Вернуться назад Распечатать

Молочне порося - як приготувати в духовці?

Молочне порося - як приготувати в духовці?
Молочних поросят готують з давніх часів. Але раніше, як правило, їх запікали на вогнищі - на рожні, підтримуючи помірний жар, що дозволяло йому рівномірно пропікається і зарумяниваться. Зараз же кулінарія просунулася далеко вперед і досвідчені господині знають, як засмажити молочного порося в духовці, щоб отримати результат нітрохи не гірше. Нижче ми поділимося з вами одним з таких рецептів.

Як смачно приготувати в духовці молочного порося з гречкою?


Інгредієнти:

  • тушка невеликого молочного порося – 45-5 кг;

  • гречка – 15-2 кг;

  • яйця – 8-10 шт.;

  • цибуля ріпчаста -850 г;

  • часник – 5-6 головок;

  • горілка – 150-175 мл;

  • пиво темне – 500 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • мелений червоний перець – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;

  • велика сіль.


  • Приготування
    Перед тим, як ми почнемо готувати молочного порося в духовці, його потрібно замаринувати. Для цього очищений і видавлений через прес часник, мелений чорний і червоний перчик змішуємо в підходящої ємності. Пропорції визначаємо відповідно до своїх вимог і при бажанні додаємо улюблені прянощі . Натираємо отриманою сумішшю попередньо вимиту і обсушену тушку поросяти з усіх боків і зсередини. Заповнюємо нею також рот і вуха тварини, поміщаємо після цього тушку в холодильник на двадцять чотири години.
    Після закінчення доби витираємо поверхню порося насухо паперовими рушниками і готуємо начинку. Гречку ретельно промиваємо, заливаємо підсоленій фільтрованої водою в пропорції 1:2 і варимо до готовності і вбирання всієї рідини на малому вогні. Одночасно відварюємо круто і очищаємо яйця, а потім нарізаємо їх кубиками. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо кубиками і пасеруємо на великій сковороді з рослинним маслом без запаху. Готову гречку, підготовлені яйця і обсмажену цибулю змішуємо в підходящої ємності, додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець і при бажанні спеції. Набиваємо отриманою сумішшю тушку поросяти, щоб його боки здулися і взяли природну форму і зашиваємо черевце бавовняної ниткою.
    Молочне порося - як приготувати в духовці?

    Перш ніж приступити до запіканню молочного порося в духовці, обертаємо вуха, п'ятачок і хвіст тушки фольгою і обтираем поверхню горілкою, що позбавить її від залишків вологи. Після цього змащуємо порося рясно рослинним маслом і викладаємо на деко, підклавши під низ березові брусочки такої товщини, щоб тушка не торкалася дна дека. Це дозволить отримати максимально рівномірне скоринку з усіх боків і знизу.
    Духова шафа прогріваємо до 200 градусів і ставимо в неї деко з поросям. Як тільки верх тушки почне підрум'янюватися, знижуємо температурний режим до 170 градусів і готуємо страву протягом приблизно двох годин, час від часу поливаючи тушку поросятко стікаючими соками.
    Для додання рум'яної скоринки красивого відтінку і додаткових смакових якостей та особливого аромату страви за тридцять хвилин до завершення приготування поливаємо тушку темним пивом. В цей же момент знімаємо з виступаючих частин фольгу і даємо їм зарум'янитися, збільшивши знову температуру до 200 градусів.