Сьогодні ми розповімо вам про маринаді для стейка з яловичини. Вдало підібрана композиція для м'яса зробить його смак ще більш насиченим, м'яким і пікантним. Особливо необхідний маринад для яловичини, якщо ви придбали її у неперевіреного продавця і не впевнені в її якості.
Маринад для стейка рибай з яловичини - рецепт
Стейк рибай є найвишуканішим, дорогим і неймовірно смачним блюдом. Зазвичай для його приготування використовують мінімум спецій та прянощів і, як правило, обмежуються меленим перцем, оливковою олією і сіллю. Останній м'ясо частіше приправляють вже в кінці смаження, щоб зберегти соковитість. Але іноді можна відійти від класичного виконання і замочити стейк рибай на деякий час в маринаді, що додасть яловичині додаткової м'якості і нових відтінків смаку.
Інгредієнти: червоне сухе вино – 125 мл; олія оливкова Extra Virgin – 55 мл; соєвий соус – 75 мл; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Приготувати такий маринад дуже просто. У мисочці змішуємо червоне сухе вино, оливкову олію і соєвий соус і збиваємо суміш віночком протягом однієї хвилини. Потім замочуємо в отриманій суміші стейк і залишаємо для маринування на два-чотири години. Після цього обов'язково м'ясо обсушуємо серветкою, присмачую сіллю і перцем і можемо приступати безпосередньо до процесу смаження.
Такий маринад можна використовувати не тільки для стейка рибай, він чудово підійде для замочування і приготування будь-яких інших стейків.
Найкращий маринад для стейка з яловичини або телятини на грилі - рецепт
Інгредієнти: оливкова або соняшникова олія – 90 мл; соєвий соус – 100 мл; сухі пряні трави на ваш вибір і смак; сік лимона – 40-50 мл; вершкове масло – 40 г; чорний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування У ємності для маринування змішуємо олію, соєвий соус і лимонний сік, додаємо за смаком мелений чорний перець і сухі пряні трави на ваш смак. Можна взяти суміш прованських, італійських або східних прянощів або ж додати потроху сушеного базиліка, майорану, орегано і розмарину. Кидаємо також трохи солі, але не забуваємо, що соєвий соус вже досить солоний. Замочуємо в отриманому маринаді для яловичих стейків підготовлені належним чином шматки телятини або яловичини і залишаємо на кілька годин. Перед смаженням на грилі, м'ясо обсушуємо від маринаду серветками.