Мариновані грибочки – бажана і пікантна закуска на будь-якому святковому столі. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами, як швидко і смачно замаринувати печериці в домашніх умовах.
Швидкий рецепт маринованих печериць
Інгредієнти: свіжі печериці – 500 р. Для маринаду:
олія – 05 склянки; оцет столовий – 4 ст. ложки; сіль дрібна – 1 ч. ложка; цукор – 2 ч. ложки; часник – 3 зубчики; лавровий лист – 1 шт.; вода – 100 мл Приготування Свіжі печериці обробляємо, промиваємо й розрізаємо на невеликі скибочки. Часник чистимо і дрібно шаткуємо. Тепер в каструлі змішуємо всі інгредієнти, крім грибів, і ставимо посуд на сильний вогонь. Доводимо маринад до закипання і кидаємо підготовлені шампіньйони. Перемішуємо все ложкою, чекаємо повторного закипання і проварюємо 20 хвилин на слабенькому вогні. Знімаємо посуд з плити, охолоджуємо і подаємо в якості закуски до столу.
Рецепт маринованих печериць швидкого приготування
Інгредієнти: свіжі печериці – 500 г; цибулина – 1 шт.; помідор – 05 шт.; лимонний сік . Для маринаду:
часник – 2 зубчики; олія оливкова – 80 мл; сіль дрібна – 1 ч. ложка; цукор – щіпка; перець горошком – 5 шт.; свіжа зелень – за смаком; столовий оцет – 50 мл; лимон – за смаком. Приготування Ось ще один спосіб швидкого маринування печериць в домашніх умовах. Помідор промиваємо та нарізаємо кубиками. Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо, а свіжу зелень рубаємо ножем. Печериці нарізаємо вертикально і злегка скроплюємо лимонним соком. На рослинному маслечко обсмажуємо зелень і помідорів з цибулею. Окремо готуємо маринад: змішати оливкове масло з соком лимона, вливаємо оцет, додаємо спеції і видавлюємо через прес часник. Додаємо в цей маринад обсмажену овочеву суміш і перемішуємо. У стерильну банку складаємо крупно нарізані печериці, заливаємо маринадом і закриваємо щільно кришкою. Зберігаємо закуску в холодильнику не більше 2 тижнів, а пробу знімаємо вже через 20 хвилин.
Швидкі мариновані печериці за 15 хвилин
Інгредієнти: свіжі печериці – 500 г; спеції. Для маринаду:
столовий оцет – 05 ст.; часник – 5 зубчиків; свіжа зелень – за смаком; олія – 05 ст. Приготування У каструлю наливаємо фільтровану воду, додаємо спеції і кип'ятимо, підсолюємо за смаком. Потім акуратно викладаємо промиті гриби і проварюємо їх 10 хвилин. Після цього відкидаємо їх у друшляк і промиваємо холодною водою. Для маринаду змішуємо столовий оцет, масло, додаємо подрібнений часник і кидаємо дрібно нарізану зелень. Викладаємо в маринад печериці і проварюємо 15 хвилин. Після цього перекладаємо гриби в тарілку і подаємо до столу, посипавши зверху кільцями ріпчастої цибулі.
Мариновані печериці по-корейськи швидкого приготування
Інгредієнти: свіжі печериці – 300 г;
спеції.
Для маринаду:
часник – 3 зубчики; мелений коріандр – щіпка; кунжут – 10 г; соєвий соус – 1 ст. ложка; масло рослинне – 50 мл; зелень свіжа – 1 пучок; червоний гострий перець – 1 шт.; лавровий лист – 3 шт.; кмин – за смаком; спеції. Приготування Гриби обробляємо і відварюємо в підсоленій воді, а потім відкидаємо на друшляк. Для маринаду додаємо в рослинне масло дрібно посічену зелень, вливаємо соєвий соус, оцет, додаємо перець лавровий лист, кмин, мелений коріандр, подрібнений часник і ретельно перемішуємо. Кунжут підрум'янюємо на сухій сковороді і додаємо в маринад. Потім викладаємо гриби, перемішуємо і залишаємо на 6 годин, поставивши в холодильник. По закінченні часу, швидкі мариновані печериці готові до вживання.