Вернуться назад Распечатать

Гриби - рецепти приготування

Гриби - рецепти приготування
Свіжі або підсушені гриби можуть стати основою для широкого розмаїття страв. Лісові гриби додають шикарного аромату супів і рагу, а свіжі печериці та гливи можуть стати відмінною базою для піци, запіканки або жульєна. Про рецепти приготування грибів різними способами і піде мова в цьому матеріалі.

Рецепт приготування грибного супу з сухих лісових грибів


Незважаючи на те, що основою цього супу є свіжі печериці, жменька сухих білих грибів нейтралізує їх посередній смак і наповнить блюдо своїм дивовижним ароматом.
Інгредієнти:

  • печериці - 470 г;

  • жменя сушених білих грибів ;

  • курячий бульйон - 12 л;

  • сир маскарпоне - 65 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Залийте сушені гриби невеликою кількістю гарячої води, а тим часом спасеруйте свіжі гриби до зарум'янювання разом з цибульними шматочками. До грибний засмажки покладіть часникову пасту і чекайте випарювання рідини. Додайте розмочені білі гриби, попередньо нарізавши. Залийте все бульйоном і залишками рідини з-під білих грибів. Проварити все разом близько 15 хвилин, покладіть сир і зелень, а потім збийте страва до пюреподібної консистенції.

    Рецепт приготування жульєна з грибами


    Інгредієнти:

  • печериці - 540 г;

  • сметана - 210 г;

  • твердий сир - 320 г;

  • вершкове масло - 65 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • борошно - 5 р;

  • ріпчаста цибуля - 75 р.


  • Приготування
    Використовуйте розтоплене масло для пасерування грибів і цибулі. Приправте, додайте пюрированый часник і посипте все борошном після випарювання вологи. Прибравши засмажку з вогню, з'єднайте зі сметаною і розподіліть по формах для випічки. Перед тим, як приготувати гриби в духовці, посипте їх сиром. Залиште форми під грилем до зарум'янювання сирної скоринки.

    Піца з грибами рецепт приготування


    Інгредієнти:

  • лисички - 270 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • основа для піци - 1 шт.;
  • Гриби - рецепти приготування

  • терта моцарелла - 175 г;

  • козячий сир - 45 г;

  • гілочка розмарину.


  • Приготування
    Попередньо змахніть з лисичок будь-які забруднення з допомогою вологої серветки. Підрум'яньте гриби в розігрітому маслі з часником і листочками розмарину. Посипте готову основу для піци обома видами сиру і розподіліть гриби поверх. Перед додаванням сиру можете нанести на тісто шар томатного соусу або бешамеля – за бажанням. Піца з грибами, запечена в духовці готується 9-11 хвилин при 250 градусах.