Якщо ви ставитеся до того більшості людей, що не люблять печінку, значить вам ще не доводилося куштувати смачні страви на її основі. Одним з останніх є печінковий торт – неймовірно ніжна листкова закуска з печінкових млинчиків з соусом, яка може доповнюватися овочами. Нижче ми поговоримо про рецепти печінкового торта зі свинячої печінки.
Торт з свинячої печінки – рецепт
Почати пропонуємо з найпростішого варіанта печінкового торта, що складається з шарів самих печінкових млинчиків і легкого сметанного соусу з невеликою кількістю часнику.
Інгредієнти: свиняча печінка - 540 г; борошно - 220 г; яйця (добірні) - 3 шт.; сметана - 210 г; цибуля ріпчаста - 320 г; часник - 2 зубки; жменя свіжої зелені для декору. Приготування Перед тим, як готувати печінковий торт зі свинячої печінки, підготуйте сам основний продукт. Сполоснувши печінка, позбавте її від зовнішніх плівок і проток. Підготовлені шматки печінки пюрируйте з допомогою м'ясорубки, після чого додайте до маси яйця і борошно. Не забувайте про солі. Готова маса за свій консистенції дуже нагадує суміш для оладок.
Розігрів змащену маслом сковороду, розподіліть по ній печінкову суміш максимально тонким шаром і обсмажте по парі хвилин з кожної зі сторін. Готові млинчики охолодіть.
Цибуля розділіть на кільця і спасеруйте їх на слабкому вогні близько півгодини, чекаючи карамелізації шматочків.
Змішайте сметану з пучкою солі і пюрированным часником. Готовим соусом промазывайте кожен з млинчиків, поверх розподіляйте шар цибулі і викладайте другий млинець. Верхівку торта декоруйте рубаною зеленню.
Печінковий торт з свинячої печінки з грибами
Інгредієнти: свиняча печінка - 380 г; яйця (великі) - 2 шт.; молоко (жирна) - 115 мл; гречана мука - 35 г; ріпчаста цибуля - 180 г; морква - 175 г; печериці - 205 г; часник - 3 зубки; майонез - 210 р. Приготування Підготувавши свинячу печінку, пропустіть її через м'ясорубку, а отриману суміш з'єднайте з яйцями і молоком. Всипте гречане борошно і замісити гладке тісто. Приправте його.
Виливаючи порції печінкового тесту на сковороду, обсмажуйте його з обох боків до рум'янцю. Готові млинці охолодіть. При бажанні, печінковий торт зі свинячої печінки можна зробити в мультиварці. З цією метою використовуйте опцію «Випічка» і обсмажуйте порції тіста в чаші як на сковороді, або вилийте відразу всю суміш і залиште на 50 хвилин з одного боку, а потім ще на 20 з іншого. Готовий корж розділіть на шари на манер бісквіта.
Візьміться за грибну зажарку, спассеровав подрібнені овочі до м'якості. До готових овочів додайте печериці і дайте надлишків вологи випаруватися. Видавіть зубки часнику, після чого зніміть з вогню.
Покрийте млинці майонезом і викладіть засмажку. Чергуючи шари, зберіть торт разом.
Простий рецепт печінкового торта зі свинячої печінки без молока
Інгредієнти: свиняча печінка - 780 г; яйця (великі) - 2 шт.; борошно (вищий сорт) - 90 г; крохмаль - 5 г; морква - 75 г; ріпчаста цибуля - 75 г; сир - 115 г; яйця (варені) - 4 шт.; сметана - 390 г; майонез - 140 г; часник - 2 зубки. Приготування Почніть приготування з підготовки печінки. Очистіть шматки від плівки і проток, а потім ретельно промийте під холодною водою. Підготовлені шматочки пропустіть через м'ясорубку, отриману
пастоподібну масу збийте з крохмалем, борошном і яйцями. Посоліть.
Виливайте невеликі порції тіста на розігріту сковороду і обсмажуйте по парі-трійці хвилин з кожної зі сторін. Готові млинці охолодіть.
Натріть моркву і спасеруйте її разом з цибулею. Коли овочі стануть м'якше і підрум'яняться, остудіть їх і змішайте з половиною суміші сметани з майонезом і часником. Другу половину соусу з'єднайте з тертим сиром і подрібненими вареними яйцями. Обидві суміші по черзі викладайте на печінкові млинці і складайте стопкою.