Вернуться назад Распечатать

Рецепт печінкового торта зі свинячої печінки

Рецепт печінкового торта зі свинячої печінки
Якщо ви ставитеся до того більшості людей, що не люблять печінку, значить вам ще не доводилося куштувати смачні страви на її основі. Одним з останніх є печінковий торт – неймовірно ніжна листкова закуска з печінкових млинчиків з соусом, яка може доповнюватися овочами. Нижче ми поговоримо про рецепти печінкового торта зі свинячої печінки.

Торт з свинячої печінки – рецепт


Почати пропонуємо з найпростішого варіанта печінкового торта, що складається з шарів самих печінкових млинчиків і легкого сметанного соусу з невеликою кількістю часнику.
Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 540 г;

  • борошно - 220 г;

  • яйця (добірні) - 3 шт.;

  • сметана - 210 г;

  • цибуля ріпчаста - 320 г;

  • часник - 2 зубки;

  • жменя свіжої зелені для декору.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати печінковий торт зі свинячої печінки, підготуйте сам основний продукт. Сполоснувши печінка, позбавте її від зовнішніх плівок і проток. Підготовлені шматки печінки пюрируйте з допомогою м'ясорубки, після чого додайте до маси яйця і борошно. Не забувайте про солі. Готова маса за свій консистенції дуже нагадує суміш для оладок.
    Розігрів змащену маслом сковороду, розподіліть по ній печінкову суміш максимально тонким шаром і обсмажте по парі хвилин з кожної зі сторін. Готові млинчики охолодіть.
    Цибуля розділіть на кільця і спасеруйте їх на слабкому вогні близько півгодини, чекаючи карамелізації шматочків.
    Змішайте сметану з пучкою солі і пюрированным часником. Готовим соусом промазывайте кожен з млинчиків, поверх розподіляйте шар цибулі і викладайте другий млинець. Верхівку торта декоруйте рубаною зеленню.

    Печінковий торт з свинячої печінки з грибами


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 380 г;

  • яйця (великі) - 2 шт.;

  • молоко (жирна) - 115 мл;

  • гречана мука - 35 г;

  • ріпчаста цибуля - 180 г;

  • морква - 175 г;

  • печериці - 205 г;

  • часник - 3 зубки;

  • майонез - 210 р.


  • Приготування
    Підготувавши свинячу печінку, пропустіть її через м'ясорубку, а отриману суміш з'єднайте з яйцями і молоком. Всипте гречане борошно і замісити гладке тісто. Приправте його.
    Виливаючи порції печінкового тесту на сковороду, обсмажуйте його з обох боків до рум'янцю. Готові млинці охолодіть. При бажанні, печінковий торт зі свинячої печінки можна зробити в мультиварці. З цією метою використовуйте опцію «Випічка» і обсмажуйте порції тіста в чаші як на сковороді, або вилийте відразу всю суміш і залиште на 50 хвилин з одного боку, а потім ще на 20 з іншого. Готовий корж розділіть на шари на манер бісквіта.
    Візьміться за грибну зажарку, спассеровав подрібнені овочі до м'якості. До готових овочів додайте печериці і дайте надлишків вологи випаруватися. Видавіть зубки часнику, після чого зніміть з вогню.
    Покрийте млинці майонезом і викладіть засмажку. Чергуючи шари, зберіть торт разом.

    Простий рецепт печінкового торта зі свинячої печінки без молока


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 780 г;

  • яйця (великі) - 2 шт.;

  • борошно (вищий сорт) - 90 г;

  • крохмаль - 5 г;

  • морква - 75 г;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • сир - 115 г;

  • яйця (варені) - 4 шт.;

  • сметана - 390 г;

  • майонез - 140 г;

  • часник - 2 зубки.


  • Приготування
    Почніть приготування з підготовки печінки. Очистіть шматки від плівки і проток, а потім ретельно промийте під холодною водою. Підготовлені шматочки пропустіть через м'ясорубку, отриману
    Рецепт печінкового торта зі свинячої печінки
    пастоподібну масу збийте з крохмалем, борошном і яйцями. Посоліть.
    Виливайте невеликі порції тіста на розігріту сковороду і обсмажуйте по парі-трійці хвилин з кожної зі сторін. Готові млинці охолодіть.
    Натріть моркву і спасеруйте її разом з цибулею. Коли овочі стануть м'якше і підрум'яняться, остудіть їх і змішайте з половиною суміші сметани з майонезом і часником. Другу половину соусу з'єднайте з тертим сиром і подрібненими вареними яйцями. Обидві суміші по черзі викладайте на печінкові млинці і складайте стопкою.