Не знаєте, що приготувати з курячих стегенець на вечерю? Тоді скористайтеся нашими рецептами і кулінарний тріумф і захоплені відгуки домочадців вам забезпечені. Будь-який із запропонованих страв має приголомшливий смак, апетитний вигляд і чудовий аромат.
Рулетики з курячих стегенець з овочами - рецепт
Інгредієнти: курячі стегенця – 6-8 шт.; солодкий болгарський перець – 250 г; твердий сир – 100-150 г; часник – 2-3 зубчики; майонез – 60 г; гірчиця – 30 г; мелена паприка – за смаком; базилік сушений – за смаком; перець мелений чорний – за смаком; сіль – за смаком; рослинна рафінована олія; овочі на гарнір. Приготування Курячі стегенця моєму, витираємо насухо серветками і позбавляє від кісток. М'якоть прикриваємо харчовою плівкою і трохи відбиваємо за допомогою кухонного молоточка. Промазуємо м'ясо сумішшю майонезу, гірчиці і видавленого часнику, присмачую за смаком сіллю, меленим перцем, паприкою і базиліком і даємо насититися ароматами протягом приблизно півтори години.
Тим часом болгарські перці позбавляємо від плодоніжок і насіннєвих коробок і нарізаємо невеликою соломкою.
На промариновані шматочки м'яса викладаємо соломку перцю і трохи пропущеного через тертку сиру, звертаємо рулетиком і скріплюємо знизу зубочисткою. Підрум'янюємо вироби на розпеченій сковороді з рослинною олією до рум'яності на сильному вогні, а потім підливаємо трохи бульйону і протушиваем під кришкою протягом двадцяти-тридцяти хвилин. Як варіант можна запекти страву з курячих стегенець в духовці протягом такого ж часу при середньому температурному режимі.
На гарнір можна подати свіжі, варені або запечені овочі і прикрасити свіжою зеленню.
Шашлик з курячих стегенець в духовці
Інгредієнти: курячі стегна – 6-8 шт.; Для маринаду:
гірчиця – 30 г; часник – 2-3 зубчики; олія оливкова – 50 мл; лимонний сік – 30 мл; апельсинова цедра – 1 ч. ложка; імбир – 5 г; куркума – 5 г; паприка – 5 г; сіль – за смаком. Приготування Можна приготувати шашлик з цілих стегенець або ж, відокремити їх від кісток і нарізати кубиками разом зі шкурою. Секрет будь-якого успішного шашлику в маринаді. Для його приготування змішуємо всі компоненти зі списку, розбиваємо блендером і замочуємо в ньому куряче м'ясо на одну годину. Стегна цілком або ж шматочки, нанизані на шпажки, викладаємо на решітку і розміщуємо в розігрітій до максимальної температури духовці. Запікаємо до підрум'янення з двох сторін і готовності і подаємо до столу гарячими з будь-якими овочами.