Тонкощів у смаженні грибів не багато, але вони існують. Серед інших особливо важливо спочатку включити досить сильний вогонь і добре розігріти сковороду, а також не нагромаджувати багато плодів в одному посуді, оскільки, виділяючи велику кількість соку, гриби будуть гаситися в ньому, а не обсмажуватися. Про подробиці того, як посмажити гриби правильно і з чим їх поєднувати під час приготування, ми розповімо в рецептах нижче.
Як посмажити гриби з цибулею?
Якщо вам пощастило зібрати великий урожай лісових грибів, то серед іншого різноманіття страв приділіть увагу простим закусок, на зразок цієї: приготованих на італійський манер лисичок з петрушкою і пармезаном.
Інгредієнти: лисички - 390 г; жменя листя петрушки; гілочка чебрецю; вершкове масло - 45 г; оливкова олія - 35 мл; часниковий зубок - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 115 г; хлібна крихта - 10 р. Приготування Перед тим, як смачно обсмажити гриби на сковороді, відкладіть приблизно половину вершкового масла, а решту розтопіть з оливковою олією. Лисички позбавте від забруднень за допомогою кисті або вологої ганчірочки. На суміші масел спасеруйте цибульні кільця до прозорості. До цибулі покладіть лисички, посоліть їх і видавіть часник. Як тільки гриби віддадуть всю вологу і вона випарується, залиште гриби підрум'янитися, а потім перекладіть на блюдо.
На відкладеному олії підрум'яньте хлібну крихту з листочками чебрецю. Посипте гриби готової сухарями і тертим пармезаном.
Як правильно посмажити сушені гриби?
Якщо ви заготовили грибний урожай запас, то його також можна пустити на приготування простий засмажки. Перед початком готування плоди лише потрібно покласти в теплу воду на пару-трійку годин, щоб розбухли, а потім можна приступати до нарізці і обжарке. Залишилася після вимочування грибів рідина потім можна використовувати в супах, рагу і соусах.
Інгредієнти: сушені гриби - 1 1/2 ст.; вершкове масло - 35 г; зелений горошок - 95 г; часник сушений - 2 ч. ложки; сушений лук - 1 ч. ложка; сушений чебрець, базилік, орегано - 1 1/4 ч. ложки; мелена паприка - 2 ч. ложки. Приготування Залийте гриби теплою водою і залишити до розбухання. З'єднайте разом всі спеції і додайте дрібку солі. Відіжміть надлишки вологи з грибів, довільно наріжте їх і пересипте шматочки на сковороду з добре розігрітим вершковим маслом. Додайте горошок, можна прямо замороженим, після чого приправте вміст посуду заготовленої сумішшю спецій. Залиште гриби схопитися рум'яною скоринкою, а потім відразу ж подавайте.
Як посмажити цілі гриби?
Гриби, приготовані за цим рецептом виходять дуже яскравими, пряними, повними смаку, а тому чудово підходять для подачі з гарніром з рису або інших круп, а також до простого пшеничного коржа.
Інгредієнти: винний оцет - 35 мл; порошок каррі - 1 ч. ложка; сушений часник, орегано - 1 ч. ложці; оливкова олія -35 мл; печериці - 175 р. Приготування Прийміть за очищення грибів, а поки знімаєте шкірку з поверхні, поставте на вогонь сковороду з оливковою олією. Збільште вогонь і смажте печериці близько 3 хвилин, після чого зменшіть жар і залиште гриби ще на 4-6 хвилин. Змішайте оцет зі спеціями і залийте сумішшю печериці в середині приготування.
Як посмажити заморожені білі гриби?
Інгредієнти: заморожені білі гриби - 380 г; заморожені лісові гриби (асорті) - 240 г; по дрібці шавлії, чебрецю, розмарину і чилі; томатна паста - 35 г; часникові зубки - 3 шт. Приготування Покладіть гриби прямо замороженими в розігріте масло і дайте їм розтанути, а зайвій волозі випаруватися. Поки рідина ще в сковороді, додайте томатну пасту і спеції, а як тільки вона повністю піде, покладіть пюрированные зубки часнику і залиште все на вогні на півхвилини.