Антрекот - шматочки м'яса, зрізані між реберцями і хребтом. Страви з нього готують і подають в різних ресторанах. Ми вам зараз розповімо, як смачно приготувати антрекот з свинини і яловичини самостійно.
Як приготувати антрекот з свинини?
Інгредієнти: антрекот з свинини– 450 г; оливкова олія – 30 мл; часник – 3 зубчики; імбир – 05 ч. ложки; розмарин – 05 ч. ложки; цибуля – 1 шт.; лимон – 1 шт.; сіль; перець. Приготування Свіжовичавлений лимонний сік змішуємо з оливковою олією, подрібненим часником, імбиром, розмарином, сіллю і перцем. Очищений ріжемо цибульку півкільцями. Вимитий антрекот укладаємо в миску. Зверху поллємо приготованим соусом і далі кладемо подрібнену цибулю. Закриваємо зверху кришкою. Залишаємо на ніч в холодильнику. Але якщо часу немає, то і 6 годин буде достатньо. Викладаємо м'ясо на фольгу, поливаємо маринадом і зверху викладаємо кільця цибулі. Щільно загортаємо і кладемо на деко, наливши в неї трохи води. При температурі близько 220 градусів антрекот буде запікатися приблизно годину. Потім знижуємо температуру до позначки 160 г градусів і готуємо ще 40 хвилин. Отже, тепер ви знаєте, як приготувати антрекот з свинини в духовці. Як бачите, все абсолютно просто.
Як посмажити антрекот з свинини на сковороді?
Інгредієнти: антрекот з свинини – 400 г; сіль; перець; спеції ; масло рослинне – 30 мл; соєвий соус без добавок – 30 мл Приготування Шматочки антрекота акуратно відбиваємо, посипаємо сіллю, перцем та іншими спеціями. Змішуємо соєвий соус з рослинним маслом і поливаємо даної сумішшю антрекоти. Обсмажуємо їх на розпеченій сковороді до рум'яності близько 5 хвилин, потім зменшуємо вогонь і доводимо м'ясо до готовності на середньому вогні. Для цього потрібно приблизно чверть години.
Як приготувати антрекот з яловичини?
Інгредієнти: антрекот з яловичини – 500 г; цибуля – 120 г; сир – 150 г; масло рослинне – 20 мл; сметана, кетчуп, майонез, сік лимона, спеції і сіль. Приготування Очищений цибулю шаткуємо півкільцями. Сир тремо на тертці. Спочатку розповімо, як посмажити антрекот з яловичини на сковороді. М'ясо нарізаємо шматками товщиною близько 1 см. Відбиваємо їх, поливаємо соком лимона і на 30 хвилин ставимо в холодне місце. Тим часом готуємо соус. Для цього в однаковій кількості змішуємо сметану з кетчупом і майонезом. Додаємо спеції і добре розмішуємо. Смажимо м'ясо на сковороді з розпеченим маслом до рум'яності. Далі його потрібно довести до готовності.
Можна зробити це тут же на сковороді. Для цього присаливаем його, змащуємо соусом. На кожен шматочок викладаємо цибулю, нарізану півкільцями, і притрушиваем сиром. Вогонь зменшуємо і тушкуємо м'ясо близько півгодини.
Також варто згадати і те, як приготувати антрекот з яловичини в духовці. Технологія фактично та ж. Прогріваємо Духовку до 200 градусів і відправляємо в неї обмазана соусом і притрушений сиром м'ясо на 40 хвилин. А щоб м'ясо вийшло соковитим, в процесі приготування періодично потрібно підливати на деко воду.
Тепер ви знаєте, як просто і смачно в домашніх умовах приготувати антрекот з яловичини і свинини.