Якщо вам не принципова автентичність рецепта популярного італійського десерту «Тірамісу», то на його приготуванні можна значно заощадити, замінивши сир маскарпоне аналоговими по своїй консистенції і смаку сумішами інгредієнтів. Про те, чим замінити маскарпоне в тірамісу ми докладніше поговоримо нижче.
Чим можна замінити сир маскарпоне в торт «Тірамісу»?
Першим, що спадає на думку при пошуку заміни маскарпоне є аналог кремового сиру приготований в домашніх умовах. Як і класичний сир, його домашня версія готується з вершків максимальної жирності, які відокремлюються від зайвої сироватки за допомогою лимонного соку.
Інгредієнти: вершки (максимальної жирності) - 480 мл; лимонний сік - 15 мл Приготування Влийте вершки в сотейник і підігрійте на середньому вогні, помішуючи, протягом 5 хвилин. Додайте лимонний сік і, продовжуючи перемішувати, прогрівайте суміш протягом ще 5 хвилин, поки вона не загусне. Відставте сотейник з вершками в бік і дайте майбутнього сиру постояти з півгодини. По закінченні часу перелийте вміст посуду на подвійний зріз марлі і, зібравши краю разом, залиште зайву сироватку стікати протягом 8 годин. Аналог маскарпоне для тірамісу готовий, залишається лише перемішати і його можна використовувати за призначенням.
Крем для тірамісу без маскарпоне
Замінити маскарпоне можна сумішшю звичайного крем-сиру, який набагато легше знайти і придбати за доступною ціною в наших маркетах. Смак і консистенція такого аналога виходить найбільш наближеною до оригіналу, ніж пропоновані всюди рецепти на основі сиру.
Інгредієнти: крем-сир - 230 г; жирні вершки - 55 мл; вершкове масло - 35 р. Приготування Перед початком приготування, переконайтеся в тому, що масло досить размягчилось.
Помістіть всі складові в один посуд і збивайте на максимальному ходу міксера протягом 3-5 хвилин.
Сирний крем для тірамісу без маскарпоне
Популярним у наших краях аналогом маскарпоне є крем на основі сиру та вершків. За рахунок кислинки і зернистості такий сир не так схожий з оригіналом, але згодиться для використання на крайній випадок.
Інгредієнти: сир - 1 ст.; вершки - 45 мл; лікер «Амаретто» - 5 мл; цукровий пісок - 35 р. Приготування Збийте сир і вершки разом з цукровим піском до утворення кремоподібної маси. Капніть трохи лікеру для аромату і повторіть збивання.