Серед повсякденних гарнірів зустріти бобові доводиться не часто, і дуже даремно, адже багата рослинним білком квасоля може з лишком замінити стейк, додатково заощадивши ваш час. На відміну від багатих білком м'ясних продуктів, квасоля легше перетравлюється і засвоюється, а різноманітність інгредієнтів, з якими вона може поєднуватися важко порахувати. Про те, як смачно приготувати червону квасолю на гарнір, ми поговоримо далі.
Гарнір з червоної квасолі – рецепт
Цей гарнір ми будемо готувати з консервованої квасолі, що дозволить значно заощадити час і перетворити страви з бобових в розряд тих, що можна зробити менше ніж за годину.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 175 г; рослинне масло - 45 мл; томатна паста - 55 г; щіпка перцю чилі; зубки часнику - 6 шт.; мелений кумін - 2 ст. ложки; консервована червона квасоля - 640 г; томатне пюре - 760 г; курячий бульйон - 470 мл; борошно - 10 г; соєвий соус - 45 мл; листя лавра - 2 шт. Приготування Підрум'яньте цибульні шматочки і додайте до них пюрированный часник. Додайте мелений кумін, чилі, томатну пасту, а потім посипте все борошном. Через півхвилини влийте томати і дочекайтеся, поки шматочки перетворяться в соус. Додайте бульйон, сою і пару листочків лавра. Дайте соусу дійти до кипіння, а в останню чергу всипайте самі боби, не забувши позбавитися від зайвої води в банку. Залиште квасоля нудитися на середньому вогні близько півгодини, а потім подавайте, при бажанні доповнивши сиром і зеленню цибулі.
Якщо ви не знаєте, з чим поєднується квасоля як гарнір, то подавайте її до білого м'яса та риби – безпрограшний варіант.
Гарнір з червоної квасолі й рису
Шанувальники запіканок з великою кількістю сиру радійте, адже тепер улюблене блюдо можна сміливо переносити в загін здорових завдяки цьому рецепту. Тут ми поєднуємо разом дикий рис і квасоля, доповнюємо їх густим соусом і посипаємо великою кількістю сиру.
Інгредієнти: бурий рис - 195 г; червона квасоля - 290 г; ріпчаста цибуля - 85 м; часникові зубки - 2 шт.; вершковий сир - 225 г; твердий сир - 190 г; молоко - 175 мл; вустерширський соус - 15 мл Приготування Перед тим, як правильно зварити червону квасолю на гарнір, її слід замочити за ніч до варіння. З ранку залийте бобові свіжою водою і варіть до м'якості. Окремо відваріть і бурий рис. Змішайте рис з квасолею, молоком і вершковим сиром. Підрум'яньте цибульні шматочки з часником, додати засмажку до рису з бобами і влийте вустер. Розподіліть блюдо у формі для випікання і посипте тертим сиром. Залиште запіканку при 180 градусах на 20 хвилин, а потім сервіруйте відразу ж в компанії коханого основного блюда.
Як готувати червону квасолю на гарнір?
Поєднувати квасолю можна не тільки з практично будь-якими основними стравами, але і з різноманітними гарнірами. В рецепті нижче компанію бобів складе картоплю та інші овочі.
Інгредієнти: червона квасоля (консервована) - 590 г; ріпчаста цибуля - 110 г; селера - 2 стебла; морква - 90 г; картопля - 115 г; часник - 3 зубки; цедра одного лимона; лимонний сік - 30 мл; жменя зелені петрушки. Приготування Шматочки цибулі спасеруйте з нарізаними стеблами селери і морквою. Коли овочі підрум'яняться, додайте квасолю і шматочки картоплі. Видавіть кілька зубків часнику, а як тільки вони пустять аромат, додайте чверть склянки звичайної води, або тієї рідини, в якій була консервована квасоля. Залиште страву нудитися на середньому жарі близько 20 хвилин, а коли боби і овочі розм'якшаться, додайте цедру і цитрусовий сік, а потім декоруйте страву зеленню петрушки прямо перед сервіруванням.