Вернуться назад Распечатать

Як швидко замаринувати печериці в домашніх умовах?

Як швидко замаринувати печериці в домашніх умовах?
Мариновані грибочки – бажана і пікантна закуска на будь-якому святковому столі. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами, як швидко і смачно замаринувати печериці в домашніх умовах.

Швидкий рецепт маринованих печериць


Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 500 р.


  • Для маринаду:

  • олія – 05 склянки;

  • оцет столовий – 4 ст. ложки;

  • сіль дрібна – 1 ч. ложка;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • часник – 3 зубчики;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • вода – 100 мл


  • Приготування
    Свіжі печериці обробляємо, промиваємо й розрізаємо на невеликі скибочки. Часник чистимо і дрібно шаткуємо. Тепер в каструлі змішуємо всі інгредієнти, крім грибів, і ставимо посуд на сильний вогонь. Доводимо маринад до закипання і кидаємо підготовлені шампіньйони. Перемішуємо все ложкою, чекаємо повторного закипання і проварюємо 20 хвилин на слабенькому вогні. Знімаємо посуд з плити, охолоджуємо і подаємо в якості закуски до столу.

    Рецепт маринованих печериць швидкого приготування


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • помідор – 05 шт.;

  • лимонний сік .


  • Для маринаду:

  • часник – 2 зубчики;

  • олія оливкова – 80 мл;

  • сіль дрібна – 1 ч. ложка;

  • цукор – щіпка;

  • перець горошком – 5 шт.;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • столовий оцет – 50 мл;

  • лимон – за смаком.


  • Приготування
    Ось ще один спосіб швидкого маринування печериць в домашніх умовах. Помідор промиваємо та нарізаємо кубиками. Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо, а свіжу зелень рубаємо ножем. Печериці нарізаємо вертикально і злегка скроплюємо лимонним соком. На рослинному маслечко обсмажуємо зелень і помідорів з цибулею. Окремо готуємо маринад: змішати оливкове масло з соком лимона, вливаємо оцет, додаємо спеції і видавлюємо через прес часник. Додаємо в цей маринад обсмажену овочеву суміш і перемішуємо. У стерильну банку складаємо крупно нарізані печериці, заливаємо маринадом і закриваємо щільно кришкою. Зберігаємо закуску в холодильнику не більше 2 тижнів, а пробу знімаємо вже через 20 хвилин.

    Швидкі мариновані печериці за 15 хвилин


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 500 г;

  • спеції.


  • Для маринаду:

  • столовий оцет – 05 ст.;

  • часник – 5 зубчиків;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • олія – 05 ст.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо фільтровану воду, додаємо спеції і кип'ятимо, підсолюємо за смаком. Потім акуратно викладаємо промиті гриби і проварюємо їх 10 хвилин. Після цього відкидаємо їх у друшляк і промиваємо холодною водою. Для маринаду змішуємо столовий оцет, масло, додаємо подрібнений часник і кидаємо дрібно нарізану зелень. Викладаємо в маринад печериці і проварюємо 15 хвилин. Після цього перекладаємо гриби в тарілку і подаємо до столу, посипавши зверху кільцями ріпчастої цибулі.

    Мариновані печериці по-корейськи швидкого приготування


    Інгредієнти:
    свіжі печериці – 300 г;
    спеції.
    Для маринаду:

  • часник – 3 зубчики;

  • мелений коріандр – щіпка;

  • кунжут – 10 г;

  • соєвий соус – 1 ст. ложка;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • зелень свіжа – 1 пучок;

  • червоний гострий перець – 1 шт.;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • кмин – за смаком;

  • спеції.
  • Як швидко замаринувати печериці в домашніх умовах?


    Приготування
    Гриби обробляємо і відварюємо в підсоленій воді, а потім відкидаємо на друшляк. Для маринаду додаємо в рослинне масло дрібно посічену зелень, вливаємо соєвий соус, оцет, додаємо перець лавровий лист, кмин, мелений коріандр, подрібнений часник і ретельно перемішуємо. Кунжут підрум'янюємо на сухій сковороді і додаємо в маринад. Потім викладаємо гриби, перемішуємо і залишаємо на 6 годин, поставивши в холодильник. По закінченні часу, швидкі мариновані печериці готові до вживання.