Вернуться назад Распечатать

Як приготувати антрекот?

Як приготувати антрекот?
Антрекот - шматочки м'яса, зрізані між реберцями і хребтом. Страви з нього готують і подають в різних ресторанах. Ми вам зараз розповімо, як смачно приготувати антрекот з свинини і яловичини самостійно.

Як приготувати антрекот з свинини?


Інгредієнти:

  • антрекот з свинини– 450 г;

  • оливкова олія – 30 мл;

  • часник – 3 зубчики;

  • імбир – 05 ч. ложки;

  • розмарин – 05 ч. ложки;

  • цибуля – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Свіжовичавлений лимонний сік змішуємо з оливковою олією, подрібненим часником, імбиром, розмарином, сіллю і перцем. Очищений ріжемо цибульку півкільцями. Вимитий антрекот укладаємо в миску. Зверху поллємо приготованим соусом і далі кладемо подрібнену цибулю. Закриваємо зверху кришкою. Залишаємо на ніч в холодильнику. Але якщо часу немає, то і 6 годин буде достатньо. Викладаємо м'ясо на фольгу, поливаємо маринадом і зверху викладаємо кільця цибулі. Щільно загортаємо і кладемо на деко, наливши в неї трохи води. При температурі близько 220 градусів антрекот буде запікатися приблизно годину. Потім знижуємо температуру до позначки 160 г градусів і готуємо ще 40 хвилин. Отже, тепер ви знаєте, як приготувати антрекот з свинини в духовці. Як бачите, все абсолютно просто.

    Як посмажити антрекот з свинини на сковороді?


    Інгредієнти:

  • антрекот з свинини – 400 г;

  • сіль;

  • перець;

  • спеції ;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • соєвий соус без добавок – 30 мл


  • Приготування
    Шматочки антрекота акуратно відбиваємо, посипаємо сіллю, перцем та іншими спеціями. Змішуємо соєвий соус з рослинним маслом і поливаємо даної сумішшю антрекоти. Обсмажуємо їх на розпеченій сковороді до рум'яності близько 5 хвилин, потім зменшуємо вогонь і доводимо м'ясо до готовності на середньому вогні. Для цього потрібно приблизно чверть години.

    Як приготувати антрекот з яловичини?


    Інгредієнти:

  • антрекот з яловичини – 500 г;

  • цибуля – 120 г;

  • сир – 150 г;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • сметана, кетчуп, майонез, сік лимона, спеції і сіль.


  • Приготування
    Очищений цибулю шаткуємо півкільцями. Сир тремо на тертці. Спочатку розповімо, як посмажити антрекот з яловичини на сковороді. М'ясо нарізаємо шматками товщиною близько 1 см. Відбиваємо їх, поливаємо соком лимона і на 30 хвилин ставимо в холодне місце. Тим часом готуємо соус. Для цього в однаковій кількості змішуємо сметану з кетчупом і майонезом. Додаємо спеції і добре розмішуємо. Смажимо м'ясо на сковороді з розпеченим маслом до рум'яності. Далі його потрібно довести до готовності.
    Як приготувати антрекот?
    Можна зробити це тут же на сковороді. Для цього присаливаем його, змащуємо соусом. На кожен шматочок викладаємо цибулю, нарізану півкільцями, і притрушиваем сиром. Вогонь зменшуємо і тушкуємо м'ясо близько півгодини.
    Також варто згадати і те, як приготувати антрекот з яловичини в духовці. Технологія фактично та ж. Прогріваємо Духовку до 200 градусів і відправляємо в неї обмазана соусом і притрушений сиром м'ясо на 40 хвилин. А щоб м'ясо вийшло соковитим, в процесі приготування періодично потрібно підливати на деко воду.
    Тепер ви знаєте, як просто і смачно в домашніх умовах приготувати антрекот з яловичини і свинини.