Вернуться назад Распечатать

Меню святкового столу на День народження вдома

Меню святкового столу на День народження вдома
Накрити святковий стіл на День народження може бути зовсім не простим завданням. Крім наведення порядку в будинку і створення святкової атмосфери, на винуватця торжества лежить ще й обов'язок щодо продумування меню, що може бути не найпростішим завданням для тих, хто не є завзятим кулінаром. Саме тому ми вирішили зібрати кілька варіантів меню для святкового столу на День народження вдома, які будуть під силу навіть тим, хто підходить до плити у вигляді винятку.

Святковий стіл на день народження - рецепт закуски


Перший варіант закуски старий як світ – це фаршировані яйця, які ми вирішили приготувати трохи незвичайній манері.
Інгредієнти:

  • яйця - 12 шт.;

  • сметана - 165 мл;

  • скибочки бекону - 3 шт.;

  • твердий сир - 65 г;

  • гострий соус - за смаком;

  • чіпси з піти;

  • зелень цибулі.


  • Приготування
    Яйця, зварені круто, очистіть, а потім вийміть жовток, розділивши яйце навпіл. Збийте жовтки з сіллю і сметаною до утворення кремоподібної маси з консистенцією. Додайте гострий соус і твердий сир. Підрум'яньте бекон і розкришите його, всипте крихту до крему з жовтків. Наповніть білок готовим кремом і посипте все зеленою цибулею. Перед подачею вставити в кожен жовток з чипсе з піти.

    Закуски для пісного святкового столу на День народження


    Меню святкового столу на День народження може бути і абсолютно пісним. В даному випадку склад інгредієнтів буде залежати від того, на який сезон випадає торжество. Даний рецепт можна приготувати навіть при мізерному овочевий асортименті, але в літній час склад начинки можна доповнити овочевим асорті з томатів, цвітної капусти і горошку, наприклад.
    Інгредієнти:

  • печериці - 680 г;

  • часник - 4 зубки;

  • шпинат - 4 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • відварений рис - 190 г;

  • жменя свіжої зелені;

  • хлібна крихта;

  • солодкий перець - 135 г;

  • бальзамічний оцет - 35 мл


  • Приготування
    Розділіть цибулю на півкільця і припустіть на рослинному маслі. Додайте до цибулі перець і видавіть часниковий зубок. Ще через кілька хвилин, покладіть шпинат і дочекайтеся, поки вся зелень зів'яне. Змішати овочі з вареним рисом, додайте оцет і зелень. Розподіліть начинку по грибних капелюшків і посипте крихтою. Залиште печериці при 190 градусах на 20 хвилин.

    Салат для святкового столу на День народження


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 490 г;

  • бекон - 8 скибочок;

  • майонез - 115 мл;

  • зелень цибулі - 2-3 пера;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • жменя зелені шпинату;

  • зелений горошок - 65 р.


  • Приготування
    Відваривши курятину, розберіть її на невеликі шматочки. Бекон підрум'яньте. Змішайте майонез із зеленню цибулі і сушеним часником. Заправте соусом суміш з курятини з беконом і горошком. Доповніть салат зеленню шпинату.

    Закуска для святкового столу на день народження – «міні-кіш»


    Невеликі заливні киши на пісочній або листкової основі за своїм розміром трохи більше звичних тарталеток, але зате набагато ситніше і раніше зручні для поїдання на фуршеті.
    Інгредієнти:

  • помідори (середні) - 2 шт.;

  • печериці - 115 г;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • тертий сир - 90 г;

  • вершки - 85 мл;

  • яйця - 4 шт.;

  • листкове тісто (бездріжджове).
  • Меню святкового столу на День народження вдома


    Приготування
    Тонко розкачайте тісто, наріжте і викладіть його у форми для мафінів. Наколіть дно стінки майбутніх кішів виделкою і поставте в духовку при 190 градусах на 7 хвилин. Спасеруйте цибульні півкільця з грибами. Збийте вершки з яйцями і пучкою солі, додайте гриби і розлийте все по залишеному основ з тіста. Покрийте верхівку сиром і викладіть скибочку томату зверху. Випікайте ще півгодини при 170 градусах. Це блюдо для святкового столу на День народження слід подавати відразу ж з витягу з духовки.