Гливи – м'ясисті і щільні гриби, які нерідко стають заміною м'яса для вегетаріанців. Навіть якщо ви не дотримуєтеся системи живлення з відсутністю продуктів тваринного походження, гливи можуть послужити хорошу службу на вашому столі. Це широкодоступні і недорогі гриби, що володіють легким ароматом і приємною текстурою, що підходять до приготування будь-яким зручним способом. Про те, як приготувати гриби гливи ми детальніше розповімо нижче.
Гриби гливи - рецепт
Звичайними смаженими грибами вже навряд чи когось здивуєш, то справа гливи в густому клярі, занурені в кипляче масло не більше ніж на хвилину. Підрум'янені гриби, в хрусткому клярі з рисового борошна, стануть оригінальним гарніром до будь-якого м'яса або снеком під пиво.
Інгредієнти: гливи - 170 г; борошно - 55 г; рисове борошно - 65 г; крижана вода - 115 мл Приготування Перед тим, як приготувати смажені гриби гливи, очистіть плоди від будь-яких забруднень з допомогою вологої серветки, але не промийте їх під проточною водою, інакше вбереться занадто багато вологи. З'єднайте обидва види борошна разом і влийте крижану воду. Замісіть густе і однорідний кляр, приправте його і опустіть гриби цілком. Дайте будь-яких надлишків стекти, а потім підрум'яньте гливи у великій кількості киплячої олії.
Як смачно приготувати гриби гливи в сметані?
Поєднання грибів і сметанного соусу – безумовна класика, яка завжди забезпечує ідеальний результат. Ми поділимося з вами ще однією варіацією вершкового грибного рагу з участю глив.
Інгредієнти: оливкова олія - 25 мл; гливи - 175 г; ріпчаста цибуля - 65 г; вершки - 65 мл; сметана - 90 г; гілочки чебрецю - 2 шт. Приготування В рамках цього елементарно простого рецепту, насамперед слід приготувати цибульну пасеровку. Припустіть цибульні півкільця в розігрітому маслі, а потім додайте до них листя з гілочок чебрецю. Шанувальники часнику на даному етапі можуть доповнити блюдо часниковою пастою. Коли шматочки придбають кремовий відтінок, покладіть до них нарізані гливи і приправте. Як тільки надлишки вологи випаруються, влийте вершки, додайте сметану і залиште соус загуснути.
Як правильно приготувати гриби гливи по-корейськи - рецепт
Маринування є одним з найбільш популярних способів заготівлі грибів запас, але щоб вийти з кола звичних маринадів, ми приготуємо гриби по-корейськи, з'єднавши разом найпопулярніші східні смаки.
Інгредієнти: гливи - 480 м; соєвий соус - 35 мл; оцет - 45 мл; кунжутна олія - 5 мл; часникові зубки - 2 шт.; тертий імбир - 1 ч. ложка; бутони гвоздики - 2 шт. Приготування Очистивши гливи від будь-яких забруднень з допомогою вологої серветки, покладіть їх в скляну ємність з маринадом, що складається з суміші решти інгредієнтів. Залиште гриби промаринуватися в прохолоді на всю ніч, а на наступний день проваріть їх до закипання рідини.
Суп з грибами вешенками – рецепт
Інгредієнти: бульйон - 780 мл; гливи - 430 г; ріпчаста цибуля - 230 г; морква - 115 г; часникові зубки - 3 шт.; лаврове листя - 2 шт.; томатна паста - 15 г; жменя зелені петрушки; сушений майоран, чебрець - по 1 ч. ложці; паприка, імбир - по 1/2 ч. ложці. Приготування Приготувавши пасеровку з овочів, додайте до неї листя лавра, спеції і шматочки глив. Коли гриби пустять вологу, покладіть томатну пасту і залиште до повного випаровування рідини. Влийте бульйон і залиште суп на середньому вогні 15 хвилин. Доповніть блюдо жменею зелені і залиште під кришкою ще на кілька хвилин по закінченні приготування, щоб смаки об'єдналися разом.