Новорічна ніч – завжди багата сюрпризами: хтось в цю ніч ворожить, хтось загадує бажання під бій курантів І тільки кожна господиня намагається показати і донести свою любов, накривши казково красивий, з безліччю смачних сюрпризів новорічний стіл. Найчастіше, основним сюрпризом бенкету є нові, оригінальні і шалено смачні новорічні салати, приготовані улюбленими руками в домашніх умовах. В майбутній рік Мавпи, на ваш новорічний стіл ми підібрали найкращі рецепти вишукано гарних новорічних салатів, ніж з задоволенням хочемо поділитися.
Новорічний салат «Мавпочка»
Інгредієнти: куряче філе – 250-300 г; плавлений сир – 150 г; консервовані ананаси – 1 банка (580 мл); рис (круглозерний) – 50 р; сіль «Екстра» - за смаком; майонез (67% жирності) – 220 г; волоські мелені горіхи – 70 г; чорні маслини (без кісточки) – 8-10 шт. твердий сир – 70 р. Приготування Приготування салату почнемо з того, що відваримо рис в злегка підсоленій воді і поставимо його остигати і теж саме робимо з курячим філе. А ось плавлений сирок і консервовані ананаси ми відразу нарізаємо дуже дрібненькими кубиками і поєднуємо їх в одну глибоку миску. Після охолодження додаємо до них рис, курку ріжемо невеликими кубиками і також викладаємо в загальну масу. Заливаємо все майонезом, з яким перемішуємо всі інгредієнти до однорідності, якщо хочете, додайте за смаком трохи солі.
В прийдешній до нас рік Мавпи пропонуємо поворожити над новорічним оформленням ваших салатиків і вже приготований салат сформувати на плоскому блюді у вигляді символу року – мордочки мавпи. Лицьову частину мавпи присипаємо дрібно натертим твердим сиром, верх голови і вушка засипаємо меленими волоськими горіхами. Переходи між горіхом і сиром відокремлюємо нарізаними полудольками маслинами, а у вигляді цілих маслинок оформляємо очі і ніс.
«Бій курантів» - смачний новорічний салат у рік Мавпи
Інгредієнти: яловичий язик – 300-350 м; мідії в розсолі – 1 банку (180 г); картопля (середній) – 3 шт.; морква – 2 шт.; курячі яйця – 3 шт. 4 сир «Російський» - 120-130 г; майонез – 280 м; зерна граната – 5-6 шт.; петрушка – 1 гілочка. Приготування Відварюємо все окремо: яловичий язик, овочі (картопля, морква) і курячі яйця. Після повного охолодження очищаємо всі від непотрібної нам шкаралупи і шкірки. Підбираємо страву, щоб воно мало плоский вигляд і натираємо на його дно яйця на тертку. Майонез краще використовувати в м'якій упаковці без откручивающегося носика, а такий де ми робимо дірочку невеликого діаметра самі і поливаємо їм яйця.
Мідії ріжемо довільно кожну десь на 6-8 частин і викладаємо на яйця, слідом зробивши таку ж майонезну сіточку. Потім трьом картопля – поливаємо майонезом; трьом одну моркву і знову майонез. Невеликими шматочками, схожими на соломку нарізаємо мову і викладаємо на салат, не забувши знову полити майонезом. Завершуємо салат шаром тертого сиру, а потім з решти вареної моркви вирізаємо циферблат і викладаємо у вигляді годинника. Центр стрілок прикрашаємо зернами граната і гілочкою петрушки.
Салат «Новорічна ялинка» Інгредієнти: консервована кукурудза – 1 банка; сирокопчена ковбаса – 140-150 г; картопля – 2 шт.; помідор – 1 шт.; яйця курячі – 2 шт.; оливковий майонез – 170 г; зерна граната – одна жменя; зелень кропу – 120 р. Приготування Відварені яйця з картоплею ми очищаємо і нарізаємо дрібненькими кубиками, також сюди помідор ріжемо. Тонкими, обережними смужками нарізаємо ковбасу і додаємо її до подрібненим інгредієнтів. Слідом викладаємо сюди кукурудзу, залишивши жменю для прикраси. Заправляємо наш салат оливковою майонезом і все перемішуємо. На рівну, велику тарілку викладаємо салат і формуємо з нього ялинку, яку ми після рясно покриваємо нарубаної зеленню свіжого кропу. З бічної стінки помідора вирізаємо зірку і прикрашаємо ялинку кульками, із зерен граната і кукурудзи.