятину. У плані закусок Мавпа невибаглива, любить легкі салати з горіхами, сиром і яйцями. Не варто оминати й традиційні новорічні страви, на кшталт холодцю, салатів «Олів'є» та «Шуби».

Гарячі новорічні страви: рулет зі свинини


Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 14 кг;

  • м'ясний фарш - 440 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • гострі ковбаски - 90 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • часник - 4 зубки;

  • гарбуз - 240 р.


  • Приготування
    Почніть з приготування начинки. Підігрів шматок вершкового масла, спасеруйте на ньому цибулю і додайте до нього фарш. Коли фарш схопиться рум'янцем, покладіть ковбаски і дочекайтеся, коли з них вийде весь жир. Додайте пюрированные зубки часнику і нарізану кубиками гарбуз. Коли гарбузове шматочки дійдуть до напівготовності – знімайте начинку з вогню і беріться за м'ясо.
    Вирізку розрізати уздовж не до кінця, розкрийте на зразок книги і відбийте в пласт рівної товщини. Приправити м'ясо і розподіліть по нього начинку. Звернувши свинину, зафіксуйте рулет і відправте його випікатися 20 хвилин при 230 градусах, а потім ще 40 при 170.
    Гаряча закуска
    Інгредієнти:

  • печериці - 840 г;

  • м'ясний фарш - 420 г;

  • хлібна крихта - 1/2 ст.;

  • сухе біле вино - 45 мл;

  • тертий сир - 210 р.


  • Приготування
    Відокремте ніжки від капелюшків печериць і подрібніть їх. Спасеруйте нарізані гриби до повного випаровування вологи, а потім змішайте їх з хлібною крихтою і фаршем. Додайте до м'яса сухе вино і тертий сир, залишаючи близько третини для того, щоб посипати страву зверху. Наповніть м'ясом грибні капелюшки, посипте сиром і відправте готуватися на 45 хвилин при 190 градусах.
    Холодна закуска
    Хороше доповнення меню в новорічну ніч 2016 – порційні сирні кульки, які готуються на основі крем-сиру або плавленого сиру, а потім посипаються подрібненими горіхами – все, як любить Мавпа.
    Інгредієнти:

  • крем-сир - 440 г;

  • твердий сир - 115 г;

  • бекон - 6 скибочок;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • волоські горіхи - 1/2 ст.


  • Приготування
    Обсмажте бекон до хрускоту, а охолодивши, перетворіть його в крихту. Змішайте крихту з бекону з крем-сиром і тертим твердим сиром. Доповніть готову масу сіллю і сушеним часником. Скачайте з суміші кульки і обваляйте кожен в подрібнених волоських горіхах.
    Новорічний салат
    Інгредієнти:

  • тунець у власному соку - 480 м;

  • яйця - 6 шт.;

  • солодкий перець - 110 г;

  • стебло селери - 1 шт.;
  • Новорічне меню в рік Мавпи

  • майонез - 270 мл;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Злийте надлишки рідини з консервованого тунця, а потім розберіть рибу на шматочки дрібніші. Подрібніть відварені яйця і змішайте їх з рибою і нарізаним перцем. Додайте в блюдо шматочки селери, а потім заправте сумішшю майонезу з гірчицею. У фіналі покладіть подрібнену петрушку.