Вернуться назад Распечатать

Тушковані огірки

Тушковані огірки
Кабачки, баклажани або перці готували. А ось тушковані огірки пробували небагато. Ми звикли вживати в свіжому вигляді і навіть не замислювалися про термічній обробці. І зовсім даремно. З них виходять оригінальні і смачні страви. Приготуйте, і переконаєтеся в цьому самі.

Тушковані, фаршировані огірки з м'ясом в сметані


Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 15 кг;

  • м'ясний фарш – 300 г;

  • ріпчаста цибуля – 100 г;

  • панірувальні сухарі – 30 г;

  • сметана – 220 г;

  • бекон – 150 г;

  • рослинна рафінована олія;

  • спеції і пряні трави – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Начинкою для наших огірочків буде будь-м'ясний фарш, до якого для смаку додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль і перець, а для більш ніжного смаку панірувальні сухарі. Перемішуємо масу і відставляємо в сторону.
    Огірки вибираємо не дуже молоді, краще перезрілі, великі і щільні. Промиваємо їх у холодній воді, очищаємо від шкірки і ріжемо впоперек на дві-три частини, в залежності від довжини овоча. Чайною ложкою видаляємо середину з насінням і наповнюємо звільнилося простір приготованим фаршем.
    Бекон нарізаємо дуже тонкими пластинами. Загорнути кожну нафаршировану частину огірка одним скибочкою бекону, при необхідності скріпивши поєднуються краю зубочисткою. Підрум'янюємо окремо в розпеченому рослинному маслі і складаємо в глибокий сотейник або казанок.
    Сметану збиваємо з сіллю, перцем, спеціями і пряними травами і виливаємо до огірочків. При необхідності додаємо трохи води. Тушкуємо під кришкою двадцять хвилин, і знімаємо з вогню.
    Подаємо страву з відварною картоплею, свіжими помідорами або томатним соусом, прикрасивши свіжою зеленню.

    Рецепт тушкованих огірків з овочами


    Інгредієнти:

  • огірки свіжі – 500 г;

  • помідори – 200 г;

  • ріпчаста цибуля – 100 г;

  • борошно – 60 г;

  • сметана – 100 г;

  • вода – 50 мл;

  • рослинна рафінована олія;

  • пряні трави – за смаком;

  • суміш мелених перців – за смаком;
  • Тушковані огірки

  • свіжа зелень кропу – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо в казанку або глибокому сотейнику п'ять хвилин.
    Огірки миємо, нарізаємо не дуже тонкими кружальцями або скибочками присипаємо борошном і відправляємо до цибулі. Смажимо дві-три хвилини, додаємо нарізані кубиками помідори, сметану, воду, приправляємо сіллю, сумішшю мелених перців і пряними травами. Витримуємо страву на помірному вогні десять-п'ятнадцять хвилин, прикривши посуд кришкою. В кінці приготування кидаємо дрібно нарізаний кріп.