Накрити святковий стіл на День народження може бути зовсім не простим завданням. Крім наведення порядку в будинку і створення святкової атмосфери, на винуватця торжества лежить ще й обов'язок щодо продумування меню, що може бути не найпростішим завданням для тих, хто не є завзятим кулінаром. Саме тому ми вирішили зібрати кілька варіантів меню для святкового столу на День народження вдома, які будуть під силу навіть тим, хто підходить до плити у вигляді винятку.
Святковий стіл на день народження - рецепт закуски
Перший варіант закуски старий як світ – це фаршировані яйця, які ми вирішили приготувати трохи незвичайній манері.
Інгредієнти: яйця - 12 шт.; сметана - 165 мл; скибочки бекону - 3 шт.; твердий сир - 65 г; гострий соус - за смаком; чіпси з піти; зелень цибулі. Приготування Яйця, зварені круто, очистіть, а потім вийміть жовток, розділивши яйце навпіл. Збийте жовтки з сіллю і сметаною до утворення кремоподібної маси з консистенцією. Додайте гострий соус і твердий сир. Підрум'яньте бекон і розкришите його, всипте крихту до крему з жовтків. Наповніть білок готовим кремом і посипте все зеленою цибулею. Перед подачею вставити в кожен жовток з чипсе з піти.
Закуски для пісного святкового столу на День народження
Меню святкового столу на День народження може бути і абсолютно пісним. В даному випадку склад інгредієнтів буде залежати від того, на який сезон випадає торжество. Даний рецепт можна приготувати навіть при мізерному овочевий асортименті, але в літній час склад начинки можна доповнити овочевим асорті з томатів, цвітної капусти і горошку, наприклад.
Інгредієнти: печериці - 680 г; часник - 4 зубки; шпинат - 4 ст.; ріпчаста цибуля - 75 г; відварений рис - 190 г; жменя свіжої зелені; хлібна крихта; солодкий перець - 135 г; бальзамічний оцет - 35 мл Приготування Розділіть цибулю на півкільця і припустіть на рослинному маслі. Додайте до цибулі перець і видавіть часниковий зубок. Ще через кілька хвилин, покладіть шпинат і дочекайтеся, поки вся зелень зів'яне. Змішати овочі з вареним рисом, додайте оцет і зелень. Розподіліть начинку по грибних капелюшків і посипте крихтою. Залиште печериці при 190 градусах на 20 хвилин.
Салат для святкового столу на День народження
Інгредієнти: куряче філе - 490 г; бекон - 8 скибочок; майонез - 115 мл; зелень цибулі - 2-3 пера; часник сушений - 1/2 ч. ложки; жменя зелені шпинату; зелений горошок - 65 р. Приготування Відваривши курятину, розберіть її на невеликі шматочки. Бекон підрум'яньте. Змішайте майонез із зеленню цибулі і сушеним часником. Заправте соусом суміш з курятини з беконом і горошком. Доповніть салат зеленню шпинату.
Закуска для святкового столу на день народження – «міні-кіш»
Невеликі заливні киши на пісочній або листкової основі за своїм розміром трохи більше звичних тарталеток, але зате набагато ситніше і раніше зручні для поїдання на фуршеті.
Інгредієнти: помідори (середні) - 2 шт.; печериці - 115 г; ріпчаста цибуля - 45 г; тертий сир - 90 г; вершки - 85 мл; яйця - 4 шт.; листкове тісто (бездріжджове). Приготування Тонко розкачайте тісто, наріжте і викладіть його у форми для мафінів. Наколіть дно стінки майбутніх кішів виделкою і поставте в духовку при 190 градусах на 7 хвилин. Спасеруйте цибульні півкільця з грибами. Збийте вершки з яйцями і пучкою солі, додайте гриби і розлийте все по залишеному основ з тіста. Покрийте верхівку сиром і викладіть скибочку томату зверху. Випікайте ще півгодини при 170 градусах. Це блюдо для святкового столу на День народження слід подавати відразу ж з витягу з духовки.