Найсмачніша частина свинячої туші – реберця. Найчастіше вони користуються особливою популярністю в якості різноманітних закусок. Хоча, при своїй нескладність з свинячих реберець запросто можна приготувати безліч найрізноманітніших страв. Доступність, простота приготування і впевненість в успішному результаті легко зробить цей м'ясний компонент одним з найбільш улюблених продуктів повсякденного меню.
Як смачно приготувати свинячі реберця на сковороді?
Інгредієнти: картопля (не велика) — 345 г; свинячі реберця — 735 г; часник — 4 невеликих зубчики; аджика (приправа) — 05 ч. ложки; сіль крупна; паприка сушена; олія (рафінована) – для смаження. Приготування Свинячі реберця добре промиваємо і ріжемо. Натираємо кожен шматочок сіллю, аджикою, перцем, пюрированным часничком і залишаємо просочитися хвилин 40. Смажимо хвилин десять на сильному вогні.
Картопля очищаємо, миємо й розрізаємо на 4 частини. Викладаємо картоплю в сковороду до ребрышкам, зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хвилин, періодично помішуючи вміст. В кінці процесу обсмажування вогонь можна збільшити, щоб картоплю і реберця підрум'янилися.
Смачні свинячі реберця - рецепт для мультиварки
Інгредієнти: свинячі реберця – 1200 м; цибуля - 110 г; болгарський перець - 80 г; часник - 3 невеликих зубчики; картопля - 825 г; шафран - 1/2 ч. ложки; паприка - 1 ч. ложка; біле вино (обов'язково сухе) - 225 мл Приготування Для початку прогрійте мультиварку в режимі «Випічка», і налийте в ємність пристрою рослинне масло. Як тільки воно розігріється, злегка підсмажте на ньому реберця і додайте до м'яса невеликі скибочки картоплі і півкільця цибулі та болгарського перцю. Далі додайте крупно нарізаний часник. В ступі ретельно розітріть шафран і залийте його білим вином. Влийте ароматну рідину до вмісту мультиварки, слідом всипте паприку і залийте двома склянками води. Перемикайтеся на «Гасіння» і дайте страві потомитися півтори години.
Смачні свинячі реберця в духовці з картоплею
Інгредієнти: свинячі реберця – 14 шт.; розмарин – 45 г; олія оливкова першого віджиму – 60 мл; часник -4 невеликих зубчики; свіжозмелену чорний перець – за смаком; сіль велика – за смаком; Для начинки: картопля – 635 г; часник – 2 невеликих зубчики; цибуля – 125 г; сметана жирна (не менше 20%) – 115 г; майонез (краще домашній) – 115 г; сіль, перець; сухі ароматні трави. Приготування Ретельно промиті реберця акуратно відокремлюємо від хребців, із зворотного боку оголюємо кінці кістки, зрізавши м'ясо. Далі звертаємо реберні смуги так, щоб вийшла конструкція подібна короні, і скріплюємо ниткою або зубочистками. Приправляємо поверхню ребер сумішшю якісного оливкової олії, солі, перцю пюрированного часнику і розмарину і визначаємо нашу корону в холодильник на пару годин. За годину до випікання дістаємо заготівлю і прогріваємо при кімнатній температурі.
Тим часом чистимо і ріжемо картоплю великими скибочками і цибулю чвертькільцями, присмачую сіллю, ароматними травами, додаємо суміш зі сметани і майонезу і ретельно перемішуємо.
Тепер нашу корону укладаємо на деко, застелене фольгою, наповнюємо підготовленої овочевою начинкою і ставимо в прогріту до 210 градусів духовку на п'ятнадцять-двадцять хвилин, а потім зменшуємо температуру до 170 градусів і запікаємо дві години.
Смачний суп з свинячих реберець
Інгредієнти: копчені свинячі реберця – 325 г; великий картопля – 5 бульб; горох – 425 г; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; морква - 1 шт.; зелень; сіль. Приготування Горох ретельно промиваємо і на малому вогні варимо 15 години. Додаємо дрібно порізану цибульку і терту моркву. Проварюємо хвилин 20. Далі закладаємо копчені реберця, розібрані на шматочки. Через 15 хвилин кидаємо картоплю, солимо, перчимо і варимо страву до готовності. Додаємо дрібненько порізану зелень і кип'ятимо пару хвилин.